reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

O matko musisz uważać. Przecież moglo Ci się coś stać. Ja zawsze mam coś slodkiego i wodę bo często się duszno robi. A w ciąży jak tylko za gorąco czy duszno to omdlenia częste niestetyw

Do tej pory mi nic nie było, więc ciężko tak uważać nie do końca wiedząc na co. Teraz już wiem. Dlatego Wam też piszę, że mimo, że może wydawać się że czujecie się super, to organizm myśli inaczej :) Mam nadzieję, że latem nie będzie upałów, bo przy moim ciśnieniu 90/60 cały czas będę nieprzytomna ;) Na szczęście jak poczułam, że zaczyna wszystko wirować zdążyłam dojść do sklepu po batonika i tam panie się mną zajęły, potem od razu do ginekologa na badanie i po zwolnienie. Dodatkowo kazał wrócić do Luteiny póki co.

reklama
Ja już po wizycie, prenatalne mam w piątek. Macice mam podobno tak duża jakbym była w 16 tygodniu ciazy, dzidziuś ma 13 tygodni. Wszystko okej. Za to ja mam powiększona tarczyce i mam iść do ogólnego po skierowanie na badanie :/
Właśnie ostatnio myslalam o Tobie, co z Toba, bo malo piszesz [emoji4]

Do tej pory mi nic nie było, więc ciężko tak uważać nie do końca wiedząc na co. Teraz już wiem. Dlatego Wam też piszę, że mimo, że może wydawać się że czujecie się super, to organizm myśli inaczej :) Mam nadzieję, że latem nie będzie upałów, bo przy moim ciśnieniu 90/60 cały czas będę nieprzytomna ;) Na szczęście jak poczułam, że zaczyna wszystko wirować zdążyłam dojść do sklepu po batonika i tam panie się mną zajęły, potem od razu do ginekologa na badanie i po zwolnienie. Dodatkowo kazał wrócić do Luteiny póki co.
To dobrze, że poszłaś i masz zwolnienie. Mi raz dziewczyna w sklepie w ciąży zemdlala ale aż spadla na podłogę, bo tak na prawdę to chwila jak sie źle poczujemy.

Właśnie jak to jest u Was ?
Ma któraś dziecko starsze na USG niż z ostatniej miesiączki ?

Ja jestem dziś 14+4 z OM a wedle USG badania crl 14+6 czyli 9 dni starszy jest bobas , większyw sensie .

Ale badania połówkowe prenatalne mam obliczane z USG crl czyli że niby dziś mam 14+6 ... a Wy jak tam ?

Jak z om 14+4 a z crl 14+6 to dwa dni starszy ;)

Termin z OM mam na 21.10 a z usg 12.10 czyli aż 9 dni starsza ciąża niż z om ;)

Dokładnie tak! Nie wyobrażam sobie jak możecie żyć bez przewijaka :) Ja jestem wysoka i mam problemy z kręgosłupem, mąż ma 190cm wzrostu i też nie widzę go schylającego się nad łóżkiem 15 razy dziennie ;) Przewijak, taki sztywny, kładziony w poprzek łóżeczka był super! Bardzo długo go używaliśmy, z synkiem krócej bo jak miał 9 miesięcy to zwiewał, ale z córką dużo dłużej. No i jak coś się wypsnie, to myk, zdejmujesz ochraniacz z przewijaka i do prania, nie musisz łóżka czyścić.

Tak samo wanienka ze stelażem- pierwsze kilka miesięcy ratowała nam plecy :) Potem jak już dzieci siedziały, miałam wanienkę z Ikei, która w sam raz dawała się "powiesić" w poprzek normalniej wanny, syn siedział w wannie a córcie jeszcze w wanience ustawionej na wannie. Była za mała żeby kąpali się w tedy razem bo synek był mega żywiołowy. Ja siedziałam koło wanny i pilnowałam jej w tej wanience.

Myślę że każdy musi spróbować i przekonać się sam na sobie co mu będzie niezbędne a co nie. Swoją drogą ostatnio przyglądam się wózkom gondolkom na spacerach i wszystkie są masakrycznie nisko zawieszone, ten mój Mutsiak to jakiś ewenement :) Aż mnie plecy bolą od samego patrzenia jk się te dziewczyny schylają do wózeczków, chociaż jak się ma 1,50 wzrostu to pewnie perspektywa jest nieco inna ;)

A do codziennej pielęgnacji małego siusiaka (i nie tylko ;) ) używałam super maści- nagietkowej z Weledy. Bardzo fajna rzecz. W szpitalu używałam kosmetyków szpitalnych- zwykle to był jakiś Nivea do kąpieli i zielony linomag do tyłeczka. I owszem, jeszcze 4 lata temu zalecali Octenisept do pępka, ale nam te pępki szybko poodpadały, synowi już dzień po wyjściu ze szpitala, córeczce po tygodniu.

Ja mam 170.cm. wiec niska ani wysoka nie jestem..... jestem szcupla, wysportowana, cialo mam rozciagniete :) mi wygodnie jest siaść na łóżko i przewinąć... zgiac sie do bobasa z wyprostowanym kregoslupem zaden problem dla mnie..ogolnie jak stane ..zegne sie w pol to czolem do kolan dotkne... a do bobasa to lekko nachylic sie trzeba... przy 190 to moze byc rzeczywiscie problem... mi sie chyba z lenistwa nie chce zankazdym razem do przewijaka isc.... :)
Pampersy mam w szafce nocnej w sypialni...pod lozeczkiem..gdzies w salonie w szafce skitrane... i przewijam tam gdzie jestesmy akurat :)

OooO widzisz źle napisałam dziękuję za uwagę ;)

OM 14+4 a z USG crl oczywiście mialo być 15+6 dziś .
Niby jutro zaczynam 16 TC :eek:
Mój Maluch jest młodszy z usg,ale mam nadzieję,że nadrobi ;)
Ooo..uważaj na siebie!

reklama
Właśnie jak to jest u Was ?
Ma któraś dziecko starsze na USG niż z ostatniej miesiączki ?

Ja jestem dziś 14+4 z OM a wedle USG badania crl 14+6 czyli 9 dni starszy jest bobas , większyw sensie .

Ale badania połówkowe prenatalne mam obliczane z USG crl czyli że niby dziś mam 14+6 ... a Wy jak tam ?
O 2 dni starszy....czemu 9 ?

Do góry