reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Pytanie z ciekawości - wiem, że plamienie implantacyjne czasem jest, czasem nie, a jak u was ze spadkiem temperatury, który może niby wskazywać na implantację? Ktoś zauważył to kiedyś u siebie i miał potem pozytywny test?
Nie słyszałam nigdy o spadku temperatury na implantację 🤔 Tylko na owulację i u mnie to na przykład nie zawsze się sprawdza.

reklama
Moze mi doradzicie, bo u mnie generalnie cykle te 3/4 lata temu zanim trafiłam do lekarza i staraliśmy się trwały bez leków po 100 dni i widzę, że powoli wraca to u mnie do tego co było, więc generalnie do wizyty mogę nie zacząć nowego cyklu, a juz mam 45dc czy w takim przypadku jest w ogóle sens robić te badania hormonalne skoro zalecane jest robienie ich 3-5 dc czy odpuścić i zrobić tylko tarczycę, a resztę później? Na stronie kliniki jest coś takiego, więc się zastanawiam, a wolałabym to jednak zrobić przed połowę taniej niż przepłacać w czasie wizyty 🙈

Załączniki

• IMG_8995.jpeg
    IMG_8995.jpeg
    55 KB · Wyświetleń: 49
Ja używam Flo – jest całkiem fajna, dość wyraźnie pokazuje kiedy może być okienko owulacyjne, można sobie pozaznaczać wiele zaobserwowanych objawów, dodać notatki itp. A dziś (po Waszych polecajkach, dzięki❤️) zaczęłam robić testy owu z easy@home i od razu pobrałam też apkę premom. Pierwsze wrażenia na plus☺️

Przy okazji chcę Was podpytać o sens starań, gdy mego męża coś zaczyna brać😞 Czytałam, że może być mniej plemników i/lub mogą być mniej ruchliwe. Czy wiecie coś więcej?

Ja używam Flo – jest całkiem fajna, dość wyraźnie pokazuje kiedy może być okienko owulacyjne, można sobie pozaznaczać wiele zaobserwowanych objawów, dodać notatki itp. A dziś (po Waszych polecajkach, dzięki❤️) zaczęłam robić testy owu z easy@home i od razu pobrałam też apkę premom. Pierwsze wrażenia na plus☺️

Przy okazji chcę Was podpytać o sens starań, gdy mego męża coś zaczyna brać😞 Czytałam, że może być mniej plemników i/lub mogą być mniej ruchliwe. Czy wiecie coś więcej?
Z tego co się orientuję to gorączka może powodować pogorszenie plemników i ich dojrzewanie.

reklama

Flo jest moja stałą aplikacja. Ale ściągnęłam kilka innych dla porównania i każda pokazuje inaczej...

Do góry