reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Dziewczyny, dziś wróciłam z wakacji, okres się nie pojawił, więc w drodze z lotniska zajechaliśmy po test🤭 Mam totalnie mieszane uczucia. Boję się cieszyć tym tak na full, ale mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze.Zobacz załącznik 1668902
Konkretne krechy!
Gratulacje 🥳
W ogóle strasznie dużo jest ciąż w tym miesiącu, a jeszcze październik się nie skończył ☺️☺️☺️

reklama
Konkretne krechy!
Gratulacje 🥳
W ogóle strasznie dużo jest ciąż w tym miesiącu, a jeszcze październik się nie skończył ☺️☺️☺️
Dziękuję 🥰 Krechy takie, bo wczoraj już był 32dc, a zazwyczaj mam 28-dniowe. Wytrzymałam wakajki bez robienia testu, chociaż nie powiem, już mnie momentami kusiło, żeby kupić test🙈 A w sumie i tak cały czas myślałam o tym czy to ciąża, czy jakieś opóźnienie 🤷🏻‍♀️🤦‍♀️ Naiwnie sobie założyłam, że nie będę się nakręcać... Yhy...

Jak się patrzy na rozmiar pęcherzyka? W necie czytam praktycznie wszędzie o średnicy, że jeśli jest min 18mm to jest już ok itp. A co jeśli kształt jest bardziej nieregularny? Np ostatnio miałam te 14x22 i zastanawiałam się czy to ok, czy powinien być bardziej „okrągły” i coś jest nie tak?

U mnie zmiana planów i mikro starania były. Nie mam nadziei, że skuteczne (bo ta owulacja mnie wzięła z zaskoku), ale coś tam było. Jutro się okaże czy już po owu.

Ostatnia edycja:
Jak się patrzy na rozmiar pęcherzyka? W necie czytam praktycznie wszędzie o średnicy, że jeśli jest min 18mm to jest już ok itp. A co jeśli kształt jest bardziej nieregularny? Np ostatnio miałam te 14x22 i zastanawiałam się czy to ok, czy powinien być bardziej „okrągły” i coś jest nie tak?

U mnie zmiana planów i mikro starania były. Nie mam nadziei, że skuteczne (bo ta owulacja mnie wzięła z zaskoku), ale coś tam było. Jutro się okaże czy już po owu.

Przyznam szczerze, że nigdy mi lekarz nie mówił jaki dokładnie jest kształt. Tylko właśnie tak jak piszesz, że średnica jest taka i taka

Przyznam szczerze, że nigdy mi lekarz nie mówił jaki dokładnie jest kształt. Tylko właśnie tak jak piszesz, że średnica jest taka i taka
w sumie mi nigdy dokaldnie chyba też nikt nie mówił. Nawet jak we wtorek byłam u gina w 11 dc to tylko powiedział, że pęcherzyk 20 mm, chociaż widziałam na monitorze, że okrągłe :p

wydaje mi się że to jest normlanie,nie wiem dokładnie czy chodzi czy o dokładny rozmiar że masz podany czy o to że jest taka różnica jakby między 14 a 22 , jak będziesz jutro u lekarza to zapytaj go , ale ja zawsze mam powiedziany dokładny rozmiar i na opisie wizyty też mam tak napisane . Np ostatnio miałam 21x18 , i powiedziane pęcherzyk 21 mm , wcześniej miałam 25x17 i powiedziała 25

wydaje mi się że to jest normlanie,nie wiem dokładnie czy chodzi czy o dokładny rozmiar że masz podany czy o to że jest taka różnica jakby między 14 a 22 , jak będziesz jutro u lekarza to zapytaj go , ale ja zawsze mam powiedziany dokładny rozmiar i na opisie wizyty też mam tak napisane . Np ostatnio miałam 21x18 , i powiedziane pęcherzyk 21 mm , wcześniej miałam 25x17 i powiedziała 25
Tak, dopytam jutro, ale byłam ciekawa właśnie czy się patrzy na większy rozmiar czy jak.

reklama
wygląda na to że na ten większy , tak samo jak różnie pęka , u mnie 25 jak byl w sobotę to pękł dopiero we wtorek i czułam to , teraz przy 21 nie byłam już sprawdzić pęknięcia i wsumie nie czułam więc nie wiem kiedy
bo to się tak mówi, że rośnie 2mm na dobę ale czasem może szybciej czasem wolniej czasem stanie na chwilę w miejscu 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ ja na przykład nigdy nie czuję owulacji

Do góry