reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Jakie są sposoby na rozruszanie dzidziola w brzuchu? Tylko coś słodkiego?
Środa, czwartek czułam ruchy a od piątku nie mogę wyłapać :/
Wiem, że te początki to takie subtelne muśnięcia i w ciągu dnia ciężko wyłapać...wieczorami dało się wyłapać a teraz cisza :( Martwię się :(
Ja na USG zaczęłam kaszleć i od razu zaczęło skakać

reklama
Najpierw czeka się niecierpliwie na ruchy, potem o jejciu jak super a następnie " Jezu nie mogę oddychać, dziecko nie prostuj nóg prosto pod zebra!" hahaha
Albo jak myślisz że twoja skóra osiągnęła max rozciągłości i jest mega napięta a bobas sie przeciaga i widzisz górkę na 2 cm! [emoji4][emoji23][emoji1]

My nie mieliśmy ani podgrzewacza, ani sterylizatora do butelek. A przy synu szybko wróciłam do pracy, przy czym karmilam go wyłącznie wlasnym mlekiem. Mąż rozmrazal i podgrzewal mleko w kąpieli wodnej. Butelki, laktator i smoczki gotowalismy w garnku (polecam z kwaskiem cytrynowym, zeby nie matowialy), a na szybko po prostu mycie i przelewanie wrzątkiem. Potem to juz zmywarka ;)

Aha, to co mi się naprawde przydawalo przy trybie mamy karmiącej-pracującej, to duzo butelek. Kupowalam takie tansze, bez nadrukow (oczywiscie bpa free) - wychodzilo duzo korzystniej niz woreczki. Przykrecalam taka butelke do laktatora i od razu po odciagnieciu, dawalam do lodowki/zamrażarki. Po podgrzaniu wystarczylo przykrecic smoczek i gotowe. Niestety, kilka lat temu wycofali te butelki, ktore mi sie bardzo sprawdzaly (zastapili tanszymi, ale z cienszego plastyku), wiec nie zalinkuje.

I jeszcze musze wspomniec o "sekcie" butelek szklanych. Wiecie, dzisiaj BPA jest tępiony, a za kilka lat może sie okazac, ze cos w tych wspolczesnych butelkach plastykowych nadal jest niezdrowe. Prawdopodobnie, gdybym karmiła tylko butelką (przez całą dobę), starałabym się jednak używać szklanych. Ale nie obslugiwalam takich butli i szczerze mowiac przeraza mnie ciezkosc i możliwość stluczenia, pęknięcia.

Ostatnia edycja:
Jak ja marzę żeby już poczuć mojego szkrabka :) ale to łożysko na przedniej ścianie ehh... :p codziennie się dosluchuje chociaż to dopiero 13 tydzień dziś skończony. Więc myślę że jeszcze co najmniej 3 mnie czekają bez czucia ruchów.

A skoro już był ten temat dziś odnośnie akcesorii dla dzieci , to macie/ będziecie mieć u Siebie w mieszkaniu /domu pokoiki dla bobasów czy puki co łóżeczko w sypialni razem z Wami bobas , a pokoik jak urośnie 2-3 lata...
Noworodek i niemowlak w dostawce obok lozka małżeńskiego w sypialni.... jak tylko. Zacznie przesypiac nocki.....przejdzie to pokoju 2 starszych braci :) jeden mial 6 miesiecy, a drugi syn 10 jak przesypiac zaczeli nocki.... zobaczymy jakie dziecko sie trafi :)

Noworodek i niemowlak w dostawce obok lozka małżeńskiego w sypialni.... jak tylko. Zacznie przesypiac nocki.....przejdzie to pokoju 2 starszych braci :) jeden mial 6 miesiecy, a drugi syn 10 jak przesypiac zaczeli nocki.... zobaczymy jakie dziecko sie trafi :)
U nas podobnie, przy czym nie kilka miesięcy, a 2 lata w naszej sypialni (nie mam zdania, czy to dobrze, czy źle i czy polecam).

A ja mam teraz wilczy apetyt ... 14 tc obecnie . Ale za to pierwsze 3 m-ce mdłości i brak apeprya na cokolwiek... Teraz znowu coś mi mięsa nie podchodzą smakują jak trawa ... Nie wiem co jest grane co już mam jeść na obiad np. ? W ciągu dnia to kanapki owoce soki jogurt... A tu mi w brzuszku burczy .... Mam smaka na maka ale nie zjem bo mięso ..eh taka sytuacja...

a Wy co jecie może coś podpowiecie ? Help
Ja dzis na obiad jem cukinie faszerowana...akurat z miesem mielonym z kurczaka.. fasolka kukurydza papryka mozarella kasza jaglana..w sosie meksykanskim... na to pladtry boczku

Nankolacje salatka grecka..ale taka wzbogacona o grzanki..o kosteczki buraka ugotowanego.. boczek ze śliwką..

Teraz jadlam kanapki z łososiem

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry