reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny a jak u Was z libido ? Ja nie mam w ogóle ochoty na sex :-(
Kompletnie,aż ostatnio zastanawiałam się czy wszystko ze mną ok
Yyy ja też mogę poprosić ??? Proszęęę :-)
Ja tę pięknie proszę :)
A ja mam teraz wilczy apetyt ... 14 tc obecnie . Ale za to pierwsze 3 m-ce mdłości i brak apeprya na cokolwiek... Teraz znowu coś mi mięsa nie podchodzą smakują jak trawa ... Nie wiem co jest grane co już mam jeść na obiad np. ? W ciągu dnia to kanapki owoce soki jogurt... A tu mi w brzuszku burczy .... Mam smaka na maka ale nie zjem bo mięso ..eh taka sytuacja...

a Wy co jecie może coś podpowiecie ? Help
Wszystko co z mięsem:) od slodkiego mnie strasznie odrzuca:)

reklama
Czytalam kiedyś czy oglądałam jakiś film że te kobiety które już raz urodziły wcześniej mają większą szansę na kolejny poród wcześniejszy niż te które rodziły w terminie. Oczywiście to nie jest przesadzane, bo mogą urodzić też w terminie czy też po.

U mnie libido też kiepsko... Denerwuje mnie to, w zasadzie w dzień może bym i miała ochotę ale nie ma z kim wtedy [emoji14] a wieczorem padam na twarz i już o niczym innym niż sen nie myślę ;)

Ja trochę się obawiam tych kontroli z zusu, a dość często bywam u rodziców z małym, żeby trochę odpocząć... Ale w zasadzie jak jestem z nim 3 razy dziennie na spacerze czy placu zabaw też może przyjść kontrola i jak niby się wtedy tłumaczyć... Bo żadnego dowodu na to że nie byłam dalej niz na "podwórku" osiedla nie będę miała. A osoby kontrolujące nie będą przecież wkraczać na plac zabaw i pytać czy taka i taka jest tu akurat z dzieckiem ;)
Wystarczy ze powiesz ze bylas w sklepie po cokolwiek do jedzenia a ze sama w domu jestes bo maz np w pracy to musialas isc bo bys z głodu padla. Moja koleżanka tak sie wytlumaczyla i bylo ok [emoji4]

Zeby tak calkiem odpuscic wyjazdu bo ciaza?! A czego tak? Ja w poprzedniej bylam w 2 mies i potem drugi raz w 6 mies, samolotem ale w cywilizowanym kraju z wykupionym ubezpieczeniem dodatkowym :) w tej ciazy tez mamy juz jeden wyjazd za soba 12h lot samolotem za kazdym razem pytalam ginekologa i nie widzial przeciwskazan warto zapytac lekarza jak mowi ze ok to czemu sobie odmowic :) warto korzystac poki jeszcZe mozna bo potem na chwile bedziemy przyblokowane

Dlatego, ze mam ciaze z konfliktem serologicznym i za granica nie wiem jak do tego w razie w podchodza. W Polsce w sytuacji zagorzenia robi sie tranfsuzje dziecku. Nie chce ryzykowac sprawdzania i szukania lekarzy obeznanych w temacie. No i jestem na l4. Do tego krwiaczek jeszcze jest. Za duzo tego. Do wloch jeszcze polece.

reklama
Ja mam na każdej wizycie USG chodzę oczywiście prywatnie ...

A właśnie co jaki czas macie te wizyty mniej więcej ? Zauważyłam że na NFZ i tzw. kliniki z pracy co mają nie które osoby typu Lux med itp.itd. umawiają wizyty ok co miesicm, no chyba że coś wymaga diagnostyki to wiadomo te wizyty są częściej . A wizyty prywatne są częściej ok 3 tygodnie...

A Wasze uwagi jakie są ,jak często wizyty byłyby dobrze , mc tj strasznie długo moim zdaniem....
Ja chodzę prywatnie i wizyty mam co miesiąc.

Do góry