reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

debi wydaje mi się, że zaczęłyśmy po prostu uwagę na to zwracać. Mój M mówi nawet ostatnio że tam gdzie mieszkamy to chyba co druga w ciąży bo co chwilę widzi kogoś z brzuszkiem.

reklama
netika chciałabym tak rodzić jak ty :-D:-D:-D tak sobie myślę ze jak już główka przejdzie to chyba jakoś to bedzie z reszta :-D kolezanka napedzila mi stracha ale chwilowego juz doszlam do siebie :-D:-D:-D

kreski jeszcze nie mam tzn jakis zalazek tam widac ale na razie jest bardzo jasna :tak:

a jak z pepkami? macie juz wypukle ja to chyba nie bede miala bo jest wklesly jak diabli a tak bym chciala uwielbiam ciazowe sterczace pepki :tak:

ja sie dzis superowo poparzylam na nadgarstku niech zyje zgrabnosc :-D
Mój pępek to wystający chyba nie będzie bo mam taki krater, że hej:-)

Majeczka - wiem że jest ale własnie tego się boję że moczopędna... muszę się zapytać gina czy mogę ją pić bo ostatnio mi przepisała tabletki na to żebym do łazienki tak często nie musiała latać:tak:

Ja nie zauważyłam ani tej kreski ani tego że pępek się zmienia....chyba wogóle jakaś nietypowa jestem :baffled:
A tam od razu nietypowa po prostu musisz jej poszukać gdzie indziej:-D
Majeczka - no ja właśnie kawy nie piję bo nie lubię:-p zapytam gina to doradzi ;-)jak narazie żelazo mam w normie więc nie ma się co przejmować:tak:

Też chciałabym jak najdłużej przcować zle z racji tego, że pracuję na umowę - zlecenie i nie mam co liczyć na wyrównanie..... ale niestety jestem zmuszona z jednej pracy zrezygnować bo nie daję rady (praca jest dość wymagająca bo z dziećmi) ale drugą mam mniej męczącą więc trochę jeszcze popracuję:-)
też nie wyobrażam sobie siedzieć non stop w domu:-p
Jezu ja to bym chciała mieć normalne L-4, niestety u mnie szefowa i naczej to sobie wykombinowała:crazy:
ja też miałam cesarkę i powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie teraz innego porodu, blizna niewidoczna, owszem bolało po , ale do zniesienia zupełnie, mślę, że podobnie jak po szyciu krocza, a skoro mam juz brzuch pocięty, to niech tak zostanie a przynajmniej na dole będę "niecięta", ja też szybko koło Majki zasuwałam, karmiłam, przewijałam, wspominam to dobrze, tak więc zgadzam się, że chodzi bardziej o strach przed nieznanym - przed tamtym porodem bałam się, ale teraz chyba będę bała się mniej :-) - mam nadzieję
To mnie trochę uspokiłaś bo ja się martwiłam jak to będzie po CC
Mam wrażenie chodząc po ulicach że co druga kobieta jest w ciązy:szok:też odnosicie takie wrażenie? normalnie gdzie sie nie rusze to widze dziewczyny w ciązy. tak mysle ze ten rok jakis obfity jest w ciąże,tyle sie mowilo że nie ma dzieci,ze kobiety nie chca zachodzic w ciąże a teraz jest baby boom:-D

No masz rację u mnie w mieście jest od kilku lat wyż demograficzny, a o kobiety w ciązy można się obijać;-)

mamba - moje koleżanki miały już dwie cc - i po drugiej wcale nie czuły się gorzej niż po pierwszej, nawet mówiły, że lepiej to zniosły, bo dokładnie wiadomo było czego się spodziewać, zmykam spać dziewczynki, do jutra, bo coś ziewam okrutnie :-)

mamba a czemu tak pytasz o cc tak bez powodu czy musisz miec? ja jak sie dowiedzialam to tylko cc chcialam ale teraz chyba dojrzewam do sn ,tak mowie a pewnie jak sie zacznie to bede blagac zeby mnie kroili :-D

a ja bylam w lidlu i pustki :-D chyba sie spoznilam :tak:

ja tez widze same ciezarne wiec chyba cos w tym jest :-)

Ja tam w ogóle nie wiem co mnie czeka, wszystko jedno czy cc czy sn, to i tak pierwszy raz dopiero:-D Staram się tylko historii koleżanek nie słuchać za bardzo, bo co jedna to osobna historia, a i tak u każdej będzie inaczej.

Ptyśka, w Lidlu ta oferta od czwartku dopiero. O, tu masz info: LIDL Polska - lidl.pl

Ja tam w ogóle nie wiem co mnie czeka, wszystko jedno czy cc czy sn, to i tak pierwszy raz dopiero:-D Staram się tylko historii koleżanek nie słuchać za bardzo, bo co jedna to osobna historia, a i tak u każdej będzie inaczej.

Ptyśka, w Lidlu ta oferta od czwartku dopiero. O, tu masz info: LIDL Polska - lidl.pl

aaaaaaaale ze mnie gapa hahah dzieki a ja pojechalam dzis bo myslalam ze to od zeszlego czwartku :rofl2: no i widzicie jak to sie faktycznie w tej ciazy mozg lasuje :-D

Mam wrażenie chodząc po ulicach że co druga kobieta jest w ciązy:szok:też odnosicie takie wrażenie? normalnie gdzie sie nie rusze to widze dziewczyny w ciązy. tak mysle ze ten rok jakis obfity jest w ciąże,tyle sie mowilo że nie ma dzieci,ze kobiety nie chca zachodzic w ciąże a teraz jest baby boom:-D
Też to mam:szok:

reklama
mnie dziąsło boli jak cholera troszkę zapuchnąłem

co do porodu cc
to w życiu bym dobrowolnie się na stole do cc nie położyła owszem jak trzeba to trzeba ale dobrowolnie nie ........... malami piszesz że 4 dni wszystko robiłaś i po zwykłym porodzie i nacinaniu też szwy ale ja 4 dni po porodzie to już prawie szwów nie czułam a w 5 dniu po porodzie to już wcale mnie nie bolały i o porodzie nie pamiętałam nie ma najmniejszych szans żeby po cc tak było ...

wiec i dalej uparcie podtrzymuje że poród przez cc tak ale tylko z powodów medycznych ...ale to moje zdanie;-):-)

Do góry