reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Ufff weekend mnie nie było i ledwo Was dogoniłam. Teraz pewnie będę odkopywac stare skończone tematy, ale trudno też się wypowiem :D

Teraz to na YT bo 12h można słuchać odkurzacza albo suszarki i wyciszacie kiedy i jak chcecie ;)

Sama staram się nie spać z telefonem przy głowie to i noworodkowi tego nie będę serwować ;)

reklama
Ufff weekend mnie nie było i ledwo Was dogoniłam. Teraz pewnie będę odkopywac stare skończone tematy, ale trudno też się wypowiem :D

Mnie odkąd mineły mdłości i wymioty to normalnie nigdy nie mam dość [emoji14] Jak za długo nie dochodzi do zbliżenia, bo np się nie widzimy to mam sny erotyczne hihihi :) Zobaczymy do kiedy to potrwa. Chwilowo jestem chodzącym wulkanem energii :D

Ja to teraz jem wszystko to na co mam ochotę. Przechodziłam już przez kiszoną kapustę, tajskie jedzenie, pizze, naleśniki no generalnie nie ma czegoś takiego na co nie miałabym ochoty. Był temat o lodach...jadam też oczywiście. Wszystko jest dla ludzi. Tak samo z łososiem. Też pieczonego jadłam i nie uważam, że miałby mi zaszkodzic. Nie wolno dać się zwariować ;)

Moje paznokcie bez malowania byłyby w strasznym stanie. O hybrydach to nawet czytałam, że mogą wywołaś czerniaka pod paznokciami jak się za często stosuje. Wpływ UV i tych lakierów wyjdzie pewnie tak naprawdę za parę lat.

Też przy bólu głowy warto kontrolowac. Mnie ostatnio jak bolała miałam 93/64. Także kiepskawo.

U mnie chwilowo 1kg na plusie i brzuszek już zaczyna rosnąc, chociaż chwilowo czuję się jakbym sie spasła :( Każdy szykuje figurę na lato, a ja w tym roku odwrotnie [emoji14]

Teraz to na YT bo 12h można słuchać odkurzacza albo suszarki i wyciszacie kiedy i jak chcecie ;)
U mnie jutub nie działał. Dziecko jakimś cudem wyczuwalo, że to 'sztuczna' suszarka [emoji14]

Rzeczy do porodu typu koszule, podpaski, majtki itd. można kompletować, bo to się i tak przyda - czy poród przedwczesny, czy po terminie. Również duże rzeczy typu wózek i mebelki warto wybrać szybciej, bo często trzeba czekać kilka tygodni. Ale z ubrankami i bajerami nie ma co się spieszyć, bo różnie może być. Np. wg mnie nie ma sensu z góry kupować ubranek na rozm. 44-50.

Gdzie takie małe rozmiary mają od 44 ?
50 widziałam najmniennaj... Hmmm jaki to sklep ? :eek:

Cześć dziewczyny! Podczytuje Was od czasu do czasu. Ciesze sie z Waszych dzidziolkow i trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Ja tez mialam byc pazdziernikowa mamą (tp 25.10), ale dokladnie miesiac temu poronilam (obylo sie bez zabiegu)... Nigdy w zyciu nie pomyslalam, ze bede miec takie problemy, bo przezylam to bardzo! Wiem, ze ludzie maja duzo wieksze tragedie - ale dla mnie wtedy i teraz to tez tragedia. Wiem, ze czas leczy rany - mi pomaga jak Was podczytuje. Mam 31lat, bylo to nasze pierwsze dzieciatko, wymarzone! Teraz czekam na miesiaczke, na wyregulowanie cyklu. Mam nadzieje, że jeszcze się Wam pochwale,że i ja będę mamą! Zycze Wam powodzenia we wszystkich Waszych przygotowaniach! Trzymajcie sie!

Cześć dziewczyny! Podczytuje Was od czasu do czasu. Ciesze sie z Waszych dzidziolkow i trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Ja tez mialam byc pazdziernikowa mamą (tp 25.10), ale dokladnie miesiac temu poronilam (obylo sie bez zabiegu)... Nigdy w zyciu nie pomyslalam, ze bede miec takie problemy, bo przezylam to bardzo! Wiem, ze ludzie maja duzo wieksze tragedie - ale dla mnie wtedy i teraz to tez tragedia. Wiem, ze czas leczy rany - mi pomaga jak Was podczytuje. Mam 31lat, bylo to nasze pierwsze dzieciatko, wymarzone! Teraz czekam na miesiaczke, na wyregulowanie cyklu. Mam nadzieje, że jeszcze się Wam pochwale,że i ja będę mamą! Zycze Wam powodzenia we wszystkich Waszych przygotowaniach! Trzymajcie sie!
Bidulko trzymaj się. Oczywiście, że bedziesz Mamą, życzę Ci obyś była jak najszybciej.[emoji8]

Smyk jak pamiętam. Ale nie opłaca sią kupować takich małych. Jeśli się okaże ze wcześniej rodzisz to sms do kogoś aby kupił kilka ubranek na 44 czy 50 a w szpitalu pomeczycie się w nieco zaduzych :)

A taki standardowy rozmiar dla bobasa urodzonego zgodnie z terminem jaki jest ? 50 ? Hmmm

reklama
Do góry