reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja kończę 14 tc i dalej mam mdłości i nie na zapachy nawet nie , ale dziś była na obiad pyszna piers z kurczaka ... I co ? I już ostatni kes nie dałam rady cofnęło mnie ... A mieso przecież zdrowe jest i potrzebne a ja nie mogę obecnie ... Ciekawe ile to potrwa...

Znam wiele wege mam i wege dzieciaków, wszyscy mają się dobrze :) jeśli Cię odrzuca to ja bym przeczekała, mięso nie jest niezbędne i można go zastąpić :)

reklama
Jaki masz pomysł zamiast miesa ?

Ja niestety z gotowaniem to tak średnio... przyznaje się bez bicia hihi , mam inne zalety ( tak Sobie to tłumacze hihi :D )
Pogrzebaj na blogach w przepisami wege, jest ich masa :) ja np bardzo lubię Jadłonomię.
Może przypasują Ci jakieś pasty, większość robi się na prawdę bardzo szybko. Dużo jest wariacji z wege kotletami, placuszkami. fajne są dania jednogarnkowe - moja córka uwielbia curry kalafiorowe z ryżem. No i oczywiście makarony, do których można wykorzystać pasty, albo zrobić szybki, smaczny sos. Poszukaj w przepisach, na pewno znajdziesz coś, na co będziesz miała ochotę :)

Pogrzebaj na blogach w przepisami wege, jest ich masa :) ja np bardzo lubię Jadłonomię.
Może przypasują Ci jakieś pasty, większość robi się na prawdę bardzo szybko. Dużo jest wariacji z wege kotletami, placuszkami. fajne są dania jednogarnkowe - moja córka uwielbia curry kalafiorowe z ryżem. No i oczywiście makarony, do których można wykorzystać pasty, albo zrobić szybki, smaczny sos. Poszukaj w przepisach, na pewno znajdziesz coś, na co będziesz miała ochotę :)

Poszukam nie mam innego wyjścia coś muszę jesc .

Coś jest w tym ostatnim kęsie - mnie też nie raz mdli właśnie na samej końcówce. Nakładam sobie połowę lub 3/4 mięsa względem tego, co jadłam przed ciążą i jest OK.

Mięso z kurczaka akurat do tych najzdrowszych nie nalezy niestety... Ja zauważyłam że właśnie po kurczaku mam mdłości teraz :/ może od tych antybiotyków organizm chce uciekać?

Ja sobie w ciąży malowałam paznokcie tylko sama zwykłym lakierem... ale to może ze dwa razy, na Święta, na wesele, tak na co dzień to mi się nie chce :p
Hybrydy miałam raz w życiu na wesele i tak mi zniszczyły paznokcie, że nigdy więcej :(

Ale jeśli chodzi o szkodliwość lamp UV - to tak myślę, że przecież to jednak zwykłe promieniowaniw świetlne, słońce też je emituje, więc w tak niewielkich dawkach chyba nie powinno mieć znaczenia...?

To ja jestem chyba cykor :D nie wiem wolę dmuchac na zimne jak to się mówi hihi . A poza tym widzę ze coś w tym jest , przy pierwszym dziecku raczej większość ma obawę na wiele tematów a w kolejnej ciąży śmieje się z poprzednich swoich zdań na różne tematy ( mówię to co mówią moje znajome które mają min. 2 dzieci ) .

Ja jestem zielona na wiele tematów dopiero raczkuje w tematach dziecka ... Może dopiero to do mnie dopiero teraz doszło że będę mamą !!!! Wczas hahaha :D:D:D
Mnie ta ciąża nadal wydaje się abstrakcja. Choć czuję ruchy, widzę brzuszek ale jakoś przez bardzo dobre samopoczucie nie czuję się ciężarna :) na pewno coś w tym jest ze na kolejne ciaze inaczej się patrzy i się nie obchodzi jak jajo (oczywiście zdrowe ciaze)

Mnie ta ciąża nadal wydaje się abstrakcja. Choć czuję ruchy, widzę brzuszek ale jakoś przez bardzo dobre samopoczucie nie czuję się ciężarna :) na pewno coś w tym jest ze na kolejne ciaze inaczej się patrzy i się nie obchodzi jak jajo (oczywiście zdrowe ciaze)

Ja ani ruchów nie czuje jeszcze , ani nie mam specjalnie większego brzuszka , puki co tylko waga poszła w górę i widzę że przytyłam pod biustem biodra uda... Zobaczymy co będzie dalej....

reklama
To w końcu jaka jest odpowiednia temperatura do prania ubranek bobasa ? Ile stopni ? I na ile minut ? Ciekawe jak tam moja pralka czy ma jakiś program dla dzieci muszę to obczaic :eek:
Tylko po zakupie pralam rzeczy w 90 ℃, i kilka rzeczy po wizycie w szpitalu. Nie prasuje. Ani razu nie był chory, nie ma alergię skornej więc przyzwyczajam go da zarazkow. Teraz ma kaszel ale to zarazil nas mój brat, a nie ubranka.
Ktoś będzie rok prał w wrzątku i wyparzal po każdym użyciu butelki, a ktoś będzie robił minimum. Wszystko zależy od was i dziecka czy jego skóra tego potrzebuje. :)

Do góry