reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Byłam dzisiaj na wizycie o jestem niezadowolona. Ostatnio nie zrobił mi usg bo nie miał sprzętu. Dzisiaj też mi nie zrobił usg a minął ponad miesiąc. I następna wizyta 5.06 czyli będę 22+6! No zajebiscie. I znowu będę musiała zrobić prenatalne, polowkowe prywatnie. -.- bo moje dziecko jest większe niż moje tc i już będzie za duży. Jak chodziłam u tego lekarza w 1 ciąży część NFZ część prywatnie to było super, ale na samo NFZ jestem mega niezadowolona. Maluszka ostatnio widziałam na genetycznych i to tak tylko pomiary, nie pokazywali mi go jakoś bardziej jak się rusza :(

A pewnie na NFZ chodzisz teraz tak ?
No słabe to jest że nie miałas USG a następna wizyta tak późno ??? :eek:

Ja mam co 3 tygodnie średnio ale prywatnie i na każdej usg robi , ale pewnie tak często mam bo kasę na tym robi ...

A swoją drogą ? Do dziewczyn prywatnie ktore chodzą , jak macie zawsze USG to zawsze drukuje Wam zdjęcie z wizyty bobasa ??? :confused:

reklama
Toksoplazmoza jak już robiłaś w zeszłym roku i wyszło ci że przechodzilas i masz przeciwciała to wtedy nie trzeba. To się podobno przechodzi tylko raz. Pozostałych nie robiłam.

Jak robisz prywatnie to przygotuj się na spory wydatek :( na samą toxo mi poszło 100zl. Ja akurat miałam wyniki tego samego dnia wieczorem ale to zależy od laboratorium chyba

Wow strasznie drogo ja za obie toxo płaciłam koło 55-60 zł

Ja mam co 3 tygodnie średnio ale prywatnie i na każdej usg robi , ale pewnie tak często mam bo kasę na tym robi ...

A swoją drogą ? Do dziewczyn prywatnie ktore chodzą , jak macie zawsze USG to zawsze drukuje Wam zdjęcie z wizyty bobasa ??? :confused:

Zawsze dostaje jedno zdjęcie. Chociaż na jednej wizycie mi nie wydrukował ale powiedziałam ze chce i pamięci usg wydrukowal

Ja chodzę na NFZ, ale zawsze mam usg i zawsze pytam o zdjęcie i bez problemu drukuje :)

na samą toxo mi poszło 100zl
Jeju, jak drogo! Ja płaciłam zawsze ok. 25-30 zł za jedną klasę, czyli razem do 60 zł + jakieś 5 zł za pobranie.

Byłam dzisiaj na wizycie o jestem niezadowolona. Ostatnio nie zrobił mi usg bo nie miał sprzętu. Dzisiaj też mi nie zrobił usg a minął ponad miesiąc. I następna wizyta 5.06 czyli będę 22+6! No zajebiscie. I znowu będę musiała zrobić prenatalne, polowkowe prywatnie. -.- bo moje dziecko jest większe niż moje tc i już będzie za duży. Jak chodziłam u tego lekarza w 1 ciąży część NFZ część prywatnie to było super, ale na samo NFZ jestem mega niezadowolona. Maluszka ostatnio widziałam na genetycznych i to tak tylko pomiary, nie pokazywali mi go jakoś bardziej jak się rusza
Ale tętno dziecka zbadał? No w enel-medzie też takie praktyki - ja tam mam abonament, ale na wizycie pełnopłatnej usg też by nie było. Dzisiaj się dowiadywałam jak to u nich z usg jest i pani mi powiedziała, że w tej placówce, w której przyjmuje gin, usg ciążowego w ogóle nie robią i że musiałabym jechać do innej placówki. Phi.

reklama
Do góry