reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja kończę 14 tc i dalej mam mdłości i nie na zapachy nawet nie , ale dziś była na obiad pyszna piers z kurczaka ... I co ? I już ostatni kes nie dałam rady cofnęło mnie ... A mieso przecież zdrowe jest i potrzebne a ja nie mogę obecnie ... Ciekawe ile to potrwa...

Znam wiele wege mam i wege dzieciaków, wszyscy mają się dobrze :) jeśli Cię odrzuca to ja bym przeczekała, mięso nie jest niezbędne i można go zastąpić :)

reklama
Jaki masz pomysł zamiast miesa ?

Ja niestety z gotowaniem to tak średnio... przyznaje się bez bicia hihi , mam inne zalety ( tak Sobie to tłumacze hihi :D )
Pogrzebaj na blogach w przepisami wege, jest ich masa :) ja np bardzo lubię Jadłonomię.
Może przypasują Ci jakieś pasty, większość robi się na prawdę bardzo szybko. Dużo jest wariacji z wege kotletami, placuszkami. fajne są dania jednogarnkowe - moja córka uwielbia curry kalafiorowe z ryżem. No i oczywiście makarony, do których można wykorzystać pasty, albo zrobić szybki, smaczny sos. Poszukaj w przepisach, na pewno znajdziesz coś, na co będziesz miała ochotę :)

Pogrzebaj na blogach w przepisami wege, jest ich masa :) ja np bardzo lubię Jadłonomię.
Może przypasują Ci jakieś pasty, większość robi się na prawdę bardzo szybko. Dużo jest wariacji z wege kotletami, placuszkami. fajne są dania jednogarnkowe - moja córka uwielbia curry kalafiorowe z ryżem. No i oczywiście makarony, do których można wykorzystać pasty, albo zrobić szybki, smaczny sos. Poszukaj w przepisach, na pewno znajdziesz coś, na co będziesz miała ochotę :)

Poszukam nie mam innego wyjścia coś muszę jesc .

Coś jest w tym ostatnim kęsie - mnie też nie raz mdli właśnie na samej końcówce. Nakładam sobie połowę lub 3/4 mięsa względem tego, co jadłam przed ciążą i jest OK.

Mięso z kurczaka akurat do tych najzdrowszych nie nalezy niestety... Ja zauważyłam że właśnie po kurczaku mam mdłości teraz :/ może od tych antybiotyków organizm chce uciekać?

Ja sobie w ciąży malowałam paznokcie tylko sama zwykłym lakierem... ale to może ze dwa razy, na Święta, na wesele, tak na co dzień to mi się nie chce :p
Hybrydy miałam raz w życiu na wesele i tak mi zniszczyły paznokcie, że nigdy więcej :(

Ale jeśli chodzi o szkodliwość lamp UV - to tak myślę, że przecież to jednak zwykłe promieniowaniw świetlne, słońce też je emituje, więc w tak niewielkich dawkach chyba nie powinno mieć znaczenia...?

To ja jestem chyba cykor :D nie wiem wolę dmuchac na zimne jak to się mówi hihi . A poza tym widzę ze coś w tym jest , przy pierwszym dziecku raczej większość ma obawę na wiele tematów a w kolejnej ciąży śmieje się z poprzednich swoich zdań na różne tematy ( mówię to co mówią moje znajome które mają min. 2 dzieci ) .

Ja jestem zielona na wiele tematów dopiero raczkuje w tematach dziecka ... Może dopiero to do mnie dopiero teraz doszło że będę mamą !!!! Wczas hahaha :D:D:D
Mnie ta ciąża nadal wydaje się abstrakcja. Choć czuję ruchy, widzę brzuszek ale jakoś przez bardzo dobre samopoczucie nie czuję się ciężarna :) na pewno coś w tym jest ze na kolejne ciaze inaczej się patrzy i się nie obchodzi jak jajo (oczywiście zdrowe ciaze)

Mnie ta ciąża nadal wydaje się abstrakcja. Choć czuję ruchy, widzę brzuszek ale jakoś przez bardzo dobre samopoczucie nie czuję się ciężarna :) na pewno coś w tym jest ze na kolejne ciaze inaczej się patrzy i się nie obchodzi jak jajo (oczywiście zdrowe ciaze)

Ja ani ruchów nie czuje jeszcze , ani nie mam specjalnie większego brzuszka , puki co tylko waga poszła w górę i widzę że przytyłam pod biustem biodra uda... Zobaczymy co będzie dalej....

reklama
To w końcu jaka jest odpowiednia temperatura do prania ubranek bobasa ? Ile stopni ? I na ile minut ? Ciekawe jak tam moja pralka czy ma jakiś program dla dzieci muszę to obczaic :eek:
Tylko po zakupie pralam rzeczy w 90 ℃, i kilka rzeczy po wizycie w szpitalu. Nie prasuje. Ani razu nie był chory, nie ma alergię skornej więc przyzwyczajam go da zarazkow. Teraz ma kaszel ale to zarazil nas mój brat, a nie ubranka.
Ktoś będzie rok prał w wrzątku i wyparzal po każdym użyciu butelki, a ktoś będzie robił minimum. Wszystko zależy od was i dziecka czy jego skóra tego potrzebuje. :)

Do góry