vihrea
Fanka BB :)
Ajć faktycznie, źle przeczytałam[emoji5] to tym bardziej na pewno bedzie ok[emoji5]Ale ja właśnie nie mam nisko łożyska
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ajć faktycznie, źle przeczytałam[emoji5] to tym bardziej na pewno bedzie ok[emoji5]Ale ja właśnie nie mam nisko łożyska
Kwalifikację pewnie ma na dziecko 0-3 lata, a ponoć jak mops zaczyna sie interesowac dzieckiem ok. 3 r.ż., to miną kolejne lata, zanim rodziców pozbawią praw rodzicielskich. Moi znajomi zgadzali się na dziecko powyżej 3 r.ż. oraz na rodzeństwo, a dostali kwalifikację na 0-3. Czy to było przemyślane ze strony ośrodka, to nie wiem, ale może tak. Może naprawdę mieli podstawy, by uznać, że akurat ci ludzie mogą nie podołać problemom adopcji dziecka starszego. To trudny temat, bo z jednej strony "chcę dziecko" nikogo nie szokuje, a z drugiej strony "chcę niemowlaka, bo wydaje mi się, że łatwiej go pokocham" już jest odbierane źle.A takiego 2-3 latka to już nie chce ?
Oczywiście, przepraszam. ..nie jest to regułą. Ale spory procent.Ja mam niedoczynność i nie mam problemów z wagą. Takze to nie reguła [emoji4]
Dziewczyny, gdzie się teraz w internecie kupuje buty dziecięce typu Ecco, Primigi, Geox? Kiedyś były taki jakby outlety internetowe, a teraz nic nie mogę znaleźć. Zwykle kupuję polskie, ale po prostu NIC nie mogę znaleźć na moje dzieciaki.
Mama po raz drugi [emoji4] myśl o sobie i swoim samopoczuciu, a nie o tym co czuł ten palant bez właściwego podejścia do pacjentki. On się w ogóle nie przejmował tym co mówił do Ciebie. Olej to...nie patrz na to kto wpisuje się w Twoją kartę...to tylko kawałek papieru. A Ty i Twoje Maleństwo jesteście NAJWAŻNIEJSI [emoji173]no tak ale jak to bedzie wyglądało w kaecie ciązy? on się tam wpisał, zapisałam się znów do swojej ale na 12 maja (najwczesniejszy termin) nie wiem jeszcze co zrobie, musze to przemyslec jeszcze.... ogolnie odczulam wrazenie ze nie byl zadowolony ze teraz zmieniam lekarza...
Co to jest "kosiniakowe"? [emoji50]Przecież tu nie chodzi czy lepsze czy gorsze. 500 plus na drugie i kolejne dziecko jest zawsze. Becikowe owszem, ma próg finansowy,ale przecież jest jeszcze kosiniakowe przez rok. Myślę, że jest to rozwiązane tak, że Ci 'bogatsi' też nie są pokrzywdzeni... Przynajmniej ja to tak odbieram.
Już doczytałam. [emoji4] Pierwsze słyszę
Zgadzam sie w 100 % chodzi o to ze sie je wiecej kalori niz organizm potrzebuje.... dietetyk przeanalizuje i zbada..ilosc wody i tluszczu w organizmie...zbilansuje diete....Ja zakładam, ze taka osoba po prostu je ponad zapotrzebowanie swojego organizmu. Niekoniecznie musza być to słodycze. Jak to powiedział mojemu ojcu lekarz „w Auschwitz grubych ludzi nie było”. Myśle, że Twój lekarz ma dość stereotypowe podejście. Wszystko kwestia nawyków żywieniowych, ilosci spożywanych kalorii. Wystarczy nie jeść ponad swoje zapotrzebowanie, a w przypadku nadwagi będzie się chudnąc. Ja bym proponowała pójść do dietetyka i spytać co on sądzi w takiej sytuacji