reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A jeszcze zapomniałam na pierwszej wizycie pobrali mi cytologie i niestety wynik nie przyszedł za trzy tygodnie a teraz jak byłam na wizycie to się okazało że przysłali kartkę że to pobranie nie nadaje się do badania:wściekła/y:. Więc 11.04 gin pobrał drugi raz, ciekawe czy teraz będzie dobrze a strachu mi narobili:errr:, położna się śmiała że pewnie im się rozlało no ale co mieli napisać? Mam nadzieję że tak było naprawdę bo znowu będę czekać na wyniki w stresie:unsure:

reklama
Ja rozmawiałam z koleżanką, która ma przerwę 18 lat w urodzeniu dziecka.
Powiedziała do mnie...Aga nie martw się. Dasz radę. To instynkt, sama będziesz wiedziała co robić.
Ma Syna 19 lat. Synka lat dwa i córeczkę 7 miesięczną :-)

Jak tam Waaze zdanie odnośnie lodów czy to gałki czy automat czy ze sklepu ? Boicie się zatrucia czy jecie jak macie smaka a tu już ciepło się robi....
Z automatu w wiekszosci przypafkow to sama chemia....proszek tam wsypuja...
Ja jem mam u siebie na ulicy ciastkarnio piekarnie.tam sami robia lody

I co ? Było trochę spokoju i zaczyna znowu boleć głowa .... Marze żeby łyknąć Apap jak dawniej i by przeszło ale lekarz mi zabronił , kazał unikać leków i nauczyć się walczyć z bólem głowy , ewentualnie zimny oklad na glowe , twierdzi że bol glowy to z nerwów ....
Ale apap można. Jak byłam ostatnio to zapytałam w razie czego i spał niej jest szkodliwy. Okłady też są dobre pij dużo wody zasłon rolety i spróbuj zasnąć to na pewno pomoże.

Mój sobie dawał radę, na prawdę nie róbmy z nich takich niedojdy życiowych. Będzie musiał ogarnąć to się nauczy.
Co do wyprawki. Laktator kupiłam jak byłam w szpitalu. Mały nie umiał ssac a ja mam dziwną brodawke więc mąż pojechał i kupił.
Podgrzewacza do butelek nie miałam, sterylizatora tak samo. po prostu butelkę zalewalam wrzątkiem i tak plywala w garnku. Co do butelki myślę że dobrze mieć chociaż jedną małą. Wszystkie typu bujaczki itd nawet od 0 miesiąca życia odoradzają z korzystania od razu. My kupiliśmy jak młody miał 2 miesiace i umiał podążać wzrokiem za zabawkami.
:)

Ja w październiku wracam na uczelnie wiec wole być za wczasu przygotowana niż potem latać za laktatorani i butelkami ;)
Będę zamawiać zestaw startowy z tommee tippee

reklama
Prywatnie i na nfz..wizyty co 4 tyg

Ja mam na każdej wizycie USG chodzę oczywiście prywatnie ...

A właśnie co jaki czas macie te wizyty mniej więcej ? Zauważyłam że na NFZ i tzw. kliniki z pracy co mają nie które osoby typu Lux med itp.itd. umawiają wizyty ok co miesicm, no chyba że coś wymaga diagnostyki to wiadomo te wizyty są częściej . A wizyty prywatne są częściej ok 3 tygodnie...

A Wasze uwagi jakie są ,jak często wizyty byłyby dobrze , mc tj strasznie długo moim zdaniem....

Do góry