reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Czyli dorzucić ten pakiet uzupełniający jeszcze rozumiem. Generalnie ft4, żelazo i ferrytyne badałam dosyć niedawno, też było wszystko.. Także nie wiem czy to sprawdzać podobnie. Chociaż w pakiecie na pewno lepiej się opłaca..
tsh i ft4 zawsze lepiej razem. Wtedy można wnioskować o faktycznej pracy tarczycy.

Tak samo glukoza i insulina na czczo razem, z jednego pobrania.

Oprócz tego co dziewczyny pisały dopisałabym jeszcze B12 bo chyba nie było i to raczej wystarczy :)

reklama
tsh i ft4 zawsze lepiej razem. Wtedy można wnioskować o faktycznej pracy tarczycy.

Tak samo glukoza i insulina na czczo razem, z jednego pobrania.

Oprócz tego co dziewczyny pisały dopisałabym jeszcze B12 bo chyba nie było i to raczej wystarczy :)
Wit. B12 robiłam też dosyć niedawno wraz z kwasem foliowym. Dawkowała Ogromne ilości witamin z grupy B i chciałam sprawdzić czy nie przesadziłam, no i wyniki miałam dobre. Mniej więcej idealnie w połowie przy tej dużej suplementacji

Wit. B12 robiłam też dosyć niedawno wraz z kwasem foliowym. Dawkowała Ogromne ilości witamin z grupy B i chciałam sprawdzić czy nie przesadziłam, no i wyniki miałam dobre. Mniej więcej idealnie w połowie przy tej dużej suplementacji
a możesz powiedzieć jaki mialas poziom przed suplementacja i w jakim czasie podniosłaś? Też się wybieram zbadać po wdrożeniu suplementacji :)

a możesz powiedzieć jaki mialas poziom przed suplementacja i w jakim czasie podniosłaś? Też się wybieram zbadać po wdrożeniu suplementacji :)
Szczerze mówiąc nie wiem jaki miałam poziom przed suplementacja. Wdrożyłam suplementacje przed tym jak zaczęliśmy się starać o dziecko, bo mam problemy z rękami.. Jestem po zabiegach na zespół cieśni nadgarstka, obu dłoni i podaż witamin z grupy b pomaga mi w bólu i funkcjonowaniu. Także już bardzo długo biorę, a wyniki ostatnio były mniej więcej na połowie normy

Tak, jeśli była to w poniedziałek będzie już ciałko żółte. Swoją drogą stres przed drożnością i obawa, żeby wszystko poszło zgodnie z planem też może zrobić swoje i może po prostu z tego tytułu masz różne objawy. :)
Możliwe bo jak mnie tylko zaswędzi to już panikuje bo chce być po 🫣

Szczerze mówiąc nie wiem jaki miałam poziom przed suplementacja. Wdrożyłam suplementacje przed tym jak zaczęliśmy się starać o dziecko, bo mam problemy z rękami.. Jestem po zabiegach na zespół cieśni nadgarstka, obu dłoni i podaż witamin z grupy b pomaga mi w bólu i funkcjonowaniu. Także już bardzo długo biorę, a wyniki ostatnio były mniej więcej na połowie normy
ok, rozumiem. U mnie będzie dopiero jakieś 6tyg od zwiększonej podaży suplementów i myślałam, że być może trzeba będzie już zmniejszyć dawkę. Dla pewności sprawdzę. :) i tak muszę zbadać homocysteine.

reklama
Do góry