reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Paracetamol nie zaszkodzi. Ból jest gorszy bo źle wpływa na układ nerwowy dziecka. A tabletka jest kategorii B i nic się nie stanie. Ja mam teraz chore zatoki i biorę paracetamol.

Ech...nie rozumiem. Myślę że gorszą krzywdę sobie i dziecku można zrobić takim rozwiniętym stanem bólu głowy niż tym, że weźmiesz jedną tabletkę paracetamolu i po bólu. Mama ma już lepsze samopoczucie i może cieszyć się życiem, a tak....? Unikanie światła, poszukiwanie ciszy...wymioty bo często bóle gliwy doprowadzają do wymotów...
Lekarzem nie jestem ale zalecenie jest dla mnie dziwne. Chyba ten lekarz nie miał nigdy migreny. [emoji54]

To podziwiam Cię Emol , masz dużo na głowie i trzeba to jakoś ogarnąć i to Twoje 2 dziecko super gratulacje
Pewnie że są + i - oczywiście , moje znajome już dzieci u komunii świętej miały rok temu hihi od kilku lat pracują w spokoju bo dzieci odchowane i nie planują np więcej . W pracy też się ciesza bo nie będzie kolejnego macierzyńskiego hihi . Temat rzeka wiafomo , każdy wybiera Swoją drogę i pomysl na życie
Wiesz w planach miałam jakbym miała 23 lata nie 21i22. Więc też bym była młoda. Ale ja za to starszego męża mam i chciałam przed "jego 40' urodzić chociaż 1 dziecko. mam też siostrę 15 lat. I ona spokojnie moglabyc jego corka (21 lat różnicy) :)

Tego jeszcze nie było, żebym sama z siebie o 6:30 w niedziele wstała :o co za dziwny stan.

Tommy tippie zestaw fajny, tylko sterylizator trochę był „niedorobiony” pokrywa nie była idealnie spasowana i ta para uciekała. Miałam reklamować, ale był cały czas w użyciu i tak wyszło.

Co do porodu wcześniejszego oczywiście, ze przebyty taki w przeszłości zwiększa prawdopodobieństwo kolejnego :) ja już mam zalecone żeby w 30 tygodniu zgłosić się do szpitala na zastrzyk ze sterydem przyspieszającym rozwój płuc. Oczywiście marze, żeby wyleżeć do września ale jak będzie... zobaczymy.

Wyprawkę zacznę po magicznej granicy 20 tygodni.

Ja w październiku wracam na uczelnie wiec wole być za wczasu przygotowana niż potem latać za laktatorani i butelkami ;)
Będę zamawiać zestaw startowy z tommee tippee

Ale ja też na uczelnię i uwierz przez tydzień od porodu nie będziesz latać przez uczelnię. :) po porodzie 3 dni w szpitalu a potem jeśli sn to ściągają ci 5 dnia szwy jeśli popekalas/ cięta. Więc spokojnie w tych dniach masz czas nauczyć faceta jak co działa :) wiem to z doświadczenia. A butelkę mówiłam ze lepiej właśnie mieć już. :)

Ostatnia edycja:
Ale ja też na uczelnię i uwierz przez tydzień od porodu nie będziesz latać przez uczelnię. :) po porodzie 3 dni w szpitalu a potem jeśli sn to ściągają ci 5 dnia. Więc spokojnie w tych dniach masz czas nauczyć faceta jak co działa :) wiem to z doświadczenia. A butelkę mówiłam ze lepiej właśnie mieć już. :)

Wyjątek nie stanowi reguły, ja wyszłam dwa dni po cc, a szpitalne laktatory mnie obrzydzały, wiec czekałam z tym do domu. Jeśli ktoś woli stopniowo kompletować wyprawkę uważam za rozsądne niz później na już wywalać kilkaset złotych.

O proszę. Ja Chorwacją ale autem ;D
Właśnie nic same jakieś takie BABCIA STYLE lambadziarskie.
A ja chce fajne jakieś. Byłam ost w sinsay i były fajne ale tam masz sparowane majtki ze stanikiem a ja potrzebuje stanik L a majtki M [emoji23] wiec nie dobiorę nic. W H&M jeszcze nie ma. Nie wiem boje się z internetu kupić....... bo nie wiem czy mi się biust zmieści. Muszę widzieć na żywo. Nie wiem w których sklepach mogą być jeszcze stroje..... chyba wybiorę się na sklepy jak będę jechać na paznokcie
Polecam sklep Etam.

reklama
A mnie dopadł problem z zębem , ósemka która siedziała sobie kilka lat nie do końca wyrżnięta , teraz postanowiła sobie .... zacząć rosnąć .... boli jak jasna cholera, dziąsło mi opuchlo , czuje ze policzek zaczyna brzeknac , no masakra jakaś :szok::szok::szok:
Mi w 1 ciąży wyszły 3 ósemki. Zdarzylam wyrwać 1 po karmieniu piersią a zajsciu w drugą ciążę. Teraz mi ostatnia wychodzi. :/ razem z synem zabkujemy

Do góry