reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja też jestem za listą. Muszę poszukać czy mam gdzieś rozpiskę z pierwszej ciąży...z której oczywiście wszystko kupiłam a połowy nie użyłam [emoji14]

Ja dzisiaj mam urlop. Jadę na 10 do endo. Na szczęście wyniki chyba wyszły ok bo tsh skoczyło do 1,13 ( a było 0,002)
Glukoza 86 :)
Może coś odnośnie witamin podpowie bo on mądry facet...nie zaleca suplementów wszystko w jednym. Na razie jod, folik, wit d tylko łykam ale chyba czas dha wprowadzić.

Po południu planuję swój pierwszy w życiu ogródek posadzić :) Zobaczymy co z tego wyjdzie [emoji14]

reklama
Zapomnialam wziasc dzis naczczo leku tego eu..... na obnizenie tsh... co teraz..? Brac...czy poczekac .. nie jesc 3g..i wziasc 30 min przed kolejnym posilkiem..czy. jutro dopiero wziasc ??

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o zakupu, to powiem Wam szalalam strasznie przy córce. Nakupilam wiele zbędnych rzeczy. Tym razem z takich 'grubszych' spraw na pewno dostawka do łóżka. Musimy też kupić komodę na ubrania małego, bo nie mamy gdzie ich dawać. Przewijaka nie kupuję bo i tak mi wygodniej było przewijać na łóżku. Wózek mam po córce 3w1, ale skorzystam tylko z gondoli, potem sprzedam całość i kupię jakąś lepszą spacerowke.
Dla mnie na pewno podkłady poporodowe, podpaski xxxl :p, wkładki laktacyjne. Kapusta w lodówce musi być [emoji14]
Butelek, sterylizatorow ani całej reszty nie kupuję, nastawiam się na naturalne karmienie. W razie potrzeby takie rzeczy można dokupić.
Myślę, że kupię ze 2 smoczki uspokajacze, choxiaz córka pogardzila, ale będę próbować, bo to duże ułatwienie.
Na pewno chce kupić chuste grubsza na zimę plus kurtkę dla dwojga.
Wanienka bo nasza oddałam no i wiadomo, pieluszki, troche ciuszków, raczej nic na krótki rękaw bo to koniec października będzie.
U mnie chyba tyle :)
A i jak mi się uda znaleźć jakąś fajną okazję to elektryczna nianie zakupię

Jeśli chodzi o zakupu, to powiem Wam szalalam strasznie przy córce. Nakupilam wiele zbędnych rzeczy. Tym razem z takich 'grubszych' spraw na pewno dostawka do łóżka. Musimy też kupić komodę na ubrania małego, bo nie mamy gdzie ich dawać. Przewijaka nie kupuję bo i tak mi wygodniej było przewijać na łóżku. Wózek mam po córce 3w1, ale skorzystam tylko z gondoli, potem sprzedam całość i kupię jakąś lepszą spacerowke.
Dla mnie na pewno podkłady poporodowe, podpaski xxxl :p, wkładki laktacyjne. Kapusta w lodówce musi być [emoji14]
Butelek, sterylizatorow ani całej reszty nie kupuję, nastawiam się na naturalne karmienie. W razie potrzeby takie rzeczy można dokupić.
Myślę, że kupię ze 2 smoczki uspokajacze, choxiaz córka pogardzila, ale będę próbować, bo to duże ułatwienie.
Na pewno chce kupić chuste grubsza na zimę plus kurtkę dla dwojga.
Wanienka bo nasza oddałam no i wiadomo, pieluszki, troche ciuszków, raczej nic na krótki rękaw bo to koniec października będzie.
U mnie chyba tyle :)
A i jak mi się uda znaleźć jakąś fajną okazję to elektryczna nianie zakupię
No właśnie i o takie rady by Nam chodZiło co się przydaje, co warto kupić. Co można później. Bo tu na wątku ogólnym wszystko się pogubi.

Dziewczyny jak u Was z wagą? Ja w pierwszym miesiącu schudłam kilogram a teraz na początku 13 tc tylko 0.4 kg przybralam.. Brzuszek się "robi" ale waga mnie trochę martwi :/

Moja waga stanela.. ale ja wiem czemu
Mam 170cm wzrostu i od 15 lat waze 55kg latem i 56kg zimą
Tuz przed ta ciaza .. 2 miesiace przed..zaczelam tyc....pierwszy raz w zyciu w 2 miesice przytylam 5kg.... i waze 60 kg....ale ze mialam wstret do slodyczy.i nie jadlam ich przez 3 miesiace.... to waga stanela.... mysle ze za 3 miesiace zaczne tyc... wody plodowe i dziecko wazy wiec waga rosnie..ale nie jem slodyczy.duzo sie ruszam..wiec waga maleje... czyli suma sumarum...waga stanela :)

Mnie udalo sie zakupic wyprawke bez bubli ani rzeczy ktorych nie uzylismy ale fakt ze koszrowalo mnie to setki h na forach blogach i youtube [emoji12]
Laktator sterylizator i podgrzewacz butelki i smoczki itp kupilismy pozniej jak okazalo sie ze jest taka potrzeba.
Polecam butelki medeli i smoczki Calma ( wymagajace dla dziecka apropo ssania zeby nie oddechcialo sie cycka i u nas sie sprawdzily bo te aventy itp ktore niby nie zaburzaja odruchu ssania to kpina)
Ubranka to teraz kupilabym same pajace zadnych body pol spiochow itp na pozniej ok ale na pierwszy mies czy 2 ja uwielbialam pajace bo najwygodniej i wydaje mi sie ze dziecki tez.
Z zabawek 2 ksiazeczki kontrastowe plyte mozarta na poczatek wiecej nic dziecku nie trzeba [emoji6]
Bujak babybjorn ( moj hit!!!) mate edukacyjna ( skip hop explore and more) kupilam wczesniej bo polowalam na rabaty ale to przydaje sie pozniej.
Kocyki i poduszki la milou maja naprawde swietna jakosc kupilam jeden ocieplsny jeden nie i poduszke antuwstrzasowa wzielam wiekszy rozmiar i korzystamy do dzis, a jak zobaczylam ostatnio nowe wzoru la milou to odlecialam [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

reklama
Do góry