reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny a jak u Was z libido ? Ja nie mam w ogóle ochoty na sex :-(
Kompletnie,aż ostatnio zastanawiałam się czy wszystko ze mną ok
Yyy ja też mogę poprosić ??? Proszęęę :-)
Ja tę pięknie proszę :)
A ja mam teraz wilczy apetyt ... 14 tc obecnie . Ale za to pierwsze 3 m-ce mdłości i brak apeprya na cokolwiek... Teraz znowu coś mi mięsa nie podchodzą smakują jak trawa ... Nie wiem co jest grane co już mam jeść na obiad np. ? W ciągu dnia to kanapki owoce soki jogurt... A tu mi w brzuszku burczy .... Mam smaka na maka ale nie zjem bo mięso ..eh taka sytuacja...

a Wy co jecie może coś podpowiecie ? Help
Wszystko co z mięsem:) od slodkiego mnie strasznie odrzuca:)

reklama
Czytalam kiedyś czy oglądałam jakiś film że te kobiety które już raz urodziły wcześniej mają większą szansę na kolejny poród wcześniejszy niż te które rodziły w terminie. Oczywiście to nie jest przesadzane, bo mogą urodzić też w terminie czy też po.

U mnie libido też kiepsko... Denerwuje mnie to, w zasadzie w dzień może bym i miała ochotę ale nie ma z kim wtedy [emoji14] a wieczorem padam na twarz i już o niczym innym niż sen nie myślę ;)

Ja trochę się obawiam tych kontroli z zusu, a dość często bywam u rodziców z małym, żeby trochę odpocząć... Ale w zasadzie jak jestem z nim 3 razy dziennie na spacerze czy placu zabaw też może przyjść kontrola i jak niby się wtedy tłumaczyć... Bo żadnego dowodu na to że nie byłam dalej niz na "podwórku" osiedla nie będę miała. A osoby kontrolujące nie będą przecież wkraczać na plac zabaw i pytać czy taka i taka jest tu akurat z dzieckiem ;)
Wystarczy ze powiesz ze bylas w sklepie po cokolwiek do jedzenia a ze sama w domu jestes bo maz np w pracy to musialas isc bo bys z głodu padla. Moja koleżanka tak sie wytlumaczyla i bylo ok [emoji4]

Zeby tak calkiem odpuscic wyjazdu bo ciaza?! A czego tak? Ja w poprzedniej bylam w 2 mies i potem drugi raz w 6 mies, samolotem ale w cywilizowanym kraju z wykupionym ubezpieczeniem dodatkowym :) w tej ciazy tez mamy juz jeden wyjazd za soba 12h lot samolotem za kazdym razem pytalam ginekologa i nie widzial przeciwskazan warto zapytac lekarza jak mowi ze ok to czemu sobie odmowic :) warto korzystac poki jeszcZe mozna bo potem na chwile bedziemy przyblokowane

Dlatego, ze mam ciaze z konfliktem serologicznym i za granica nie wiem jak do tego w razie w podchodza. W Polsce w sytuacji zagorzenia robi sie tranfsuzje dziecku. Nie chce ryzykowac sprawdzania i szukania lekarzy obeznanych w temacie. No i jestem na l4. Do tego krwiaczek jeszcze jest. Za duzo tego. Do wloch jeszcze polece.

reklama
Ja mam na każdej wizycie USG chodzę oczywiście prywatnie ...

A właśnie co jaki czas macie te wizyty mniej więcej ? Zauważyłam że na NFZ i tzw. kliniki z pracy co mają nie które osoby typu Lux med itp.itd. umawiają wizyty ok co miesicm, no chyba że coś wymaga diagnostyki to wiadomo te wizyty są częściej . A wizyty prywatne są częściej ok 3 tygodnie...

A Wasze uwagi jakie są ,jak często wizyty byłyby dobrze , mc tj strasznie długo moim zdaniem....
Ja chodzę prywatnie i wizyty mam co miesiąc.

Do góry