reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny jak idziecie na badania krwi to polecam mieć przy sobie cos słodkiego do przegryzienia...u mnie dzisiejsze badanie skonczyło sie omdleniem na przystanku i L4. Czasem zapominam o tej ciąży, a wygląda na to, że organizm nie jest już taki silny jak wcześniej
Mam nadzieję, że nic Wam nie jest?
My jeszcze taki myk zrobiliśmy... (pomysl z internetu)
Jak wrocilismy ze szpitala z malym...to starszy dostal prezent od maluszka... jaki byl zadowolony..so tej pory pamieta.... co dostal od Wojtaska :) takie przekupienie trochę
Mój syn był starszy, więc dla mnie to byłoby jawne okłamywanie go, że prezent jest od maluszka. Ale dzień przed wypisem mąż zabrał syna do sklepu, kupił mu zestaw lego i umówili się, że rozpakuje, gdy mama wróci z siostrą (wcześniej syn był 2 razy w szpitalu u nas i ostentacyjnie ignorował siostrzyczkę). Dobre rozwiązanie to było, bo spokojnie mogliśmy się rozpakować a syn szczęśliwy. Adaptacja w domu była OK. Teraz trochę gorzej może być, bo córka jest bardziej temperamentna i będzie młodsza, gdy dzidziuś się urodzi.

reklama
Ja chyba dziwna jestem, ale mi przewijak tylko przeszkadzal. Mam ogromne łóżko, wolałam przewijać na nim, ale nie na stojąco tylko siadalam na łóżku.
Ja tez dziwna..ale mi tak wygodniej było :)

Przewijak mialam przy pierwszym.. mi przeszkadzalo ze pol lozeczka zajmuje przewijak...i gorzej soe dziecko wyjmuje...wiex lezal obok... jak lezal obok..i idzoesz przewinac..to musialam klasc z powrotem na lozko...droga naturalnej selekcji...przestalam go uzywac...

Link do: Waga dziecka w kolejnych tygodniach ciąży - TABELA - Kalendarz Ciąży

A tu według mnie fajna rzecz ;) ja jak miałam to drugie i trzecie USG genetyczne to sobie porównywałam z tą tabelka masę płodu i później przechodziłam do tygodnia 40 i patrzyłam z jaką waga się może urodzić mniej więcej :) mi się sprawdziło:) ciekawe jak u Was było i jak teraz będzie :)

Co do przewijaka to ja też tym razem raczej nie będę używać... Jakoś mi to pomocne nie było a tylko miejsce na łóżeczku zajmowało ;

Jak z om 14+4 a z crl 14+6 to dwa dni starszy ;)

Termin z OM mam na 21.10 a z usg 12.10 czyli aż 9 dni starsza ciąża niż z om ;)

Ooo to też nasz jak ja 9 dni starsze na USG ;) ja mam z OM 12.10 a z USG crl 3.10 .

ciekawe jak to w praktyce będzie .
Lekarz mówił że albo do końca będzie tak rosło dziecko albo w środku ciąży zwolni i suma summarum zrówna się z terminem z OM...

No ale jak tak siedzisz na łóżku w półskręcie z nogami na podłodze to i tak się pochylasz nad dzieckiem, dla mnie to była męczarnia (dla mojego kręgosłupa właściwie) ;)

Ja np nie siedze na podlodze.... w zadnym polskrecie... siadam cala z nogami na lozku... nogi albo w litere "v", albo w litere "w"
I na prostym kregoslupie lekko sie pochylam... siedze...stac nie musze :)

Właśnie ostatnio myslalam o Tobie, co z Toba, bo malo piszesz [emoji4]

Ahh no właśnie, ostatnio jakoś słabo się czuje, a dużo się dzieje u mnie. W tą sobotę zostałam narzeczoną :) załatwiliśmy już sale na wesele. No i we wtorek mamy wyjazd do Hiszpanii, wiec tez się ulotnie na jakiś czas

reklama
Do góry