reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja zrobiłam sobie hybrydy, jednak bez żelu bo podobno tam chemii najwięcej jednak nie trzymały mi się. Zostaje mi odżywka do paznokci ;) ale nie dajmy sie zwariować, wszędzie tyle chemii, ze myślę, ze zwykły lakier i zmywacz nie zaszkodzą:D
Tylko odżywka nie z Eveline 8w1 czy coś w pod ie ona źle wpływa na łożysko o tym kiedyś afera była.

reklama
Tylko odżywka nie z Eveline 8w1 czy coś w pod ie ona źle wpływa na łożysko o tym kiedyś afera była.

Tak, ta Eveline 8 w 1 ... Ja jej przez dwa lata używałam. Podobno noszona dłużej wydziela jakieś substancje.
Ja nie maluje paznokci. Myślę, że pomaluje dopiero na ślub szwagra czyli połowa maja a to już dawno II trymestr będzie.
Pazokcie odżyły a hybryda świetna sprawa. Mi trzyma się i 3 tygodnie. Mega wygoda :)
Z chemii to po prostu wybieram farbę do włosów, którą założę za jakieś dwa tygodnie. Sama. Lepszą z apteki. Delikatną.
Pewnie przy drugim Dziecku podejście mi się zmieni.
Echhh...
Dzisiaj zaczynam Mamy 13 tydzień i nadal mam mdłości. I cofa mnie na zapachy. Dziwne bo już było lepiej i znowu się nasiliło...

Ja mam hybrydy, lekarz pozwolil. Mowil ze musialabym sie caly tydzien ta lampa naswietlac zeby "poczuc" jakies szkodliwe skutki
Ja również mam hybrydę, na początku zrobiłam przerwę na pierwsze dwa miesiące ale teraz normalnie robię. Wcześniej nakładałam żel na naturalna płytkę bo lubię długie paznokcie a teraz skrocilam i samą hybrydę robię. Bez przesady teraz nowoczesne lampy ledowe nie wymagają długiego czasu utwardzenia wystarczy 5-30 sek w zależności od lampy i produktu.

Hej dziewczyny, melduje, ze od wczoraj w Holandii jestesmy :) pogoda kiepska, ale czuje sie na prawde dobrze, corka tez wczoraj ja spalam moze ze 3h, ona spala 5 h, ja odpadalam juz w poludnie a ona wytrzymała do 20tej :D w każdym razie według wyliczeń z prenatalnych zaczynam już 14 tydzien :)

Ale fajnie :-) udanego pobytu i moc wrażeń z dobrym samopoczuciem dla Was:-)

Ja również mam hybrydę, na początku zrobiłam przerwę na pierwsze dwa miesiące ale teraz normalnie robię. Wcześniej nakładałam żel na naturalna płytkę bo lubię długie paznokcie a teraz skrocilam i samą hybrydę robię. Bez przesady teraz nowoczesne lampy ledowe nie wymagają długiego czasu utwardzenia wystarczy 5-30 sek w zależności od lampy i produktu.

Też tak słyszałam i słyszałam, że oby lampa nie była skierowana na brzusio. A przecież żadna chyba nie jest skoro stoi na stoliku, jest mała i trwa to naprawdę krótko.
Podobno nie powinno się malować paznokci przed rozwiązaniem bo lekarz musi widzieć płytkę a tak to już po prostu kwestia głowy każdej Mamy. Ta co nie chce niech nie maluje i dobrze a ta co chce niech maluje.

Też tak słyszałam i słyszałam, że oby lampa nie była skierowana na brzusio. A przecież żadna chyba nie jest skoro stoi na stoliku, jest mała i trwa to naprawdę krótko.
Podobno nie powinno się malować paznokci przed rozwiązaniem bo lekarz musi widzieć płytkę a tak to już po prostu kwestia głowy każdej Mamy. Ta co nie chce niech nie maluje i dobrze a ta co chce niech maluje.

To tez jest kwestia szpitala bo w niektórych można mieć przy porodzie paznokcie zrobione

Wiecie co, zawsze wydawało mi sie, ze daleko mi do eko-świra, ale ja ani sie nie balsamuje, ani nie maluje, paznokcie obcinam na krotko (tylko na slub mialam dłuższe w żelu, natomiast u dloni nigdy nie mialam lakieru, u stop kilka razy w zyciu), siwe wlosy jeszcze mnie nie denerwuja, wiec nie farbuje. Chcialabym zrezygnowac z antyperspirantow z glinem, ale niestety bardzo sie poce pod pachami. Od ponad 2 lat nie uzywalam ostrzejszej chemii gospodarczej. Wiele lat temu odkrylam, ze swedzi mnie skora od SLS, wiec kupuje tylko wybrane zele do mycia. O diecie juz nie bede pisac [emoji14]

Jak na moj gust, mam dobre wyniki badan krwi i moczu! Hura! Nawet leukocyty mi spadły i są w normie (w szpitalu jeszcze mialam powyzej normy dla kobiet, ale akceptowalnie dla ciężarnej). Tylko jeden parametr krzepnięcia mam poza norma, ale nie czytam nawet co to, czekam na środę. I teraz tylko niepokój o posiew z pochwy.

Ostatnia edycja:
reklama
Postanowiliśmy z mężem, że zaczniemy zakupy dla bejbusia po 5 miesiącu ;) jeden

Ja jeszcze ruchów nie czuję, bo 12 tc, ale też pewnie będą fiksować jak potem dłużej nie będę czuła dzidzi. Dlatego moje pytanie: co sadzicie o detektorze tętna płodu? Miała któraś z Was? ;)
my kupilismy w 12 tc. Wtedy dosc ciezko bylo zlapac tetno, ale teraz w pod koniec 15 tc wystarczy pare sekund i slychac serduszko bardzo wyraznie :)

Do góry