reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Jakie są sposoby na rozruszanie dzidziola w brzuchu? Tylko coś słodkiego?
Środa, czwartek czułam ruchy a od piątku nie mogę wyłapać :/
Wiem, że te początki to takie subtelne muśnięcia i w ciągu dnia ciężko wyłapać...wieczorami dało się wyłapać a teraz cisza :( Martwię się :(
Ja na USG zaczęłam kaszleć i od razu zaczęło skakać

reklama
Najpierw czeka się niecierpliwie na ruchy, potem o jejciu jak super a następnie " Jezu nie mogę oddychać, dziecko nie prostuj nóg prosto pod zebra!" hahaha
Albo jak myślisz że twoja skóra osiągnęła max rozciągłości i jest mega napięta a bobas sie przeciaga i widzisz górkę na 2 cm! [emoji4][emoji23][emoji1]

My nie mieliśmy ani podgrzewacza, ani sterylizatora do butelek. A przy synu szybko wróciłam do pracy, przy czym karmilam go wyłącznie wlasnym mlekiem. Mąż rozmrazal i podgrzewal mleko w kąpieli wodnej. Butelki, laktator i smoczki gotowalismy w garnku (polecam z kwaskiem cytrynowym, zeby nie matowialy), a na szybko po prostu mycie i przelewanie wrzątkiem. Potem to juz zmywarka ;)

Aha, to co mi się naprawde przydawalo przy trybie mamy karmiącej-pracującej, to duzo butelek. Kupowalam takie tansze, bez nadrukow (oczywiscie bpa free) - wychodzilo duzo korzystniej niz woreczki. Przykrecalam taka butelke do laktatora i od razu po odciagnieciu, dawalam do lodowki/zamrażarki. Po podgrzaniu wystarczylo przykrecic smoczek i gotowe. Niestety, kilka lat temu wycofali te butelki, ktore mi sie bardzo sprawdzaly (zastapili tanszymi, ale z cienszego plastyku), wiec nie zalinkuje.

I jeszcze musze wspomniec o "sekcie" butelek szklanych. Wiecie, dzisiaj BPA jest tępiony, a za kilka lat może sie okazac, ze cos w tych wspolczesnych butelkach plastykowych nadal jest niezdrowe. Prawdopodobnie, gdybym karmiła tylko butelką (przez całą dobę), starałabym się jednak używać szklanych. Ale nie obslugiwalam takich butli i szczerze mowiac przeraza mnie ciezkosc i możliwość stluczenia, pęknięcia.

Ostatnia edycja:
Jak ja marzę żeby już poczuć mojego szkrabka :) ale to łożysko na przedniej ścianie ehh... :p codziennie się dosluchuje chociaż to dopiero 13 tydzień dziś skończony. Więc myślę że jeszcze co najmniej 3 mnie czekają bez czucia ruchów.

A skoro już był ten temat dziś odnośnie akcesorii dla dzieci , to macie/ będziecie mieć u Siebie w mieszkaniu /domu pokoiki dla bobasów czy puki co łóżeczko w sypialni razem z Wami bobas , a pokoik jak urośnie 2-3 lata...
Noworodek i niemowlak w dostawce obok lozka małżeńskiego w sypialni.... jak tylko. Zacznie przesypiac nocki.....przejdzie to pokoju 2 starszych braci :) jeden mial 6 miesiecy, a drugi syn 10 jak przesypiac zaczeli nocki.... zobaczymy jakie dziecko sie trafi :)

Noworodek i niemowlak w dostawce obok lozka małżeńskiego w sypialni.... jak tylko. Zacznie przesypiac nocki.....przejdzie to pokoju 2 starszych braci :) jeden mial 6 miesiecy, a drugi syn 10 jak przesypiac zaczeli nocki.... zobaczymy jakie dziecko sie trafi :)
U nas podobnie, przy czym nie kilka miesięcy, a 2 lata w naszej sypialni (nie mam zdania, czy to dobrze, czy źle i czy polecam).

A ja mam teraz wilczy apetyt ... 14 tc obecnie . Ale za to pierwsze 3 m-ce mdłości i brak apeprya na cokolwiek... Teraz znowu coś mi mięsa nie podchodzą smakują jak trawa ... Nie wiem co jest grane co już mam jeść na obiad np. ? W ciągu dnia to kanapki owoce soki jogurt... A tu mi w brzuszku burczy .... Mam smaka na maka ale nie zjem bo mięso ..eh taka sytuacja...

a Wy co jecie może coś podpowiecie ? Help
Ja dzis na obiad jem cukinie faszerowana...akurat z miesem mielonym z kurczaka.. fasolka kukurydza papryka mozarella kasza jaglana..w sosie meksykanskim... na to pladtry boczku

Nankolacje salatka grecka..ale taka wzbogacona o grzanki..o kosteczki buraka ugotowanego.. boczek ze śliwką..

Teraz jadlam kanapki z łososiem

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry