Emol
Fanka BB :)
Masz tyle ile na najniższej krajowej. Czyli trochę ponad 1000 nie przejmuj się, ja też. Trzeba jakoś dawać radę. Ale dla mnie to śmiech na sali takie pieniądze. Dlaczego 80%? Przecież tak bardzo chcą aby ludzie się rozmnazali ale dużej części ludzi( nie patologi) po prostu na to nie stać i decydują się późno na dziecko przez co potem mogą mieć problemy z zajściem, utrzymaniem ciąży itd.Ja prowadzę firmę. Odprowadzalam podstawowe składki. W zeszłym roku niecałe 1200 zl, w tym roku jest więcej. Macierzyńskiego dostaję ok 1300-1350zl - zależy ile jest dni w miesiącu. Nadal muszę odprowadzać składkę zdrowotną (319, 94 zl), resztę odprowadza za mnie zus. Czyli w praktyce mam takie kosiniakowe.
Też się zastanawiam jak sobie dam radę jak będę miała teraz macierzyński w wysokości 1000 zł. Dobrze przynajmniej mąż zarabia. Ale to nawet nie wystarczy aby z mojej "pensji" opłacić wynajęte mieszkanie.
Mąż w pon będzie miał przedłużania umowę i Obaczymy czy i ile mamy możliwości kredytu aby kupić mieszkanie. Jak mam komuś obcemu płacić a tyle samo wydać na kredyt to wolę w swoje no ale zobaczymy.