reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja przymierzam się do zakupu. Byłam w motoryzacyjnym i chyba kupię takie, w sklepie było po 160zl. Widziałam jeszcze takie po 89zl ale węższe i wydawało mi się że będą mi się wbijać w nogę. Tylko nie wiem czy ten dyndzel nie jest za krótki i pas nie wyleci w razie jakegos wypadku. Mój lekarz powiedział że on nie jest za adapterem tylko za zwykłymi pasami. I żeby wyłączyć poduszkę powietrzna w 7 miesiącu.
Link do: Adapter do pasów dla kobiet w ciąży - InSafe Seatbelt Guide
O, ciekawe, nie wdziałam takiego. Ja mam inny (poduszka z rzepami Clippasafe) i wg mnie podczas wypadku mógłby się rozpiąć, ale mnie wkurzało samo dotykanie brzucha, więc w tym zakresie spełniał rolę. W poprzedniej ciąży regularnie prowadziłam auto do samego końca (w sumie w ciąży z synem też byłam autem w dniu porodu, ale wtedy bardziej sporadycznie), więc z wyłączeniem poduszki byłoby ciężko ;)

reklama
Migrena ma wiele przyczyn. Ważne by dużo pić wody. Ważne by nie jeść czekolady ani niczego co zawiera kakao bo wzmaga bóle. Podobnie awokado może powodować bóle. Na pewno pogoda może mieć duży wpływ. Choruję na migreny od 9 lat..teraz w ciąży trochę zelżał i mam tak raz na miesiąc.
Niestety mi z różnych badań wyszło że miesiączka ma u nie kluczowy wpływ. Niewyspany organizm i sres na 2 miejscu i mała ilość przyjmowanych płynów ...

To więc tak : czekolady jestem bardzo dużo ,zwykła batoniki inne ciastka upsssss....
Wody pije tak średnio muszę to nadrobić zawsze więcej lepiej , a stres ? To chyba na 1 miejscu powod , jestem z tych nerwowych nie spokojnych osób ... Cóż taka sytuacja .

Migrenę mam obecnie co 3 dni średnio i trzyma max 2 dnia ale bez przerwy ciągły ból dzień i noc ....

Czy jeździ któraś już z adapterem do pasów dla ciężarnych ? Możecie polecić coś wygodnego ? Wiele do wyboru nie ma, ale wolałabym, żeby mnie tam nigdzie nie uwierał podczas dłuższej jazdy :)
Ja mam taki. Uważam że jest spoko.
2018-04-15%2012.16.27.jpg

Załączniki

• 2018-04-15%2012.16.27.jpg
    2018-04-15%2012.16.27.jpg
    55,1 KB · Wyświetleń: 305
A takie pytanie ksmetykosme ...

Jakie jest Wasz zdanie obecnych i przyszłych mamusiek na temat paznokci , tzn np malowania ich w ciąży zwyklym lakierem albo na temat hybrydy na naturalnej płytce ( żadne żele czy akryle czy tytany ) ?

Lekarz oczywiście hybrydę odradził że względu na utwardzanie w lampie UV , kazał unikać promienopromie itp cudów . Odnośnie zwykłego lakieru , wspominał z kolei o zmywaczach do paznokci które mają chemiczne składy... Bla bla bla ....

Kilka lat miałam hybrydy i tak czuje się teraz taka pusta , czegoś mi brakuje na paznokciach takie nijakie hihi o_Oo_Oo_O
Mnie moja lekarka odradzila bo podobno wszystko co sztuczne ma wpływ na tak delikatny organizm,jaki teraz ma maluch. Tej chemii i tak jest

I ja muszę pomyśleć o adapterze do pasów :)

Jakiego cybexa?
Ja miałam Callisto ( tu ten niebieski ) Ma bardzo wiele zalet...Teraz myślę o Balios S bo można zmieniać kierunek jazdy. Ma większy kosz na zakupy. Rozkłada się również na płasko...Ale i tak bardzo bym chciała zobaczyć go na żywo. [emoji4]
Pisalyśmy o tym że może za płytki jest...Wiesz, obejrzałam filmy Cybexa na YouTube takie rzeczy 12 minutowe gdzie wszystko pokazują. I stwierdziliśmy z mężem że oba te wózki mają tyle samo miejsca. A dla nas wtedy było wystarczająco nawet ze śpiworkiem. Byłam zachwycona tą spacerówką pod bardzo wiloma względami. Choćby tym że nigdy mi się kółka nie blokowały...co często się zdarza przy innych. Świetnie się podbija na nierownościach, ma amortyzatory. Wygodny w czyszczeniu. Lekki. I genialny materiał...[emoji4]
cybex_callisto_1.jpg

Załączniki

• cybex_callisto_1.jpg
    cybex_callisto_1.jpg
    89,1 KB · Wyświetleń: 289
  • CYBEX-BALIOS-M-WOZEK-SPACEROWY_%5B9507%5D_1400.jpg
    CYBEX-BALIOS-M-WOZEK-SPACEROWY_%5B9507%5D_1400.jpg
    63,6 KB · Wyświetleń: 79
Ostatnia edycja:
Nie jedzcie łososia w ciąży jakiegokolwiek. Same antybiotyki i pestycydy.W ogóle nie powinno się jeść tłustych ryb tylko chude.

Idac tym tropem wielu rzeczy nie wolno jeść
W wielu rybach jest rtec..bo takie i inne w morzu sa zanieczyszczenia.... chodzi o umiar i o zbilansowanie diety

Ostatnia edycja:
Jakie są sposoby na rozruszanie dzidziola w brzuchu? Tylko coś słodkiego?
Środa, czwartek czułam ruchy a od piątku nie mogę wyłapać :/
Wiem, że te początki to takie subtelne muśnięcia i w ciągu dnia ciężko wyłapać...wieczorami dało się wyłapać a teraz cisza :( Martwię się :(
Ja miałam podobnie...czułam wyraźne musnięcia w święta i potem już cisza. Więc uznałam że to za wcześnie...może po prostu tak było ułożone że akurat miglyśmy poczuć.
Na pewno wszystko jest dobrze ale rozumiem doskonale Twój niepokój.
Za to wczoraj wieczorem znów poczułam wyraźny dotyk od wewnątrz [emoji1][emoji1][emoji1] więc liczę że już niedługo będzie częściej i Tobie też tego życzę.

A mnie dopadł problem z zębem , ósemka która siedziała sobie kilka lat nie do końca wyrżnięta , teraz postanowiła sobie .... zacząć rosnąć .... boli jak jasna cholera, dziąsło mi opuchlo , czuje ze policzek zaczyna brzeknac , no masakra jakaś :szok::szok::szok:
Mi tez zawsze w ciazy jakas 8 sie wyzyna...
Bol przez tydzien lub 2....
I przechodzi
Gryzlam gozdziki
I smarowalam tym dla dzieci na dziąsła

reklama
Do góry