reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Kobieto,wybieram miesiąc czasu i zdecydować się nie mogę bo to o caly dom chodzi:baffled:
Co wybralas? Może sciagne od Ciebie :D

Hahahaha to dobra jestem powiem Ci

Ja wybrałam Śnieżkę satynowa bo wyszła najlepiej w teście ścieralności, taki typ na youtube pomalował ścianę Śnieżka satynowa, dulux easycare i jakimś magnatem, a potem sal swoich córkom ubrudzić ściany wiec był ketchup szminka, czekolada, kredki itd a potem ten biedny chłop mył ścianę gąbka do naczyń i Śnieżka jako jedyna super się domyla a farba nie zeszła.

A co do kolorów to wybieram wersja kuchnia łazienka biała do kuchni (bo mam białe meble), sekretne spojrzenie do salonu, przedpokoju, małego pokoju. I kolor po zmroku do sypialni ( wszystko inne będzie białe wiec chce lekko przyciemnić sypialnie)
IMG_2587.JPG
IMG_2662.JPG

Załączniki

• IMG_2587.JPG
    IMG_2587.JPG
    110,3 KB · Wyświetleń: 545
  • IMG_2662.JPG
    IMG_2662.JPG
    70,3 KB · Wyświetleń: 522
Hahahaha to dobra jestem powiem Ci

Ja wybrałam Śnieżkę satynowa bo wyszła najlepiej w teście ścieralności, taki typ na youtube pomalował ścianę Śnieżka satynowa, dulux easycare i jakimś magnatem, a potem sal swoich córkom ubrudzić ściany wiec był ketchup szminka, czekolada, kredki itd a potem ten biedny chłop mył ścianę gąbka do naczyń i Śnieżka jako jedyna super się domyla a farba nie zeszła.

A co do kolorów to wybieram wersja kuchnia łazienka biała do kuchni (bo mam białe meble), sekretne spojrzenie do salonu, przedpokoju, małego pokoju. I kolor po zmroku do sypialni ( wszystko inne będzie białe wiec chce lekko przyciemnić sypialnie) Zobacz załącznik 852664Zobacz załącznik 852665
Sekretne spojrzenie wpada w szarość,a po zmroku to takie kakauko troszke,prawda?
My mamy nietypowy dom. Są skosy,widoczne krokwie pomalowane w kolorze rustykalny dąb,podobna podloga i drzei i generalnie nie chcemy tlumic drewna kolorami ale je wyeksponować. Dlatego u nas obracamy się w bielach i szarosciach :D
Koniecznie muszę sprawdzić opinie o tej sniezce i niemezowi przedstawić bo on jest zafiksowany na punkcie fluggera czy beckersa

Sekretne spojrzenie wpada w szarość,prawda?
My mamy nietypowy dom. Są skosy,widoczne krokwie pomalowane w kolorze rustykalny dąb,podobna podloga i drzei i generalnie nie chcemy tlumic drewna kolorami ale je wyeksponować. Dlatego u nas obracamy się w bielach i szarosciach :D
Koniecznie muszę sprawdzić opinie o tej sniezce i niemezowi przedstawić bo on jest zafiksowany na punkcie fluggera czy beckersa

Tak ona jest bardzo delikatnie szara. Jest jaśniutka tu zdjęcie na ścianie Ci jeszcze wstawię
IMG_2664.JPG

A tu masz linka do tego testu

Załączniki

• IMG_2664.JPG
    IMG_2664.JPG
    71,9 KB · Wyświetleń: 449
@aspekt

Ta wasza dostawka do łóżka , czy dostawka z szczebelkami ? To mówicie o najnormalniejszym łóżeczku szczebelkowym? Tak ? Czy to coś pomiędzy ?

Ja mam łóżko w sypialni i zmieści mi się łóżeczko obok mnie zaraz . W końcu chyba kupię zwykle standardowe szczebelkowe żeby na dłużej było bo pokój dziecka może za 2 lata dopiero jak będzie większe. Więc będzie w nim długo spać .

Ja mam dostawkę do łóżka szczebelkową. Jest to dużo mniejsze niż zwykłe łóżeczko, bo ok. 90x45 cm. Dla mnie było jasne, że dziecko będzie raczej spało w naszym łóżku, że ja nie zamierzam wstawać do łóżeczka. Chciałam też zrobić coś, o czym piszesz: kupić zwykłe łózeczko 120x60 cm lub 140x70 cm, nie montować jednego boku i przysunąć to łóżeczko do naszego łóżka. Ale zajmowałoby to zbyt wiele miejsca w pokoju. Dzięki temu, że zrezygnowaliśmy z tego pomysłu, mogliśmy wstawić komodę z przewijakiem oraz dużą wolnostojącą szafę - obu mebli by nam bardzo brakowało, bo pokój jest mały (przed pojawieniem się córki mieliśmy tam tylko szafę wnękową, taboret i łóże małżeńskie i wcale nie było przestrzennie).

Ws. wentylacji i ochraniczy. OMG, absolutnie do samej góry bym dziecku nie zamontowała. U mnie wystarczyło zakryć około 5-8 cm ponad materac. Duuuuużo niżej niż ochraniacz na zdjęciu katalogowym.

To jest moja dostawka (na rynku są też inne)
klups_piccolo_due_s.jpg

A o mniej więcej takiej alternatywie w postaci zwykłego łóżeczka 120x60 myślałam, gdybym miała dużą sypialnię. To poniższe łóżeczko kosztuje 300 zł z materacem pianka-kokos, czyli cena jak za moją dostawkę, a pewnie posłuży dłużej. Firmy nie znam, ale nie wygląda na jakiś badziew.
Sonia_deska_1_szuflada.jpg

Sonia_szuflada-1.jpg

reklama
Sekretne spojrzenie wpada w szarość,a po zmroku to takie kakauko troszke,prawda?

Fluugger super są te farby !
My od poniedziałku malujemy całe mieszkanie.
Podoba mi się styl o którym piszesz !

Do góry