reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
To jesteś odważna ja brudny remont w październiku miałam wymiany drzwi demolka w przedpokoju do tynku prawie się rozwiedlismy teraz tylko montowanie szaf i wymieniam fronty w kuchni no i malowanie pokoju dziecka ale to już na spokojnie w lipcu kiedy nie będę pracować wyprowadza się na kilka dni do mamy A mój mąż podziała;-) albo zostanę i mu na nerwach będę grać zobaczymy [emoji39]
Ja nie chce czekac, to ostatni brudny remont... potem z 3 maluchami gorzej mi to bedzie ogarnąć.... pol roku temu cala kuchnie robilismy... więc wiem ile i jakie to niewygody beda..... ale nie chce przekladac w nieskończoność..zreszta my od 2 lat srednio co 2 miesiace cos kupujemy i robimy....remontujemy..drzwi to po pol roku kupilismy.. :) bo jak kupilismy mieszkanie to kasy nie bylo na sufity i inne dobrobyty.
.tylko same podstawy....a kredytow nie chcielismy brać... .a chcialam miec mieszkanko urzadzone przed 30stka :) tym bardziej że znajomi mi wbija na chate i impreza mnie wieksza nie ominie :)

Dziewczyny, a czy mierzylyscie foteli w aucie przed zakupem? Facet z maxi cosi mówi że musi pasować do siedzeń a my mamy dwa auta. Do tego żeby zmierzyć przed zakupem to muszę zapłacić 100zl i jak nie kupię to przepada. Spotkałyscie się z taką praktyka?

Też mi się to wydaje niesamowite :) syna urodziłam sporego, bo ważył 4030g, ale w wieku 12 miesięcy to dobił do 11kg raptem. Ale z maxi cosi wysadzilam go wcześniej bo mu głową wystawiał w 10 miesiącu (urodził się 60cm długi i wciąż najwyższy w grupie). Za to z pierwszego fotelika maxi cosi cabriofix byłam bardzo zadowolona i teraz po raz trzeci wykorzystam :)

Dziewczyny, a czy mierzylyscie foteli w aucie przed zakupem? Facet z maxi cosi mówi że musi pasować do siedzeń a my mamy dwa auta. Do tego żeby zmierzyć przed zakupem to muszę zapłacić 100zl i jak nie kupię to przepada. Spotkałyscie się z taką praktyka?
Nam też mówił na tych warsztatach by mierzyć przed zakupem i to koniecznie. Ale pierwsze słyszę by to był jakiś koszt. [emoji44] Moim zdaniem to naciagactwo [emoji848]

Właśnie wróciliśmy i Was nadrabiam. Naładowana energia na dłuższy czas. Tęskniłam za górami. Najbardziej mi się spodobał komentarz jednego faceta do jego kobiety 'patrz, Pani w ciąży i idzie jak kozica, a ty narzekasz od parkingu!' :D lecę pod prysznic i grilla przygotować :)
Zobacz załącznik 852437
Piękne zdjęcie :)

A nie o takim większym, również dla starszych dzieci, tyłem do kierunku jazdy? ;) One wszystkie są "Izi" ale ten "Izi Go" to typowe nosidło 0-13 kg, a z tego co piszesz, pan zalecał jazdę tyłem do kierunku jazdy także po przesiadce z nosidła. W przypadku fotelika do 13 kg jakoś nikt nie dyskutuje, czy to wygodne jest dla mamy z przodu - po prostu innych nie ma ;)
Tak,na pewno masz rację...na pewno można go było zrobić dla dziecka trochę większego. I dokładnie to mówił co piszesz....może za szybko myśl zapisałam bez szczegółów. Opowiadał np. że w Skandynawii dzieci wozi się tyłem nawet do 13 roku życia. Oczywiście innych nie ma do 13 kg....przepraszam za szybko coś napisałam...[emoji8]

reklama
Na poczatku to napewno tylko tylem do kierunku jazdy, i wiem ze besafe jest bezpieczny ale maxicosi chyba ma tyle samo gwiazdek a z tego co wiem dzieci sie tak w nim nie poca nam maly caly czas plakal z tego zgrzania plecki wiecznie mokre... ja jezdzilam tak z synem sama i sa specialne lusterka ktore zakladasz na fotel i dziecko sie elegancko odbija i widzisz co tam u niego mnie to dawalo takie poczucie ze wiem co sie dzieje i widzialam jak smoczek wypadl i zaczyna plakac przynajmniej wiedzialam dlaczego
Wow...o tych lusterkach nie słyszałam. Świetna sprawa [emoji2]. Na pewno warto porównywać...ja o niczym nie zdecydowałam...tylko on polecał...wiadomo, reprezentował firmę. Ale dobrze wiedzieć że w tym właśnie dziecko tak się poci.

Do góry