reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

.
No któraś dziewczyna miała zrobić właśnie, żeby pisać co jest potrzebne, co się może przydac, co warto kupić.
Na fb mozna by to zrobic tam fajnie mozna by podzielic tematycznie.....
KOSMETYKI.... kazda mama by mogla wypisac ktore polexa
RZECZY DO SZPITALA DO PORODU
RZECZY DLA DZIECKA NA START..NA PIERWSZY MIESIAC
RZECZY DLA MAMY
CO Z APTEKI WARTO MIEC
tylko nie kazda jest na fb
na tam o tyle fajnie ze.mozna dyskutowac osobno o kosmetykach..osobno o wyprawce dla. Dziecka..dla mamy... nie bedzie sie wszystko mieszac.... latwiej bedzie cos odszukac bo bedzie w konkretnek tematyce

reklama
My mamy Whisbear i szczerze mówiąc nie jestem entuzjastką, strasznie mnie drażni akurat ten dźwięk. Jako zabawka w ogóle się nie sprawdził, dopiero teraz (1,5 roku) córka zaczęła na niego zwracać uwagę. Wolałam szum puszczany z komórki.

Ubranka... radzę kupić kilka różnych krojów. Osobiście nienawidzę bodziaków "zakładkowych", preferuję kopertowe. Za to mój mąż kopertowych nie lubi zapinać, woli takie wkładane przez głowę z napami przy szyi. Październikowego noworodka ubierałam w body+pajac i nie miałam ani jednego kaftanika czy bluzki. A wakacyjnego w śpiochy+kaftaniki lub body+półśpiochy. Także zmieniają mi się preferencje :) Czytam ten wątek wyprawkowy i strasznie wielkie te zakupy mi się wydają (a niektóre pozycje to wg mnie kity), ale nie dyskutuję, a na razie sama nie mam weny do robienia swojej listy.

.

RZECZY DLA MAMY
CO Z APTEKI WARTO MIEC
tylko nie kazda jest na tam o tyle fajnie ze.mozna dyskutowac osobno o kosmetykach..osobno o wyprawce dla. Dziecka..dla mamy... nie bedzie sie wszystko mieszac.... latwiej bedzie cos odszukac
Zrobiłam już wątek tutaj. Więc można pisać o wszystkim. Później najwyżej podzielę

My mamy Whisbear i szczerze mówiąc nie jestem entuzjastką, strasznie mnie drażni akurat ten dźwięk. Jako zabawka w ogóle się nie sprawdził, dopiero teraz (1,5 roku) córka zaczęła na niego zwracać uwagę. Wolałam szum puszczany z komórki.

Ubranka... radzę kupić kilka różnych krojów. Osobiście nienawidzę bodziaków "zakładkowych", preferuję kopertowe. Za to mój mąż kopertowych nie lubi zapinać, woli takie wkładane przez głowę z napami przy szyi. Październikowego noworodka ubierałam w body+pajac i nie miałam ani jednego kaftanika czy bluzki. A wakacyjnego w śpiochy+kaftaniki lub body+półśpiochy. Także zmieniają mi się preferencje :) Czytam ten wątek wyprawkowy i strasznie wielkie te zakupy mi się wydają (a niektóre pozycje to wg mnie kity), ale nie dyskutuję, a na razie sama nie mam weny do robienia swojej listy.
Już jest zrobiony. [emoji4]

Ale teraz szumisie są jeszcze bardziej zaawansowane technologiczne z crysensorem czyli jak dziecko zaczyna płakać lub kręcić się, to sam się włącza. Nobla dla wynalazcy :D

Jak ostatnio kupowalam wlasnie drugiego to nawet sa takie ze dostajesz powiadomienie na telefon ze szumis sie wlaczyl, mozesz go sterowac z telefonu [emoji43]

Ja właśnie tez przejrzałam i serio mega dużo niepotrzebnych rzeczy... Przynajmniej na start
Jeszcze tak od siebie dodam - od octeniseptu trzymam się z dala. Pielęgnacja kikuta u nas skończyła się u chirurga. Kikut się babral, trzeba było odciąć. Waciki ze spirytusem i suszenie - to mi poleciała położna i chirurg potem też, jak mówił, średnio 10 noworodków w tyg trafia do niego na korektę właśnie po pielęgnacji octeniseptem

U nas szumis (ten z opcją wyciszania po godzinie) sprawdza się tylko w trakcie dziennych drzemek. Na noc synek lepiej spal przy szumie z yt, potem zainstalowałam aplikację szumis i ta okazała się najlepsza. No i można zablokować przy niej telefon/tablet więc nie muszę podłączać ładowarki na noc :D teraz kupię tylko jak okaże się przydatny bo np na starszego synka szum nie działał.

Ja właśnie tez przejrzałam i serio mega dużo niepotrzebnych rzeczy... Przynajmniej na start
Jeszcze tak od siebie dodam - od octeniseptu trzymam się z dala. Pielęgnacja kikuta u nas skończyła się u chirurga. Kikut się babral, trzeba było odciąć. Waciki ze spirytusem i suszenie - to mi poleciała położna i chirurg potem też, jak mówił, średnio 10 noworodków w tyg trafia do niego na korektę właśnie po pielęgnacji octeniseptem
O! Ja też kikut spirytusem obrabiam, a octeniseptem pryskałam krocze.

reklama
.

RZECZY DLA MAMY
CO Z APTEKI WARTO MIEC
tylko nie kazda jest na fb
na tam o tyle fajnie ze.mozna dyskutowac osobno o kosmetykach..osobno o wyprawce dla. Dziecka..dla mamy... nie bedzie sie wszystko mieszac.... latwiej bedzie cos odszukac bo bedzie w konkretnek tematyce

Takie podzielone byloby spoko bo zaraz zrobi sie bajzel w sensie ciezko bedzie cokolwiek odnalesc a i ja nawet swieza mama mam nadzieje podpatrzec co polecacie ja nie mam fb pd bidy moglabym jakies fejkowe konto zalozyc

Do góry