reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja nic a nic jeszcze nie mam ani pół rzeczy ubranka gadżetow...myślałam że na to jest czas jeszcze tak 6 mc myślę cos ogarniać .

A już jaki wózek , jakie łóżeczko jakie firmy są dobre a jakie zle to pojęcia nie mam jeszcze...
Ja bardzo podobnie [emoji4] i nawet nie chcę póki co. O wózkach pisałam ale to dlatego że po prostu miałam Cybexa i nie zamienię go ja nic innego [emoji6]

reklama
No widzisz a mi lekarz powiedział żeby Apap też nie łykać , nie bo nie , chyba że gorączka to mam do niego dzwonić i mówić co mi jest to on powie co łykać... Więc nie łykam Apap i walczę z bólem jak na wojnie hihi
Ostatnio jeszcze dostałam taką propozycję na migrenę by surowego ziemniaka obrać, pokroić na grube plastry, obłożyć czoło aż po skronie i zacisnąć jakimś materiałem, czy chustą...i tak odpoczywać z tym...Nie wiem czy działa, na pewno wypróbuję następnym razem, bo nie zaszkodzi.

Mnie sie chce a mezowi nie! Jak zyc? [emoji23]
O to tak jak u mnie :) tzn on mi nie odmawia, tylko zanim się dobrze w łóżku uloze to on juz śpi :D (mąż młodszego synka w nocy karmi) albo idzie do starszego synka jak ten nie może zasnąć. Ale wczoraj jak się okoliczności złożyły to wieczorem i dziś rano :D

Pierwsze ;)
Powiem tak wózki przeglądałam od 3 tygodni i stwierdziłam ze wybieram wózek który głównie będzie mi służył jako spacerówka wiec głównie skupiałam się na cechach które miałabym żeby miała spacerówka wiec żeby była lekka miała regulowana rączkę, podnózek i żeby składała się szybciutko i zajmowała mało miejsca no i żeby miała siedzisko z montażem przodem i tyłem do kierunku jazdy. Dodatkowo żeby nie kosztowała miliarda zł i wybrałam cybex iris m. Chce żeby wózek posłużył mi do końca czyli te 2,5 roku.
Nie chce kupować super hiper czołgu gondoli a potem tak czy siak kupować mniejsze lżejsza spacerówkę uważam to za bezsens.

Jeśli chodzi o łóżeczko to wybrałam zwykle szczebelkowe natomiast z możliwością zrobienia tapczaniku dla starszaka. To samo z materacem w gruncie rzeczy przez fizjoterapeutów najbardziej polecany jest zwykły piankowy dopiero później można wymieć na coś bardziej twardego po jednej stronie.
Nie idę w żaden kokos ani grykę bo dla mnie to moda ;)

Planuje dużo odciągać pokarmu i karmić z butelki wiec kupuje Cały zestaw butelek od razu i woreczków do przechowywania pokarmu.

Jeśli chodzi o fotelik to tutaj dla mnie kwestia tego pierwszego jest mało istotna bo my nie poruszamy się autem. Mieszkam w mieście i wszystko mam w odległości 10-15 minut spacerkiem prawdopodobnie odkupie od koleżanki maxi cosi pebble.

Nie kupuje żadnych pościeli poduszeczek i innych bzdet bo dziecko powinno spać na płaskim a później można mu odkładać pieluszkę po prostu ;)

Ze to będę kupować kokon to jeśli będe akurat przebywać w salonie to wole mieć śpiące dziecko pod ręka właśnie na kanapie w takim kokonie ;)
Dla mnie takie zakupy za wcześnie ale super że sobie to wszystko tak przemyślałaś. [emoji4]
Czytając Twoją listę odnoszę wrażenie, że to nie Twoje pierwsze dziecko [emoji6] hihihi. Cieszę się że tak dużo rozsądku w Twoich zakupach.
Większość kobiet przy pierwszym dziecku kupuje kolderke i poduszkę...kilka kompletów pościeli [emoji23][emoji23][emoji23] itd...

A Cybexy są the Best!!!! [emoji1]

Dla mnie takie zakupy za wcześnie ale super że sobie to wszystko tak przemyślałaś. [emoji4]
Czytając Twoją listę odnoszę wrażenie, że to nie Twoje pierwsze dziecko [emoji6] hihihi. Cieszę się że tak dużo rozsądku w Twoich zakupach.
Większość kobiet przy pierwszym dziecku kupuje kolderke i poduszkę...kilka kompletów pościeli [emoji23][emoji23][emoji23] itd...

A Cybexy są the Best!!!! [emoji1]

Mi jest bardzo ciężko odłożyć pieniądze, wiec stwierdziłam ze najlepszym sposobem będzie po prostu sukcesywne kupowanie hehe ;D poza tym znam siebie i w lato pewnie będę leżeć pod wiatrakiem jak mors

A mnie dopadł problem z zębem , ósemka która siedziała sobie kilka lat nie do końca wyrżnięta , teraz postanowiła sobie .... zacząć rosnąć .... boli jak jasna cholera, dziąsło mi opuchlo , czuje ze policzek zaczyna brzeknac , no masakra jakaś :szok::szok::szok:

Tak tak normalny dwuczęściowy strój bez usztywnionego stanika i takie standardowe majtki żeby nie były bardzo wycięte

To pewnie masz super figurkę jak myślisz o stroju kąpielowym 2 częściowym zazdroszczę... ja już teraz nie wygladam apetycznie a co dopiero w wakacje 7 mc hihihi...w sesnie że już przytyłam głównie pupa biodra brzuszek .... Ehh bede mieć co robić po ciąży tzn ćwiczyć i schudnąć

reklama
A mnie dopadł problem z zębem , ósemka która siedziała sobie kilka lat nie do końca wyrżnięta , teraz postanowiła sobie .... zacząć rosnąć .... boli jak jasna cholera, dziąsło mi opuchlo , czuje ze policzek zaczyna brzeknac , no masakra jakaś :szok::szok::szok:
Fatalnie, współczuję Ci. Ja dłutowanie dwie dolne ósemki- jakaś masakra [emoji19]. Górne były wtedy wedlug zdjęć w dziąsłach, w tamtym roku też a kilka miesięcy temu u stomatologa podczas kontroli dowiedziałam się że już są na wierzchu!! Nie wiem kiedy się to stało, nic absolutnie nie czułam... stwierdzilismy z mężem że chyba jakaś dobra impreza była [emoji23]

Do góry