aspekt
Fanka BB :)
@Mama2018 Oglądałam Chicco Next 2 Me 2 lata temu. Już nie pamiętam, co mi tam w nim najmocniej nie grało. Może wentylacja, może szczegóły wykonania, a może sam fakt tkaniny, która jest trudniejsza w utrzymaniu niż drewno, albo po prostu cena? Generalnie idea dostawki jak najbardziej do mnie przemawia, ale zdecydowaliśmy się jednak na szczebelkową dostawkę. Do tej pory córka nie ma innego łóżeczka, śpi nadal w dostawce*. Dopiero w lipcu będziemy urządzać pokój dla starszych dzieci. Wtedy pewnie córka trafi już do zwykłego łóżka 160x70, czyli etap tego typowego dziecięcego łóżka ją ominie.
Ja przy szczebelkach musiałam jednak popełnić występek przeciwko wentylacji: córce wpadały nogi i ręce podczas snu, więc musiałam jej skonstruować ochraniacz. Dużo niższy niże te sprzedawane w sklepach, ale jednak...
* Tak sobie myślę, że powinnam dostać nagrodę za wytrwałość w używaniu rzeczy niemowlęcych: fotelik 0-13 kg i dostawka służą nam do oporu. Synowi nie chowaliśmy Duplo, mimo że już miał małe Lego, a w wózku wielofunkcyjnym jeździł bardzo długo, nawet po 3 urodzinach A, i jeszcze syn strasznie długo używał leżaka niemowlęcego, schowaliśmy dopiero jak poszedł do przedszkola.
Ja przy szczebelkach musiałam jednak popełnić występek przeciwko wentylacji: córce wpadały nogi i ręce podczas snu, więc musiałam jej skonstruować ochraniacz. Dużo niższy niże te sprzedawane w sklepach, ale jednak...
Kółka na pewno można odmontować. Ja się nad takim łóżeczkiem zastanawiałam, jak jeszcze miałam wizję, że będę brać łóżeczko z sypialni do "salonu" na dzień. Ale okazało się, że mam za wąskie drzwi i w ogóle wybraliśmy inne rozwiązanie.To na kółkach teraz mnie zaciekawiło , aleeeeeeeeee widzę 1 minus , że jak dziecko będzie większe 8-12 m-cy zacznie się kręcić wiercić i może z tym łóżeczkiem odjechać przejechać kawałek - co jest ryzykowne .
* Tak sobie myślę, że powinnam dostać nagrodę za wytrwałość w używaniu rzeczy niemowlęcych: fotelik 0-13 kg i dostawka służą nam do oporu. Synowi nie chowaliśmy Duplo, mimo że już miał małe Lego, a w wózku wielofunkcyjnym jeździł bardzo długo, nawet po 3 urodzinach A, i jeszcze syn strasznie długo używał leżaka niemowlęcego, schowaliśmy dopiero jak poszedł do przedszkola.
Ostatnia edycja: