reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
No to wnioskuje ze lekarz mlody malo doswiadczony..a stary wie ..ale mu sie nie chce... to samocbadanie moczu i krwi...tez co 4 tyg....a nie 2 razy w ciazy..te podstawowe wyniki trzeba kontrolować
Raczej to nie brak doświadczenia.. tylko nie ma co grzebać skoro wszystko w porządku. Choć młody to pacjentek ma mnostwo - kolejki 2 godzinne i to prywatnie - więc jakby źle badał czy leczył to pewnie pacjentek by tyle nie miał [emoji14] no i w szpitalu pracuje więc chyba co nie co potrafi :)

U mnie mocz co wizyta czyli średnio co 4 tygodnie, a morfologia dopóki będą dobre wyniki to co druga wizyta. Ale zawsze coś mi tam jeszcze mi dopisze, wcześniej TSH, toxo itd, teraz np witaminę D3. Ogólnie wszystkie badania robię prywatnie bo nie mam nerwów do proszenia się kogoś z NFZ żeby mi wypisał skierowanie i zawsze z laboratorium wychodzę 100-200zl uboższa :/

Ja tez mocz co wizyta a morfologia tylko raz nie mialam teraz znow mam robic i niestety tez prywatnie a w alab maja wysokie ceny ale znow sa czynni w sobote co mi pasuje bo wtedy maz zostaje z synem a ja sobie jade na spokojnie na badania.

Ja tez mocz co wizyta a morfologia tylko raz nie mialam teraz znow mam robic i niestety tez prywatnie a w alab maja wysokie ceny ale znow sa czynni w sobote co mi pasuje bo wtedy maz zostaje z synem a ja sobie jade na spokojnie na badania.
Ja robię w centrum diagnostyka bo mam blisko i pobieraja akurat u mnie w przychodni między 8:00 a 9:00 i wyrabiam się przed pracą więc nie muszę kombinować. I mega mi się podoba to że wyniki są tego samego dnia wieczorem w internecie więc się nie stresuje długo. Ale kasa leci...

Dzien dobry,
rano musialam isc do apteki i do biedry po kaszki dla malego bo inaczej na drzemke nie pojdzie spac.. w aptece pani jak mnie zobaczyla powiedziala ze mnie nie wypusci..pytala czy odprowadzic mnie do domu...chyba nienajlepiej wygladalam... tlumaczylam ze ciaza..do tego zarazilam sie znowu angina..mam goraczke....i moze dlatego nienajlepiej wygladam..chciala mi herbaty robic..mowie ze musze isc obok do biedry po kaszki..
Pani w biedronce na kasie to samo
pytala czy mi nie pomóc......
Jak wracalam do domu to zdazylam zwymiotowac... zaslabnac..starszy pan mnie podniosl z ziemi.. chcial karetke wzywac, ale tlumaczylam ze nie ma potrzeby... mialam jeszcze 10 min spacerkiem do domu...
Normalnie duszno mi i słabo..no ale to nornalne w ciąży
Doszlam do domu w pół zgieta
Mieszkamy na 1 pietrze... sisdlam na schodach.. normalnie musialam zebrac sily zeby wniesc roczniaka i zakupy.... po 2 min sasiadka wyszla pytac co mi jest...a siedzielismy cichutko... musiala przez wizjer nas zobaczyc..wniosla mi dziecko. I zakupy
.. stanelam na wage...i ja schudlam pol kg
Trupie cisnienie to ja mialam pod koniec ciazy..a nie na tak wczesnym etapie
Dzisiaj i wczoraj mam dzien taki ze nie daje rady... na szczescie moje smerfy sa zdrowe

Wczoraj dzieci wykapalam nakarmilam..jak usnely padlam... nie mialam sily wstac i zrobic sobie kolacji..po prostu nie moc... pierwszy raz w zyciu taka bezsilna bylam..... na kolacje zamowilam pizze
Musisz na siebie bardziej uważać. Nie pamietam jaki jest Twój mąż ale jeśli nie on to ktoś Ci musi pomóc. Zakupy planuj dzień wcześniej wysyłaj męża to nie to samo ale musisz się trochę więcej odpoczywać. Podobnie z kapaniem dzieci. Jeść musisz!!!! Domyślam się że nie jest lekko z dwoma szkrabami ale trzeciego masz w sobie i o niego najbardziej musisz zadbać i o siebie !!! A może jakaś przyjaciółka albo mama teściowa nie jest łatwo prosić o pomoc ale czasami warto.

Ja badania mam co wizytę, mocz i morfologia na NFZ, dodatkowo prywatnie zaliczyłam pierwsza wizytę tam tylko sprawdza wyniki. Ale obaj lekarze badają ginekologicznie. Ten na NFZ to najdelikatniejszy lekarz u jakiego byłam, to już starszy pan ale badania u niego w ogółe nie czuje.

reklama
Do góry