reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja w poprzedniej ciąży hybrydy może z dwa razy miałam, w tej raz - tylko jak jest jakaś szczególna okazja to siostra mi zrobi :) U mnie to się wogóle nie trzyma to cholerstwo, kilka dni i odchodzą. Siostra robi sobie i koleżankom i po trzy tygodnie trzymają [emoji14]

Mialam identycznie jedyne co sie trzymalo to żel ale z tym jest tyle roboty... ostatnio wyprobowalam baze pod hybryde proteinowa jakis cud normalnie utwardza paznokcie jak zel nie do zdarcia bo mi normalnie hybryda odchodzila platami a na tej bazie sa niezniszczalne jak zel [emoji43] szok nigdy nie mialam takich dlugich swoich paznkoci bo tez musze miec utwardzone bez niczego lamia sie i wygladaja koszmarnie

reklama
Mialam identycznie jedyne co sie trzymalo to żel ale z tym jest tyle roboty... ostatnio wyprobowalam baze pod hybryde proteinowa jakis cud normalnie utwardza paznokcie jak zel nie do zdarcia bo mi normalnie hybryda odchodzila platami a na tej bazie sa niezniszczalne jak zel [emoji43] szok nigdy nie mialam takich dlugich swoich paznkoci bo tez musze miec utwardzone bez niczego lamia sie i wygladaja koszmarnie
No właśnie u mnie to nawet żele nie dają rady :/ miałam zrobione na swój ślub to nie dość ze w sukni jeszcze miałam dorabiamy (odpadł przy ubieraniu) to przy kolacji kolejnego się pozbyłam [emoji29]

Dziewczyny, ktora bierze witaminy prenatal duo? Jest napisane na opakowaniu, że należy przyjmować witaminy w trakcie posiłku. Właśnie zorientowałam się, że ja przyjmuję je po posiłku kilka lub kilkanaście minut. To chyba nie ma dużego znczenia? A Wy jak je przyjmujecie?

Dziewczyny, ktora bierze witaminy prenatal duo? Jest napisane na opakowaniu, że należy przyjmować witaminy w trakcie posiłku. Właśnie zorientowałam się, że ja przyjmuję je po posiłku kilka lub kilkanaście minut. To chyba nie ma dużego znczenia? A Wy jak je przyjmujecie?

Ja łykam prenatal dużo 1*1

Serio ? Trzeba w trakcie posiłku ? Ja łykam różnie ale około 15 ... Myślę że to nic strasznego jeśli łykasz inaczej . Ale to tylko moje zdanie lekarzem nie jestem hihi ;)

Ja je biorę zazwyczaj rano - co najwyżej przegryze bananem ale zazwyczaj nie mam czasu jeszcze zjeść :) ale właśnie mi przypomnialaś ze w zeszłej ciąży brałam je podczas obiadu [emoji14]

No oczywiście :) ile tego naświetlania jest... i to lampa skierowana na dłoń. Ja jestem lepszym degeneratem w takim razie i mam założone żele :)
Włosy można malować, a paznokci nie ? Bez przesady ;)
Żel czy hybryda to prawie nie ma różnicy, ja z żelu zrezygnowałam tylko z tego względu że sama sobie nakładam, żel ściągam frezarką a teraz chciałam ograniczyć jej stosowanie ze względu na pyłki, pomimo tego, że zawsze pracuję w maseczce to i tak zawsze pyłki się przedostają...

Ja je biorę zazwyczaj rano - co najwyżej przegryze bananem ale zazwyczaj nie mam czasu jeszcze zjeść :) ale właśnie mi przypomnialaś ze w zeszłej ciąży brałam je podczas obiadu [emoji14]
Ja biorę rano po śniadaniu jedną różową i jedną bezbarwną. Zastanawiam się co zrobię z resztą tych bezbarwnych kapsułek, bo ich jest dwa razy więcej niż różowych... xd

Ja biorę rano po śniadaniu jedną różową i jedną bezbarwną. Zastanawiam się co zrobię z resztą tych bezbarwnych kapsułek, bo ich jest dwa razy więcej niż różowych... xd
Ja brałam 1 różową i 2 przezroczyste - to kwas dha wspomagający rozwój mózgu (zwłaszcza potrzebny gdy spozywasz mała ilość ryb) dlatego warto brać 2 ;)

Ja brałam 1 różową i 2 przezroczyste - to kwas dha wspomagający rozwój mózgu (zwłaszcza potrzebny gdy spozywasz mała ilość ryb) dlatego warto brać 2 ;)

Chwila chwila jaka bezbarwna tabletka ? W moim opakowaniu są tylko te różowe tabletki ? Nie ma bezbarwnej ? Hmmmm ...

Widziałam w net ta bezbarwna jak tran wygląda , miałyście je w pakiecie w opakowaniu ? Ten kwas dha ? I je łykacie 2*1 ten kwas dha w sensie ?

reklama
Tak. Mam kwas dha w opakowaniu. Witaminy nazywają sie prenatal duo 600 dha. I od jutra zacznę łykać 2 bezbarwne, bo później one mi zostaną, tylko jakoś nie pamiętam zazwyczaj o tej drugiej...

Do góry