justyna612
Fanka BB :)
To, że ktoś ma inne zdanie niż Ty nie znaczy, że mu się w d poprzewracalo, tylko może patrzy na temat z innej perspektywyNo ja się akurat nie zgadzam. Według mnie 500zl powinno być tylko na drugie i kolejne dziecko. Na 1 nie( chyba ze sytuacja finansowa jest kiepska - ale to jest uregulowane prawnie) I nie tylko mamon zatrudnionym.
Mam kuzynkę która zanim dowiedziała się o ciąży zwolniła się z pracy (nie wiedziała ze może się przywrócić) pojechała do chłopaka do Norwegii i zaczęła tam pracować (nie wiem na jakiej zasadzie, jaka umowę i czy w ogóle na umowę), ale zaczęła plamić wiec musiała przestać pracować (sprzątała w hotelu) wróciła do polski i została bez żadnego dochodu utrzymywał ja chłopak.
Teraz dostaje 500+ (wyliczyli jej ze im się należy na 1 dziecko) i właśnie to kosiniakowe i je jest żadna patola. Tak się jej życie ułożyło.
Ale najlepiej zabrać takim i dać na 1 dziecko tym których stać - dla zasady. Jak tutaj czytam niektóre wypowiedzi
Niestety niektórym się w d poprzewracało. I jak inni dostali to oni tez chcą byle by się nachapac jak najwiecej. Chociaż twierdzą ze ich stać na utrzymanie 1 dziecka ale dla zasady jak każdemu to każdemu
Więcej luzu mamuśka, bo nasze dzieci nerwowe będą w końcu to jest forum i każdy może się wypowiedzieć oczywiście w kulturalny sposób pozdrawiam