Pierwsze
Powiem tak wózki przeglądałam od 3 tygodni i stwierdziłam ze wybieram wózek który głównie będzie mi służył jako spacerówka wiec głównie skupiałam się na cechach które miałabym żeby miała spacerówka wiec żeby była lekka miała regulowana rączkę, podnózek i żeby składała się szybciutko i zajmowała mało miejsca no i żeby miała siedzisko z montażem przodem i tyłem do kierunku jazdy. Dodatkowo żeby nie kosztowała miliarda zł i wybrałam cybex iris m. Chce żeby wózek posłużył mi do końca czyli te 2,5 roku.
Nie chce kupować super hiper czołgu gondoli a potem tak czy siak kupować mniejsze lżejsza spacerówkę uważam to za bezsens.
Jeśli chodzi o łóżeczko to wybrałam zwykle szczebelkowe natomiast z możliwością zrobienia tapczaniku dla starszaka. To samo z materacem w gruncie rzeczy przez fizjoterapeutów najbardziej polecany jest zwykły piankowy dopiero później można wymieć na coś bardziej twardego po jednej stronie.
Nie idę w żaden kokos ani grykę bo dla mnie to moda
Planuje dużo odciągać pokarmu i karmić z butelki wiec kupuje Cały zestaw butelek od razu i woreczków do przechowywania pokarmu.
Jeśli chodzi o fotelik to tutaj dla mnie kwestia tego pierwszego jest mało istotna bo my nie poruszamy się autem. Mieszkam w mieście i wszystko mam w odległości 10-15 minut spacerkiem prawdopodobnie odkupie od koleżanki maxi cosi pebble.
Nie kupuje żadnych pościeli poduszeczek i innych bzdet bo dziecko powinno spać na płaskim a później można mu odkładać pieluszkę po prostu
Ze to będę kupować kokon to jeśli będe akurat przebywać w salonie to wole mieć śpiące dziecko pod ręka właśnie na kanapie w takim kokonie