reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Hejka,doczytałam Was w końcu,a trwało to od wczoraj z przerwami.
Nikola gratuluję synusia
Mina nie byłam jeszcze na wynikach z USG,ale widzę,że spodziewacie się córeczki-superrrrr ,gratulacje ogromne
Mi zaczęły wychodzić żyły i pajączki na nogach ,wrrr muszę to zgłosić lekarzowi na następnej wizycie.
Nie wiedziałam,że herbata z pokrzywy ma takie fajne działanie. Muszę zakupić ją zatem.
Co do porodu to ja nie chciałam dlatego żadnych opowieści bo każda to inaczej przechodzi i nie ma co się straszyć ani pocieszać bo każdy poród inny.Po prostu trzeba to przeżyć na własnej skórze i już ,dziecko musi wyleźć i koniec.

Witam dziewczynki - ja przywitałam Was pięknie na wizytach, bo pomyliłam wątki :-D
Hehehe ,witaj Sonkaa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mina ja tez to musze zrobić bo juz w zaden się nie mieszczę. Teraz jak ubiore letnia sukienke to tylko moje balony widać :)

Tez zaraz wybieramy się po truskawy :)

Porody to temat rzeka i tak do końca żadna z nas nie wie co ją czeka mozna planować ,cudować a i tak stanie się co ma się stać. Ja też masowałam krocze ,ćwiczyłam mięsnie i niestety po dwoch dobach cc w ostatniej chwili ,teraz się nie nastawiam choc tak jak pisze Malami jest strach przed nieznanym . Choc z tego co mówi mój gin to u mnie na 80% cc no ale zobaczymy.

Ja mam taki sam problem z cyckonoszami, a powiedźcie do kiedy one rosną ?

Witam słonecznie :-) Ja dzisiaj z Olusiem w domu bo samochód u mechanika, po południu ma już być zrobiony i mam nadzieję, że tak będzie. Jutro moja mama ma imieniny więc muszę wybrać się jakoś na miasto po jakiś prezent.

Ja jeszcze ciągle jestem pod wrażeniem wczorajszej wizyty i wstałam już o 5.40 bo Mała obudziła mnie takimi kopniakami jakby miała zaraz wyskoczyć hehe.

My zmykamy teraz trochę na słoneczko póki nie ma jeszcze aż takiego upału. Życzę Wam miłego dnia :-)

witajcie!

tak Mina zdaje sobie sprawe z tego, że nikt mi za to nie podziękuje i niestety nieraz sie juz przekonałam o tym, jak np chodziłam ostatnimi siłami do pracy jak byłam chora i powinnam leżeć.. dlatego teraz stawiam na siebie i na dzidzie - pojde narazie na tydzien L4.. pozniej zobacze, najwyżej bede co jakiś czas odpoczywac :tak: wiesz, mieszkając w bloku w mieście średnio jest sens siedzieć w domu - nie mam tu rodziców, znajomych, zeby ich odwiedzać, a ile mozna siedziec na tyłku, gotować obiady itd.. powiem Wam, ze w związku z tym mnie jakaś chadra łapie, wczoraj do końca dnia pochlipywałam i dziś tez nie jest lepiej :-( poza tym, szefowa z miesiąc temu mówi tak do mnie: "wiesz, no w ostatnim miesiacu juz bym CI nie radziła chodzić bo bedzie CI ciezko, wiec licze ze od października Cie nie bedzie, no a później 5 m-cy macierzyńskiego + ewentualny urlop - około kwietnia/maja bedziesz z powrotem, tak?" - odpowiedzialam jej ze jak bedzie wszystko dobrze, to tak planuje, ale po pierwsze jesli tylko cos sie bedzie działo, nie mam zamiaru tego planu sie trzymac, po drugie - nie mam tu z kim dziecka zostawić.. jestesmy tu sami tak naprawde... dobra koniec marudzenia, bo mnie znowu deprecha łapie

jestem bardzo bardzo ciemną brunetką, nie mam ani śladu kreski.. pępek bez zmian i mam nadzieje ze nie uwypukli się ;-)
Mallinowa_Paula - kciuki trzymam, wszystko bedzie dobrze!

Ja mam taki sam problem z cyckonoszami, a powiedźcie do kiedy one rosną ?

bardzo dobre pytanie :) też się zastanawiam jak to będzie...na początku jak urosły kupiłam jeden...odczekałam trochę, niewiele się zmieniło to kupiłam drugi...no a co będzie dalej to nie wiem
dziewczyny a kiedy się kupuje stanik do karmienia? bo podejrzewam że po porodzie jak przyjdzie pokarm to rozmiar może się zmienić - czyli lepiej kupić po, czy można przed z jakimś zapasem? :) pewnie dziwnie brzmią moje pytania, ale zupełnie nie ogarniam tego tematu...

Mamba, mnie się wydaje, że piersi największe i tak będą dopiero jak zaczniesz karmić i napłynie Ci do nich pokarm.
mimii, ostatnio nie mogłam zasnąć i Młoda zrobiła taką dyskotekę w brzuchu, że byłam w szoku:szok: Szymek takie wygibasy wyczyniał pod koniec ciąży. I cieszę się przeogromnie, że mam takie mocne spanie, bo jakby mnie budziła tak co noc, to ja bym chodziła jak zombi :-D W ciągu dnia jest dużo spokojniejsza :-)
ptyśka, ja bym bardzo chciała trafić na fajną, mądrą położną, która wykona nacięcie tylko wtedy gdy będzie to konieczne i będzie się jej chciało zawalczyć o moje krocze :-) Pewnie można zabronić wykonania nacięcia, ale nie wiem jak się to ma do tych historii o kobietach popękanych do samych pośladków...

A my dziś jesteśmy w domu. W nocy Szymek bardzo źle spał i gorączkował. Na razie ma minimalny katarek i ciekawe co się z tego rozwinie...

mamba - obawiam się, że piersi będą największe, tak jak mówi netika - kiedy mleko napłynie - tak miałam z Majką - choć nie wyobrażam sobie, że jeszcze mogą się powiększyć, będę wyglądała komicznie :-), a ostatnio bolą w nocy, chyba pora zacząć spać w biustonoszu, ewidentnie odbywa się tam jakaś wstępna produkcja :-)

Anja najbezpieczniej będzie chyba jak kupisz staniki przed porodem bo cycorki moga jeszcze rosnąć
Netika zdrówka dla synka

reklama
Hello!Ja dzsiaj zakupiałam po drodze z przedszkola kilogram truskawek,własnie obrałam i wcinam,mmmmmmmmmm.Młoda wczoraj szalała cały dzień a dzisiaj lenich odpoczywa.
Pod przedszkolem podbiegł do mnie chłopczyk z maluszków i głaszze mnie po brzuchu,wogóle go nie znam,ani mamusi,a on głaszcze i się przytula ,a Mela stoi i się patrzy,ale na szczęście nic sie nie odezwała....

Mimmi ja też jakos nie mogę uwierzyć,chciałam bardzo dziewczynkę,potem sie przestawiłam na chłopca,ale jakos teraz juz nie wiem,Amelka się strasznie cieszy,spiewa dzidziowi i całuje po brzuchu,odkad sie dowiedziała ,ze dziewczynka,słodkie to.Ja mam dwie siostry i brata,to wiem,ze siostry to skarby,a brat poprostu jest bratem,to tak z mojego doświadczenia :-D

Do góry