reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ale jestem szczęśliwa :-) według usg wszystko ok :-) bardzo niskie ryzyko :-) wszystko w normie :-) w przyszłym tygodniu będę miała skorygowane o pappa :-) pierwszy raz widziałam jak macha nogami, rączkami. Jak się wygina hehe. Całe badanie miał nas w "poważaniu" na jednym ujęciu od d... strony widać jakby siusiaka. Lekarka powiedziała że wygląda jej na chłopca! :-)

reklama
Aaaa, weźcie mi powiedzcie, żebym nie googlala tego gronkowca. Byle do jutra - byle do jutra - byle do jutra.

No ja mam ciągle te krwawienia i gin mówi, że to jest idealna pożywka dla bakterii. Do tego w szpitalu były wspólne toalety na kilkadziesiąt kobiet, więc...

Proszków nie stosuję od dawna, bo mnie pył denerwuje. Mam doświadczenie tylko z płynem Lovela. Całkiem dobrze dopiera, zapach neutralny. W cenie regularnej jest drogi, ale często jest promocja w marketach, w tym w Biedronce. Nie mam porównania z innymi.
O to faktycznie musisz bardzo uważać,ale nie da się tak chyba żeby na 100%. Ja musze w nastepnym tyg sprawdzić czy antybiotyk e.coli przegonił.
Lovela właśnie jest teraz w biedronce i zastanawiałam sie czy nie kupić.
Ale jak znajdziesz krąg lokalnych Mam u siebie, na pewno się znajdą i u Ciebie takie miejsca... ja się dowiedziałam od koleżanek i podsyłam Mamom tu. Bo ceny inne niż w Smyku.
Wydać wolę na wózek porządny albo dobry fotelik.
A to na pewno. Nawet wiem,że jest jakas mama wsród nas z okolic Zamościa i jej musze podpytać :)

Ale jestem szczęśliwa :-) według usg wszystko ok :-) bardzo niskie ryzyko :-) wszystko w normie :-) w przyszłym tygodniu będę miała skorygowane o pappa :-) pierwszy raz widziałam jak macha nogami, rączkami. Jak się wygina hehe. Całe badanie miał nas w "poważaniu" na jednym ujęciu od d... strony widać jakby siusiaka. Lekarka powiedziała że wygląda jej na chłopca! :-)
A....rok chłopców chyba to będzie,a przynajmniej październik:) Super wieści :)

Wspaniałe wiadomości :-)
Cieszę się razem z Tobą :-)

Dzisiaj grzesze. Idę na chińczyka. Tak mi się chce. Będzie ryż sojowy i sos orzechowy a mięso wybiorę. Od dwóch dni myślę. Myślę. Myślę, że bardzo chce iść zjeść chińczyka echhhh
Ooo powiedz Ty mi gdzie chinolka jadasz? :) Ja w Wawie to może tylko z raz jadłam na Grochowskiej, naprzeciwko Wspólnej Drogi (nazwy nie pamiętam). Tak to w CH Promenada jest Silver Dragon to też dobre jedzonko tam dają za rozsądną cenę ;)

Ale jak znajdziesz krąg lokalnych Mam u siebie, na pewno się znajdą i u Ciebie takie miejsca... ja się dowiedziałam od koleżanek i podsyłam Mamom tu. Bo ceny inne niż w Smyku.
Ciekawa jestem tych cen, a jeszcze bardziej miejsc, w których mogłabym kupić coś tanio. Wczoraj przez Was :p zaczęłam oglądać ubranka na 56 (nie mam ani jednego) i ceny lekko zwaliły mnie z nóg, choć niektóre śliczne. Patrzyłam też na używane, ale trudno we mnie wzbudzić zaufanie (chcę z pierwszej ręki, nieprzechowywane w piwnicy, z domu bez papierosów i zwierząt), a ceny wywindowane - miałam mega szczęście przy córce, że kupiłam jej świetną wyprawkę. Szperałam w necie pod hasłem "polskie ubranka" i nawet takie już naprawdę niemodne były drogie. Normalnie zostaną mi lipcowe wyprzedaże w Smyku :p

Ale tak na poważnie, nie chcę o ciuchach myśleć. Dopiero zapakowałam w worki próżniowe całą tonę ubrań. Na 3-5-letniego chłopca to już oddaję znajomym, bo nawet jak teraz mam w brzuchu chłopaka, to po prostu przez tyle lat nie wytrzymam nerwowo, trzymając to w szafach. Dla małej dziewczynki też chciałam oddać, bo w czerwcu nasi znajomi się spodziewają, ale wstrzymam się z info o naszej płci. Bo jeśli dziewczynka, to wolę dla niej zostawić nasze używki, a znajomym coś kupić nowego.

Ooo powiedz Ty mi gdzie chinolka jadasz? :) Ja w Wawie to może tylko z raz jadłam na Grochowskiej, naprzeciwko Wspólnej Drogi (nazwy nie pamiętam). Tak to w CH Promenada jest Silver Dragon to też dobre jedzonko tam dają za rozsądną cenę ;)
Kurcze,kiedyś uwielbiałam te chińskie wynalazki,ale w ciazy to się strasznie patriotyczna zrobiłam:oo: tylko pierogi,bigos i rosół sa w stanie mnie zadowolic. Nawet dziś na śniadanie bigos żarłam :oo:

Najważniejsze,ze jest dobrze,a plci się kiedyś doczekamy. W ostatecznosci za 4-5 miesiecy:D

Kurde,wszystko się teraz łapie. Może antybiotyk pomoże i będzie ok:)

A mają jakiś sklep internetowy? Bo tutaj nic nie mogę zobaczyć.

Dziewczyny,polecacie jakis konkretny płyn/proszek do prania dla dzieciowych ubranek? Widzę czasem jakąś promocję,ale nie wiem czy to dobre jest akurat,a te dostane ubranka i tak przed głównym praniem trzeba uprac
Ja używam płynu do prania lovela i jestem zadowolona :)

reklama
Ja nie jestem na instsgramie :-/
Ja też nie [emoji14] chyba za stara jestem bo moje młodsze siostry czy kilka lat młodsze koleżanki w tym siedzą. Czasem jak idę odwiedzić kuzynki i ciotkę mojego męża to nie wiem co mam mówić jak słyszę o snapchatach [emoji14] czuje się jak dinozaur :D

Do góry