reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Oo, przez bankowość? Tego nie wiedziałam :-) Muszę sobie właśnie wyrobić, bo mi wygasł i nie przedłużyłam na czas. Dzięki za info :-)

Tak ja przez bankowość online to robiłam. Nawet dziś wysyłałam wniosek do ZUS z podpisem elektronicznym i wszystko właśnie potwierdzałam logując się do banku ;)

reklama
Na tej stronie są informacje aktualne z marca 2018:
Link do: Jak zarejestrować dziecko? Formalności związane z wizytą w USC
Piszą o 21 dniach. Czy to o inną rzecz chodzi?
Podają też, że niby od 1 czerwca będzie można zgłaszać elektronicznie. Na pewno trzeba będzie mieć profil zaufany w ePUAP, a to można załatwić jeszcze w ciąży :-) Czasami się przydaje ten profil. Nie trzeba dziecka małego ciągnąć po urzędach, bo coraz więcej rzeczy można przez ePUAP załatwić. Podobno nawet 500+ będzie można [emoji1]

No właśnie tak mi się wydawało, ze 3 tygodnie. 10 dni to niektóre matki jeszcze leżą z dzieckiem na oddziale z różnych powodów, to trochę irracjonalne by było ;)

Tak ja przez bankowość online to robiłam. Nawet dziś wysyłałam wniosek do ZUS z podpisem elektronicznym i wszystko właśnie potwierdzałam logując się do banku ;)
Tak, tylko, ze pare bankow (6 czy 7)bierze w tym udzial..wiec mozna nie trafic[emoji6] ale zalatwienie dostepu do puap poza bankowoscia tez jest bardzo latwe, tylko trzeba sie wybrac do punktu potwierdzajacego...wszystko jest bardzo jasno opisane na stronie[emoji5] dzis otrzymalam swoj dostep wlasnie i sprawdzilam tez w zusie.do kiedy mam wystawione zwolnienie elektroniczne, bo mi wylecialo z glowy ;)

Hej. Ja juz nie spie. Corka sie obudzila przed 6. Inne miejsce to jej sie nie dziwie. W ogole to sie poplakalam bo zaczela na wieczor wolac tate. Mam nadzieje ze yen remont pojdzie szybko i po nas przyjedzie.
Jesli chodzi o imiona to ja mam na imie Paulina ale.wszyscy mowia na mnie Paula. No chyba ze wlasnie wkurze meza wtedy jestem Paulina.

Dobra to trochę z innej beczki ja mam jutro komunię chrzesniaka więc pochwalę się Wam torcikiem i pamiątką oczywiście kupione ja nie mam takich zdolności :tak:Zobacz załącznik 856045 Zobacz załącznik 856046 jak Wam się podoba?
Torcik fajny i smakowicie wygląda,ale pamiatka juz mniej zachwyca :)

Tak w ogóle dzień dobry:)
Ja już zjadłam na śniadanie obiad z wczoraj bo akurat Ewa gotowała i mi smaka narobiła.
My,tak jak @monami też będziemy urzędowo przez tatusia uznawać dziecko przed narodzeniem. Potem juz tylko tatuś sam zarejestruje jak tylko da radę.
Jesli chodzi o chrzest,to chcielibyśmy jak najszybciej bo tak i juz :D Chrzcin nie wyprawiamy bo w planach pewnie obiad,torcik,jakieś sałatki,czyli taka normalna posiadówka z najblizszymi(rodzice K i moi,starszy synuś,siostra K,jego brat z żona i dzieckie,moj brat z dziewczyną). :)

Ostatnia edycja:
Torcik fajny i smakowicie wygląda,ale pamiatka juz mniej zachwyca :)

Tak w ogóle dzień dobry:)
Ja już zjadłam na śniadanie obiad z wczoraj bo akurat Ewa gotowała i mi smaka narobiła.
My,tak jak @monami też będziemy urzędowo przez tatusia uznawać dziecko przed narodzeniem. Potem juz tylko tatuś sam zarejestruje jak tylko da radę.
Jesli chodzi o chrzest,to chcielibyśmy jak najszybciej bo tak i juz :D Chrzcin nie wyprawiamy bo w planach pewnie obiad,torcik,jakieś sałatki,czyli taka normalna posiadówka z najblizszymi(rodzice K i moi,starszy synuś,siostra K,jego brat z żona i dzieckie,moj brat z dziewczyną). :)
U nas chrzciny to wielka impra ale tylko z tego względu, ze noj maz ma 4 rodzenstwa, kazde z nich malzonka i dwojke dzieci, a ja dwije rodzenstwa i rez pochajtani, brat 2 dzieci, siostra... 4. Plus trsciowie i moja mama no i dwie babcie i trza sale wynajmowac. Zawsze biwrzemy taka gdzie obok jest sala zabawowa dla dzieci wtedy mamy je z glowy

Hej. Ja juz nie spie. Corka sie obudzila przed 6. Inne miejsce to jej sie nie dziwie. W ogole to sie poplakalam bo zaczela na wieczor wolac tate. Mam nadzieje ze yen remont pojdzie szybko i po nas przyjedzie.
Jesli chodzi o imiona to ja mam na imie Paulina ale.wszyscy mowia na mnie Paula. No chyba ze wlasnie wkurze meza wtedy jestem Paulina.
A na.jak dlugo on sam.planowal ten remont?

reklama
Też miałam już awanturę w temacie chrztu. Mogłabym się rozpisać ale nie chce nikogo urazić. Każdego to wybór. Ja jeśli ochrzcze to dla spokoju swojego i mojej córki na przyszle lata a później sama podejmie decyzję. Mam zaprzyjaźnionego jednego księdza z którym udzielam się charytatywnie tylko nie wiem czy instytucja do której rejonowo należę wyrazi na to zgodę bo kasa ucieka... orientujecie się czy mogę ochrzcic w parafii której chce?
Możesz, tyle że ksiądz z twojej musi zaswiadczenie wypisać, że jesteś chrzczona. Wystarczy powiedzieć że np w parafii męża, albo że macie inną parafię bo już tutaj nie mieszkacie. :)

Do góry