reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny jak u Was z wagą? Ja w pierwszym miesiącu schudłam kilogram a teraz na początku 13 tc tylko 0.4 kg przybralam.. Brzuszek się "robi" ale waga mnie trochę martwi :/

reklama
Dziewczyny jak u Was z wagą? Ja w pierwszym miesiącu schudłam kilogram a teraz na początku 13 tc tylko 0.4 kg przybralam.. Brzuszek się "robi" ale waga mnie trochę martwi :/
Od początku ciąży przytyłam 2 kg,przy czym więcej piję niz jem. Ostatnio rozmawiałam z endo na ten temat i po opuchliźnie stwierdziła,że to przytycie to w wiekszości woda

Hej Mamusie:)
Dodam pare słów odnośnie hybryd bo widzę,że dyskutujecie ,a ja trochę na ten temat dopytałam panią dr,a trochę jeszcze czytałam na ten temat.
Otóż w hybrydach,które ja też uwielbiam ze względu na trwałość nie chodzi o lampę uv,ale o same lakiery. Mają różne składy,które często uczulają. Wiadomo,sama chemia to jest bo tam z naturalnych składników to chyba jest mało co. I ta chemia,nałożona na paznokiec przenika do naszego krwioobiegu(tak jak np działają różne kąpiele na paznokcie właśnie:odżywiają bo wnikają).
Wiadomo,że z niczym nie mozna przesadzać,z ostrożnością również,ale jeśli chodzi o mnie,to działa na zasadzie: kilka ciąż straciłam,więc nie chce ryzykować.
I ja broń Boże nie mówię,że te z was,które malujecie hybrydą nie dbacie o siebie czy coś! O nie ! Nie zrozumcie mnie źle( słowo pisane czasem jest ciężej zrozumieć i źle odebrać jego intencję). Po prostu wszystko to działa na zasadzie ogromnego uzasadnionego strachu;)

Co do witamin,mnie pani dr nic nie mówiła o jakiś kompleksowych,ale po skończeniu 12 tyg zaczęłam łykać doppelherz mama(ma jodu duzo i kwasu foliowego czyli to,co miałam brac oddzielnie)

I jeszcze rzecz jedna: wyprawka. mam zamiar zabrać sie pomalutku za taką mega listę i podzielić ją na sekcję:dziecko-kup przed narodzinami,mozna kupić po, można kupić w ciągu kilku pierwszych miesiecy oraz mama-czyli to co przyda nam się po porodzie,torba do szpitala dla nas i dla malucha.
Mając taka listę wydaję mi się,że będę spokojniejsza. Jesli któraś z Was ma ochotę dorzucić swoje "3 grosze" do tej listy to wystarczy przy takiej wypowiedzi mnie oznaczyć,a ja na pewno odczytam,zanotuję. Z góry bardzo dziękuję :)

Można zrobić osobny wątek z taka lista i każda ewentualnie będzie dopisywać co uważa za słuszne. Bez dyskutowana na temat słuszności rzeczy alenpo prostu taka lista i same produkty ! Ja już wysłałam dwóm dziewczynom swoją listę. Mam nadzieje ze się przyda. ;)

Można zrobić osobny wątek z taka lista i każda ewentualnie będzie dopisywać co uważa za słuszne. Bez dyskutowana na temat słuszności rzeczy alenpo prostu taka lista i same produkty ! Ja już wysłałam dwóm dziewczynom swoją listę. Mam nadzieje ze się przyda. ;)
No któraś dziewczyna miała zrobić właśnie, żeby pisać co jest potrzebne, co się może przydac, co warto kupić.

Mozna i tak,choć padała juz taka propozycja i nic z miejsca nie ruszyło. A co komu na pewno sie przyda to i tak każda z nas musi indywidualnie.
To jeśli Ty jesteś już przygotowana to może załóż włąśnie taki wątek? Na pewno ja i inne mamy będziemy Ci wdzięczne:) A potem ew mozna cos dopisać itd własnie w wątku,na koniec edytujesz taką ostateczna listę i super:)

Po witaminach nawet można się źle czuć ? One mają pomagać a nie szkodzić , to jest hit , tego nie grali jeszcze nie słyszałam o takich skutkach ich... Mnie puki co nic po nich nie jest a łykam nie dawno bo są od 13 TC , wcześniej miałam prenatal uno też mi nic nie bylo ....
Oczywiście ze mozna. Ja w 1 ciąży nie mogłam brać tabletek. Od razu mnie mdlilo, więc zrezygnowałam bo wynosi ze organizmowi to nieodpowiadalo.

reklama
Do góry