reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
To Twoje kolejne dziecko czy po prostu jesteś już tak dobrze przygotowana ?

Masz jakieś firmy na oku albo linki do stron z wózkami nosidelkami foteliki do auta przewijaki lozeczka... Coś ominelam hihi ? Będę wdzięczna za pomoc.... Tyle tego w necie każdy zachwala a ja się nie znam na tych rzeczach....

Pierwsze ;)
Powiem tak wózki przeglądałam od 3 tygodni i stwierdziłam ze wybieram wózek który głównie będzie mi służył jako spacerówka wiec głównie skupiałam się na cechach które miałabym żeby miała spacerówka wiec żeby była lekka miała regulowana rączkę, podnózek i żeby składała się szybciutko i zajmowała mało miejsca no i żeby miała siedzisko z montażem przodem i tyłem do kierunku jazdy. Dodatkowo żeby nie kosztowała miliarda zł i wybrałam cybex iris m. Chce żeby wózek posłużył mi do końca czyli te 2,5 roku.
Nie chce kupować super hiper czołgu gondoli a potem tak czy siak kupować mniejsze lżejsza spacerówkę uważam to za bezsens.

Jeśli chodzi o łóżeczko to wybrałam zwykle szczebelkowe natomiast z możliwością zrobienia tapczaniku dla starszaka. To samo z materacem w gruncie rzeczy przez fizjoterapeutów najbardziej polecany jest zwykły piankowy dopiero później można wymieć na coś bardziej twardego po jednej stronie.
Nie idę w żaden kokos ani grykę bo dla mnie to moda ;)

Planuje dużo odciągać pokarmu i karmić z butelki wiec kupuje Cały zestaw butelek od razu i woreczków do przechowywania pokarmu.

Jeśli chodzi o fotelik to tutaj dla mnie kwestia tego pierwszego jest mało istotna bo my nie poruszamy się autem. Mieszkam w mieście i wszystko mam w odległości 10-15 minut spacerkiem prawdopodobnie odkupie od koleżanki maxi cosi pebble.

Nie kupuje żadnych pościeli poduszeczek i innych bzdet bo dziecko powinno spać na płaskim a później można mu odkładać pieluszkę po prostu ;)

Ze to będę kupować kokon to jeśli będe akurat przebywać w salonie to wole mieć śpiące dziecko pod ręka właśnie na kanapie w takim kokonie ;)

reklama
Do góry