reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Rzeczy do porodu typu koszule, podpaski, majtki itd. można kompletować, bo to się i tak przyda - czy poród przedwczesny, czy po terminie. Również duże rzeczy typu wózek i mebelki warto wybrać szybciej, bo często trzeba czekać kilka tygodni. Ale z ubrankami i bajerami nie ma co się spieszyć, bo różnie może być. Np. wg mnie nie ma sensu z góry kupować ubranek na rozm. 44-50.

żeby przyrócić niektórym wiarę, to powiem, że owszem trafiają się dzieci bez kolek i bez problemów z ząbkowaniem :D tak, tak moje drogie, o zębach dowiadywałam się ilekroć jakiś już był na wierzchu <3
Mój też nie miał kolek. Zęby to te na dole pierwsze dwie 1 jeczal w nocy przez sen. Ale te górne niby gorzej dzieci przechodzą a u nas nie. Ładnie śpi w nocy :) właśnie wczoraj wybiła na górze i nawet nie wiedziałam kiedy

Wy o wyprawce a ja właśnie wróciłam od stomatologa .... ogromny stan zapalny przy ósemce ... antybiotyk , policzek jak u chomika a boli tak ze bym sobie najchętniej głowę odcięła ... tragedia :no:

Ufff weekend mnie nie było i ledwo Was dogoniłam. Teraz pewnie będę odkopywac stare skończone tematy, ale trudno też się wypowiem :D

Dziewczyny a jak u Was z libido ? Ja nie mam w ogóle ochoty na sex :-(
Mnie odkąd mineły mdłości i wymioty to normalnie nigdy nie mam dość :p Jak za długo nie dochodzi do zbliżenia, bo np się nie widzimy to mam sny erotyczne hihihi :) Zobaczymy do kiedy to potrwa. Chwilowo jestem chodzącym wulkanem energii :D

A ja mam teraz wilczy apetyt ... 14 tc obecnie .
a Wy co jecie może coś podpowiecie ? Help
Ja to teraz jem wszystko to na co mam ochotę. Przechodziłam już przez kiszoną kapustę, tajskie jedzenie, pizze, naleśniki no generalnie nie ma czegoś takiego na co nie miałabym ochoty. Był temat o lodach...jadam też oczywiście. Wszystko jest dla ludzi. Tak samo z łososiem. Też pieczonego jadłam i nie uważam, że miałby mi zaszkodzic. Nie wolno dać się zwariować ;)

Ja mam hybrydy, lekarz pozwolil. Mowil ze musialabym sie caly tydzien ta lampa naswietlac zeby "poczuc" jakies szkodliwe skutki
Moje paznokcie bez malowania byłyby w strasznym stanie. O hybrydach to nawet czytałam, że mogą wywołaś czerniaka pod paznokciami jak się za często stosuje. Wpływ UV i tych lakierów wyjdzie pewnie tak naprawdę za parę lat.

Właśnie ! Gdzieś już o tym czytalam , może to faktycznie ciśnienie....
Też przy bólu głowy warto kontrolowac. Mnie ostatnio jak bolała miałam 93/64. Także kiepskawo.

Dziewczyny jak u Was z wagą? Ja w pierwszym miesiącu schudłam kilogram a teraz na początku 13 tc tylko 0.4 kg przybralam.. Brzuszek się "robi" ale waga mnie trochę martwi :/
U mnie chwilowo 1kg na plusie i brzuszek już zaczyna rosnąc, chociaż chwilowo czuję się jakbym sie spasła :( Każdy szykuje figurę na lato, a ja w tym roku odwrotnie :p

Polecę też szumiącego misia, bo poprzednim razem zajechałam dwie suszarki, zanim ktoś to wymyślił :D

Teraz to na YT bo 12h można słuchać odkurzacza albo suszarki i wyciszacie kiedy i jak chcecie ;)

Ja właśnie tez przejrzałam i serio mega dużo niepotrzebnych rzeczy... Przynajmniej na start
Jeszcze tak od siebie dodam - od octeniseptu trzymam się z dala. Pielęgnacja kikuta u nas skończyła się u chirurga. Kikut się babral, trzeba było odciąć. Waciki ze spirytusem i suszenie - to mi poleciała położna i chirurg potem też, jak mówił, średnio 10 noworodków w tyg trafia do niego na korektę właśnie po pielęgnacji octeniseptem
Nam też to nie działało ale w porę pediatra przepisał nam lek który stosował mój mąż na trądzik jak był nastolatkiem. Super wysuszal i następnego dnia nie było kikuta :)

reklama
Do góry