reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Mnie udalo sie zakupic wyprawke bez bubli ani rzeczy ktorych nie uzylismy ale fakt ze koszrowalo mnie to setki h na forach blogach i youtube [emoji12]
Laktator sterylizator i podgrzewacz butelki i smoczki itp kupilismy pozniej jak okazalo sie ze jest taka potrzeba.
Polecam butelki medeli i smoczki Calma ( wymagajace dla dziecka apropo ssania zeby nie oddechcialo sie cycka i u nas sie sprawdzily bo te aventy itp ktore niby nie zaburzaja odruchu ssania to kpina)
Ubranka to teraz kupilabym same pajace zadnych body pol spiochow itp na pozniej ok ale na pierwszy mies czy 2 ja uwielbialam pajace bo najwygodniej i wydaje mi sie ze dziecki tez.
Z zabawek 2 ksiazeczki kontrastowe plyte mozarta na poczatek wiecej nic dziecku nie trzeba [emoji6]
Bujak babybjorn ( moj hit!!!) mate edukacyjna ( skip hop explore and more) kupilam wczesniej bo polowalam na rabaty ale to przydaje sie pozniej.
Kocyki i poduszki la milou maja naprawde swietna jakosc kupilam jeden ocieplsny jeden nie i poduszke antuwstrzasowa wzielam wiekszy rozmiar i korzystamy do dzis, a jak zobaczylam ostatnio nowe wzoru la milou to odlecialam [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

To u mnie zupełnie się pajacyki nie sprawdziły, a hitem były właśnie body i półśpiochy :D Nawet w gościach gdzieś przebrać to bez zbędnego rozwijania i rozpinania. Co mogę z czystym sumieniem polecic to bawełne z nexta, wysyłają do Polski, a ubranka można prać w najwyzszych temperaturach.

Nie polecam na pewno hustawki elektrycznej brightstars, dostaliśmy w prezencie zaraz się rozleciała. Wielka jakaś srednio stabilnie wyglądała. A co jest takiego ekstra w babybjornie ? Patrzyłam niedawno na niego, ale w tej cenie to już chyba 4moms bym wolała, ale nie uzytkowałam ani tego, ani tego.

Lamillou, tak mysle ze ponownie starce tam kilka wypłat :D Natomiast pojęcie 'smierci lozeczkowej' odstraszało mnie od duzej ilosci zbędnych gadżetów w łóżeczku.

Polecę też szumiącego misia, bo poprzednim razem zajechałam dwie suszarki, zanim ktoś to wymyślił :D

reklama
To u mnie zupełnie się pajacyki nie sprawdziły, a hitem były właśnie body i półśpiochy :D Nawet w gościach gdzieś przebrać to bez zbędnego rozwijania i rozpinania. Co mogę z czystym sumieniem polecic to bawełne z nexta, wysyłają do Polski, a ubranka można prać w najwyzszych temperaturach.

Nie polecam na pewno hustawki elektrycznej brightstars, dostaliśmy w prezencie zaraz się rozleciała. Wielka jakaś srednio stabilnie wyglądała. A co jest takiego ekstra w babybjornie ? Patrzyłam niedawno na niego, ale w tej cenie to już chyba 4moms bym wolała, ale nie uzytkowałam ani tego, ani tego.

Lamillou, tak mysle ze ponownie starce tam kilka wypłat :D Natomiast pojęcie 'smierci lozeczkowej' odstraszało mnie od duzej ilosci zbędnych gadżetów w łóżeczku.

Polecę też szumiącego misia, bo poprzednim razem zajechałam dwie suszarki, zanim ktoś to wymyślił :D
O to to, u mnie zeszło chyba 6 sztuk. Ale ciepły nawiew na brzuszek pomagał też na kolki jak już nic innego nie pomagało. Właśnie sobie przypomniałam ten miesiąc z kolkami i mnie zesłabiło... [emoji14]

O to to, u mnie zeszło chyba 6 sztuk. Ale ciepły nawiew na brzuszek pomagał też na kolki jak już nic innego nie pomagało. Właśnie sobie przypomniałam ten miesiąc z kolkami i mnie zesłabiło... [emoji14]
żeby przyrócić niektórym wiarę, to powiem, że owszem trafiają się dzieci bez kolek i bez problemów z ząbkowaniem :D tak, tak moje drogie, o zębach dowiadywałam się ilekroć jakiś już był na wierzchu <3

Ja uzywalam/używam zarówno pajacyka jak i bodów - z tym ze ja nie lubię polspiochow - używam zamiast nich spodenek bez stópek :) takze body+spodnie w dzień a na noc pajacyk.
Co do Szumisia to również polecam - z tym ze przy zakupie zwróćcie uwagę po jakim czasie szum się wycisza - ja nie zauważyłam że mój po godzinie się wyłącza i trzeba włączać od nowa - synek momentalnie oczy otwiera [emoji14] te z opcją 12 H szumu co nie dużo droższe, jakieś 50 zl, a zawsze można go wyłączyć samemu :)

Tak racja ubranka next sa super !! Mozna czasami na szmateksie tez znalesc :) online maja ladne wzory i fajne ubranka na okazje chrzciny itp

Szumiś nam uratował zycie, caly czas korzystamy, syn budzi sie o 6 właczamy szumisia i do 7 dzieki szumisiowi jeszcze kima [emoji106]

żeby przyrócić niektórym wiarę, to powiem, że owszem trafiają się dzieci bez kolek i bez problemów z ząbkowaniem :D tak, tak moje drogie, o zębach dowiadywałam się ilekroć jakiś już był na wierzchu <3
U nas zabkowanie też bez większych problemów, oriwntowalam się po zwiększonej produkcji śliny u pierworodnej [emoji14] ale niestety kolki nas nie ominęły i dały konkretnie popalić :)

Tak masz racje, jeszcze apropo szumisia to jednego zgubilismy na wyjedzie i kupowalam drugiego to tez juz kupilam z opcja zeby szumil non stop [emoji106]

Ja też jestem za listą. Muszę poszukać czy mam gdzieś rozpiskę z pierwszej ciąży...z której oczywiście wszystko kupiłam a połowy nie użyłam [emoji14]

Ja dzisiaj mam urlop. Jadę na 10 do endo. Na szczęście wyniki chyba wyszły ok bo tsh skoczyło do 1,13 ( a było 0,002)
Glukoza 86 :)
Może coś odnośnie witamin podpowie bo on mądry facet...nie zaleca suplementów wszystko w jednym. Na razie jod, folik, wit d tylko łykam ale chyba czas dha wprowadzić.

Po południu planuję swój pierwszy w życiu ogródek posadzić :) Zobaczymy co z tego wyjdzie [emoji14]
Moj endo tez nie zaleca suplementow "wszystko w jednym" [emoji846]

reklama
Do góry