reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Byłam dzisiaj na wizycie o jestem niezadowolona. Ostatnio nie zrobił mi usg bo nie miał sprzętu. Dzisiaj też mi nie zrobił usg a minął ponad miesiąc. I następna wizyta 5.06 czyli będę 22+6! No zajebiscie. I znowu będę musiała zrobić prenatalne, polowkowe prywatnie. -.- bo moje dziecko jest większe niż moje tc i już będzie za duży. Jak chodziłam u tego lekarza w 1 ciąży część NFZ część prywatnie to było super, ale na samo NFZ jestem mega niezadowolona. Maluszka ostatnio widziałam na genetycznych i to tak tylko pomiary, nie pokazywali mi go jakoś bardziej jak się rusza :(

A pewnie na NFZ chodzisz teraz tak ?
No słabe to jest że nie miałas USG a następna wizyta tak późno ??? :eek:

Ja mam co 3 tygodnie średnio ale prywatnie i na każdej usg robi , ale pewnie tak często mam bo kasę na tym robi ...

A swoją drogą ? Do dziewczyn prywatnie ktore chodzą , jak macie zawsze USG to zawsze drukuje Wam zdjęcie z wizyty bobasa ??? :confused:

reklama
Toksoplazmoza jak już robiłaś w zeszłym roku i wyszło ci że przechodzilas i masz przeciwciała to wtedy nie trzeba. To się podobno przechodzi tylko raz. Pozostałych nie robiłam.

Jak robisz prywatnie to przygotuj się na spory wydatek :( na samą toxo mi poszło 100zl. Ja akurat miałam wyniki tego samego dnia wieczorem ale to zależy od laboratorium chyba

Wow strasznie drogo ja za obie toxo płaciłam koło 55-60 zł

Ja mam co 3 tygodnie średnio ale prywatnie i na każdej usg robi , ale pewnie tak często mam bo kasę na tym robi ...

A swoją drogą ? Do dziewczyn prywatnie ktore chodzą , jak macie zawsze USG to zawsze drukuje Wam zdjęcie z wizyty bobasa ??? :confused:

Zawsze dostaje jedno zdjęcie. Chociaż na jednej wizycie mi nie wydrukował ale powiedziałam ze chce i pamięci usg wydrukowal

Ja chodzę na NFZ, ale zawsze mam usg i zawsze pytam o zdjęcie i bez problemu drukuje :)

na samą toxo mi poszło 100zl
Jeju, jak drogo! Ja płaciłam zawsze ok. 25-30 zł za jedną klasę, czyli razem do 60 zł + jakieś 5 zł za pobranie.

Byłam dzisiaj na wizycie o jestem niezadowolona. Ostatnio nie zrobił mi usg bo nie miał sprzętu. Dzisiaj też mi nie zrobił usg a minął ponad miesiąc. I następna wizyta 5.06 czyli będę 22+6! No zajebiscie. I znowu będę musiała zrobić prenatalne, polowkowe prywatnie. -.- bo moje dziecko jest większe niż moje tc i już będzie za duży. Jak chodziłam u tego lekarza w 1 ciąży część NFZ część prywatnie to było super, ale na samo NFZ jestem mega niezadowolona. Maluszka ostatnio widziałam na genetycznych i to tak tylko pomiary, nie pokazywali mi go jakoś bardziej jak się rusza
Ale tętno dziecka zbadał? No w enel-medzie też takie praktyki - ja tam mam abonament, ale na wizycie pełnopłatnej usg też by nie było. Dzisiaj się dowiadywałam jak to u nich z usg jest i pani mi powiedziała, że w tej placówce, w której przyjmuje gin, usg ciążowego w ogóle nie robią i że musiałabym jechać do innej placówki. Phi.

reklama
Do góry