reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ufff udało mi się nadrobić :D

Te 500+ to zawsze będzie ciezki temat bo jedni to wykorzystają dobrze a inni źle. Miałam robotnika przy budowie domu który jak przychodziły pieniądze to znikał na 2 tyg bo mieli z konkubiną za co chlac, a znam też ubogą ale bardzo porządna rodzinę która dzięki temu oszczędza dla dzieci np na obozy w lecie czy na rozwój ich hobby :)

Ja też się na becikowe ani inne zasiłki nie załapię.. mimo że wypłaty mamy niezłe to budujemy dom i tak naprawdę nie mamy jak odłożyć ani grosza...

Ja mam umowe do 31 października.. a termin z OM 27 [emoji1] lubię moją pracę mimo że korporacja to taka że o 17 zamykam komputer i już o niej nie myślę. Zal by było zmieniać [emoji6]

A tu mój przystojniak z prenatalnych wczoraj :)
received_10211636328047630.jpg

Załączniki

• received_10211636328047630.jpg
    received_10211636328047630.jpg
    56,5 KB · Wyświetleń: 415
reklama
Myslalam dzis rano jak tam twoja wizyta !!!
spr luxmed na tym portalu pacjenta i widzialm tego lekarza do ktorego poszlas a nie widzialam w ogole mozliwosci umowienia sie do Mory-Janiszewskiej juz tam nie pracuje ? bo pisalas ze dlugo sie czeka do niej? i tej prof dr hab Darmochwal-Kolarz a na znamylekarz.pl jest napisane ze teraz w luxmed przyjmuje moze nie zakutalizowali a jak od niedawna przyjmuje moze sie dlugo nie czeka ?

Zmniejszanie spozycia kalorii chyba jest kiepskim pomyslem w ciazy, nie znam sie ale wydaje sie to byc niebezpieczne dla Ciebie i dziecka.
ostatnie po kim sie mozna spodziewac takiego generalizowania jest lekarz a tu widze ze to jakis prostak, nie jedz slodyczy? ( a moze wlasnie w ogole ich nie jesz?! Chyba pierwsze powinno pasc pytanie czy takowe spoZywasz) nie przytyj w ciazy ? Jakim cudem?

moze sprobuj isc jeszcze do kogos innego na zwykla wizyte pogadac ?

Inna ilosc kcal dla kobiet w ciazy i nie bedac w ciąży... dietetyk dobry to wszystko uwzglednia..tryb pracy.... czy siedzisz..czy biegasz np. Za dziecmi w przedszkolu.. wiadomo ze w ciazy jest wieksze zapotrzebowanie.... ja to po studiach w tym kierunku...sa kalulatory w necie ....przeliczyc mozna jakie masz zapotrzebowanie.. i sa tablice z ckal..co ile ma... trzeba przeliczyc...ile sie je...wazyc jedzenie..teoxhe zachodu na poczatku...ale dochodzi sie do wprawy..i z viegiem czasu juz na pamiec sie zna ...na opakowaniach tez podaja ckal...

Nie. Umowa skończy ci się w listopadzie i dalej zapłaci Ci zus. Dostaniesz świadectwo pracy.
Caly czas mi placi zus, ale chodzi mi o to ze bede miala 80% wypłaty/sredniej z oststniego roku a nie jakies kosiniakowe czy jak mu tam. Ale moj szef i tak mi umowe przedłuży, o to jestem spokojna [emoji4]

A to miło z jego strony. Mój nie jest taki miły i rozwiąże mi w styczniu mogę wrócić po macierzyńskim ale żeby mi się urlop nie naliczal. Żartownis.

Caly czas mi placi zus, ale chodzi mi o to ze bede miala 80% wypłaty/sredniej z oststniego roku a nie jakies kosiniakowe czy jak mu tam. Ale moj szef i tak mi umowe przedłuży, o to jestem spokojna [emoji4]

reklama
A to miło z jego strony. Mój nie jest taki miły i rozwiąże mi w styczniu mogę wrócić po macierzyńskim ale żeby mi się urlop nie naliczal. Żartownis.
Hehe, no ja jak mojego nie zapytam to pewnie mnie oleje, ale po porodzie jak wniosek o urlop macierzyński bede zanosić to zapytam czy mi przedłuży i pewnie sie zgodzi [emoji4]

Do góry