reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Też miałam już awanturę w temacie chrztu. Mogłabym się rozpisać ale nie chce nikogo urazić. Każdego to wybór. Ja jeśli ochrzcze to dla spokoju swojego i mojej córki na przyszle lata a później sama podejmie decyzję. Mam zaprzyjaźnionego jednego księdza z którym udzielam się charytatywnie tylko nie wiem czy instytucja do której rejonowo należę wyrazi na to zgodę bo kasa ucieka... orientujecie się czy mogę ochrzcic w parafii której chce?
U mnie tak bylo z chrzesniakiem, ochrzcili go w parafi ktora im sie podobala po prostu, najlepiej podejsc tam gdzie.chcesz i zapytac jak oni to widza.

Też miałam już awanturę w temacie chrztu. Mogłabym się rozpisać ale nie chce nikogo urazić. Każdego to wybór. Ja jeśli ochrzcze to dla spokoju swojego i mojej córki na przyszle lata a później sama podejmie decyzję. Mam zaprzyjaźnionego jednego księdza z którym udzielam się charytatywnie tylko nie wiem czy instytucja do której rejonowo należę wyrazi na to zgodę bo kasa ucieka... orientujecie się czy mogę ochrzcic w parafii której chce?
Parafia w której mieszkasz musi Ci wystawić zaświadczenie. Ja chrzciłam gdzie indziej i je dostałam, mimo że powiedziałam, że nie chodzimy do kościoła, ale że jesteśmy wątpiący, a nie niewierzący. Poza tym przyjmujemy też księdza po kolędzie.

U mnie tak bylo z chrzesniakiem, ochrzcili go w parafi ktora im sie podobala po prostu, najlepiej podejsc tam gdzie.chcesz i zapytac jak oni to widza.
Raczej ile razy trzeba zapłacić :-)
Księdza znajomego mam super jak nie ksiądz na wódkę zaprasza co jeszcze robi to już mnie nie interesuje ale.duzo obrego dla potrzebujących dla dzieciaków z parafii.

Parafia w której mieszkasz musi Ci wystawić zaświadczenie. Ja chrzciłam gdzie indziej i je dostałam, mimo że powiedziałam, że nie chodzimy do kościoła, ale że jesteśmy wątpiący, a nie niewierzący. Poza tym przyjmujemy też księdza po kolędzie.
My nie przyjmujemy. Ostatnim razem nas do jakiejś sekty zapraszał prowadził.monolog 15 minut wyszedł A ja i mój mąż nie zrozumieliśmy ani jednego zdania o co mu chodzilo. Od tamtej pory unikamy. Sąsiedzi póki co.dzien dobry jeszcze mówią;-)

My nie przyjmujemy. Ostatnim razem nas do jakiejś sekty zapraszał prowadził.monolog 15 minut wyszedł A ja i mój mąż nie zrozumieliśmy ani jednego zdania o co mu chodzilo. Od tamtej pory unikamy. Sąsiedzi póki co.dzien dobry jeszcze mówią;-)
Na szczęście znajmowy Ksiądz ma w kieszeni wszystkich w moim mieście więc pomoże załatwić co trzeba jak będzie takowa potrzeba A nasz robił problem

10 dni jest. Aktualne info z połowy 2017 roku :)
Na tej stronie są informacje aktualne z marca 2018:
Link do: Jak zarejestrować dziecko? Formalności związane z wizytą w USC
Piszą o 21 dniach. Czy to o inną rzecz chodzi?
Podają też, że niby od 1 czerwca będzie można zgłaszać elektronicznie. Na pewno trzeba będzie mieć profil zaufany w ePUAP, a to można załatwić jeszcze w ciąży :-) Czasami się przydaje ten profil. Nie trzeba dziecka małego ciągnąć po urzędach, bo coraz więcej rzeczy można przez ePUAP załatwić. Podobno nawet 500+ będzie można [emoji1]

Na tej stronie są informacje aktualne z marca 2018:
Link do: Jak zarejestrować dziecko? Formalności związane z wizytą w USC
Piszą o 21 dniach. Czy to o inną rzecz chodzi?
Podają też, że niby od 1 czerwca będzie można zgłaszać elektronicznie. Na pewno trzeba będzie mieć profil zaufany w ePUAP, a to można załatwić jeszcze w ciąży :-)

Ja właśnie mam ten profil zaufany i zgłaszam sobie wnioski różne online. :) wystarczy potwierdzić profil i podpis przez bankowość elektroniczna. Szybko i sprawnie. Ja bardzo polecam

reklama
Ja właśnie mam ten profil zaufany i zgłaszam sobie wnioski różne online. :) wystarczy potwierdzić profil i podpis przez bankowość elektroniczna. Szybko i sprawnie. Ja bardzo polecam
Oo, przez bankowość? Tego nie wiedziałam :-) Muszę sobie właśnie wyrobić, bo mi wygasł i nie przedłużyłam na czas. Dzięki za info :-)

Do góry