Katrina33
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dobra to trochę z innej beczki ja mam jutro komunię chrzesniaka więc pochwalę się Wam torcikiem i pamiątką oczywiście kupione ja nie mam takich zdolności Zobacz załącznik 856045 Zobacz załącznik 856046 jak Wam się podoba?
Moje typowania na imię córki to : Alina,Halina,Ewa,Anika,Leokadia,Iwona,Dominika,Zuza...i jeszcze nie wiem jakie damy.
Dobra to trochę z innej beczki ja mam jutro komunię chrzesniaka więc pochwalę się Wam torcikiem i pamiątką oczywiście kupione ja nie mam takich zdolności Zobacz załącznik 856045 Zobacz załącznik 856046 jak Wam się podoba?
Mój K.bardzo chce Kasię ale w brzuchu syn.Ano dokładnie takie same mam :-) Nienawidzę form Katarzyna i Kaśka. Od maleńkości. A niektórzy mówią do mnie ciągle Katarzyno...
Chciałam bym anonimowa i nie wyszło [emoji6]
Też mi tak się wydaje, że teraz duża samowolka z tymi imionami i urzędnikom nic do tego.Nie ma już takiej listy w 2015 roku zmieniło się prawo w tym zakresie. Imię ma wskazywać na płeć dziecka i nie może być obraźliwe czyli np Lucyfer albo jakiś Cipek. Ale jak najbardziej można dziecko nazwać w urzędzie Jaś czy Zosia zamiast Jana czy Zofii tak samo z imionami obcymi. Może być Sasha Liam itp itd
Mój K.bardzo chce Kasię ale w brzuchu syn.
Ale Kaśka to po moim trupie I on o tym wie
Sorry obecne tu Kasie, ale mam w pracy I nienawidzę...w życiu tak córki nie nazwę.
Marzę o Macieju ale wiem, że on nie zgodzi się...już przy pierwszym synku poległam.
A ta rejestracja online to ojciec jakąś zgodę musi?
Bo ja bym z chęcią poza nim zapisała i w końcu by się przyzwyczaił. Też mi tak się wydaje, że teraz duża samowolka z tymi imionami i urzędnikom nic do tego.
@Emol ja od zawsze Ewela...pełnego imienia nie lubię. W moich czasach było nas wiele.
O właśnie ciekawe czy Ewela by w papierach przeszła?
A ile jest czasu na zapisanie dziecka?Nie musi. Matka zgłasza
Ja nie jestem po ślubie wiec ja i tak będę wcześniej szła do urzędu stanu cywilnego żeby mój niemąż uznał dziecko
A ile jest czasu na zapisanie dziecka?
W pierwszej byłam po cc on pojechał I chociaż prosiłam Maciej to zapisał Michał.
Teraz też pewnie cc I nie pojadę bo urząd 25km od domu...ale to online mnie kusi.