reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Pytanie z ciekawości - wiem, że plamienie implantacyjne czasem jest, czasem nie, a jak u was ze spadkiem temperatury, który może niby wskazywać na implantację? Ktoś zauważył to kiedyś u siebie i miał potem pozytywny test?
Nie słyszałam nigdy o spadku temperatury na implantację 🤔 Tylko na owulację i u mnie to na przykład nie zawsze się sprawdza.

reklama
Moze mi doradzicie, bo u mnie generalnie cykle te 3/4 lata temu zanim trafiłam do lekarza i staraliśmy się trwały bez leków po 100 dni i widzę, że powoli wraca to u mnie do tego co było, więc generalnie do wizyty mogę nie zacząć nowego cyklu, a juz mam 45dc czy w takim przypadku jest w ogóle sens robić te badania hormonalne skoro zalecane jest robienie ich 3-5 dc czy odpuścić i zrobić tylko tarczycę, a resztę później? Na stronie kliniki jest coś takiego, więc się zastanawiam, a wolałabym to jednak zrobić przed połowę taniej niż przepłacać w czasie wizyty 🙈

Załączniki

• IMG_8995.jpeg
    IMG_8995.jpeg
    55 KB · Wyświetleń: 57
Ja używam Flo – jest całkiem fajna, dość wyraźnie pokazuje kiedy może być okienko owulacyjne, można sobie pozaznaczać wiele zaobserwowanych objawów, dodać notatki itp. A dziś (po Waszych polecajkach, dzięki❤️) zaczęłam robić testy owu z easy@home i od razu pobrałam też apkę premom. Pierwsze wrażenia na plus☺️

Przy okazji chcę Was podpytać o sens starań, gdy mego męża coś zaczyna brać😞 Czytałam, że może być mniej plemników i/lub mogą być mniej ruchliwe. Czy wiecie coś więcej?

Ja używam Flo – jest całkiem fajna, dość wyraźnie pokazuje kiedy może być okienko owulacyjne, można sobie pozaznaczać wiele zaobserwowanych objawów, dodać notatki itp. A dziś (po Waszych polecajkach, dzięki❤️) zaczęłam robić testy owu z easy@home i od razu pobrałam też apkę premom. Pierwsze wrażenia na plus☺️

Przy okazji chcę Was podpytać o sens starań, gdy mego męża coś zaczyna brać😞 Czytałam, że może być mniej plemników i/lub mogą być mniej ruchliwe. Czy wiecie coś więcej?
Z tego co się orientuję to gorączka może powodować pogorszenie plemników i ich dojrzewanie.

reklama

Flo jest moja stałą aplikacja. Ale ściągnęłam kilka innych dla porównania i każda pokazuje inaczej...

Do góry