reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Ech...nie rozumiem. Myślę że gorszą krzywdę sobie i dziecku można zrobić takim rozwiniętym stanem bólu głowy niż tym, że weźmiesz jedną tabletkę paracetamolu i po bólu. Mama ma już lepsze samopoczucie i może cieszyć się życiem, a tak....? Unikanie światła, poszukiwanie ciszy...wymioty bo często bóle gliwy doprowadzają do wymotów...
Lekarzem nie jestem ale zalecenie jest dla mnie dziwne. Chyba ten lekarz nie miał nigdy migreny. [emoji54]

Mnie wręcz zalecił Apap na migrenowe bóle głowy i kazał od razu wziąć dwa.

reklama
Wyjątek nie stanowi reguły, ja wyszłam dwa dni po cc, a szpitalne laktatory mnie obrzydzały, wiec czekałam z tym do domu. Jeśli ktoś woli stopniowo kompletować wyprawkę uważam za rozsądne niz później na już wywalać kilkaset złotych.
No ale nie wychodzisz od razu po porodzie. Jak urodzisz i widzisz ze potrzebujesz laktator to spokojnie da radę kupić w ciągu 1h. A w nocy to są 24h czynne apteki. Uważam że niektóre gadżety są zbędne i kupowanie ich od razu. Jak widzisz ze jednak coś potrzebujesz to kupujesz :)

No ale nie wychodzisz od razu po porodzie. Jak urodzisz i widzisz ze potrzebujesz laktator to spokojnie da radę kupić w ciągu 1h. A w nocy to są 24h czynne apteki. Uważam że niektóre gadżety są zbędne i kupowanie ich od razu. Jak widzisz ze jednak coś potrzebujesz to kupujesz :)

Ba, dziś w większości szpitali (przynajmniej w Warszawie) są świetnie wyposażone sklepiki dla mam, swój laktator kupiłam właśnie w takim sklepie bo do głowy mi nie przyszło że będę mieć problemy z karmieniem. A potrzebny był na już. A szpitalnych nie ma się co brzydzić bo dostaje się wysterylizowane końcówki do nich.

Ba, dziś w większości szpitali (przynajmniej w Warszawie) są świetnie wyposażone sklepiki dla mam, swój laktator kupiłam właśnie w takim sklepie bo do głowy mi nie przyszło że będę mieć problemy z karmieniem. A potrzebny był na już. A szpitalnych nie ma się co brzydzić bo dostaje się wysterylizowane końcówki do nich.

Przepraszam, ale dla mnie to tak jak włożenie cudzych, ale upranych majtek :D szpital i sterylność.... mamaginekolog ostatnio mówła o ubrankach do szpitala, że weźmy albo takie które wyrzucimy po powrocie, albo wypierzemy 90^C.
Oczywiście, jeśli laktator może ale nie musi się przydać to lepiej kupić po porodzie, ale jesli ktoś przewiduje uczelnie, no to raczej bez się nie obejdzie, a różnica cen apteka vs. internet to dobre kilkadziesiąt złotych :)

Czy jeździ któraś już z adapterem do pasów dla ciężarnych ? Możecie polecić coś wygodnego ? Wiele do wyboru nie ma, ale wolałabym, żeby mnie tam nigdzie nie uwierał podczas dłuższej jazdy :)

albo takie które wyrzucimy po powrocie
Ja to akurat piorę wszystko niemowlęce w 95 st. C, ale jest jeszcze jedno wyjście: nie wyrzucajmy tych ubranek, tylko podarujmy szpitalowi. Podobnie z tetrowymi pieluchami - bardzo się cieszyli, gdy im zostawiałam.

dziś w większości szpitali (przynajmniej w Warszawie) są świetnie wyposażone sklepiki dla mam, swój laktator kupiłam właśnie w takim sklepie bo do głowy mi nie przyszło że będę mieć problemy z karmieniem. A potrzebny był na już. A szpitalnych nie ma się co brzydzić bo dostaje się wysterylizowane końcówki do nich.
Akurat marża w tych sklepikach zwykle jest straszna w porównaniu z netem - ale coś za coś: brak ryzyka, że się kupi coś niepotrzebnego vs. płacenie za dostępność od ręki. Natomiast w moim ostatnim szpitalu były super duże laktatory-stacje odciągające Medeli i WSZYSTKIE końcówki i przewody pacjentka kupowała nowe (za dość niewielką opłatą chyba kilkanaście zł). Nie było w tym żadnego zagrożenia zakażenia.

Przepraszam, ale dla mnie to tak jak włożenie cudzych, ale upranych majtek :D szpital i sterylność.... mamaginekolog ostatnio mówła o ubrankach do szpitala, że weźmy albo takie które wyrzucimy po powrocie, albo wypierzemy 90^C.
Oczywiście, jeśli laktator może ale nie musi się przydać to lepiej kupić po porodzie, ale jesli ktoś przewiduje uczelnie, no to raczej bez się nie obejdzie, a różnica cen apteka vs. internet to dobre kilkadziesiąt złotych :)
Ja dzieci ubieralam w ubranka które miałam w szpitalu bez prania w 90 stopniach [emoji14] dzieciom nic nie jest, nie dajmy się zwariować :)

Ja dzieci ubieralam w ubranka które miałam w szpitalu bez prania w 90 stopniach [emoji14] dzieciom nic nie jest, nie dajmy się zwariować :)

No to miałaś farta, bo ja w ten sposób poszłam z dzieckiem z zapaleniem płuc a wracałam ze szpitala z rotawirusem :) wiec pozostanę przy swoim

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry