reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

czy to możliwe żeby mój Junior już reagował na muzykę :szok: zapodałam na słuchawkach dawno nie słuchany ukochany Muse a ten mi się w brzuchalu ożywił az usiedzieć nie mogę:-) może zza gośno:sorry:

jak na słuchawkach to raczej nie słyszy :-D zresztą i tak chyba za wcześnie. może Ty się ożywiłaś, a Malec zareagował

reklama
większość dziewczynek które znam uwielbia ten kolor na pewnym etapie swojego życia.....

a jeszcze w ubrankach nie chodzi o kolory ale też aplikacje naszywki i inne które na jednak zdecydowanej wiekowości ubranek są podporządkowane płci i nie mówię tu o śpioszkach body ale takich wierzchnich ubrankach bo na pewno spora większość z nas będzie miało ubranka wyjściowe...

ja właśnie te aplikacje uwielbiam, lamówki różowe, dodatki, bo całej damy od stóp do głów to bym nie chciała. No chyba, że fuksja lub amarant to może być większa część garderoby;-)

Nikola ma rację. Ja równiez nie przedpadałam za różem (sama nic rózowego nie kupowałam na początku) a teraz młoda trochę tego ma;-) Mi również chodzi o naszywki. Widziałam super ogrodniczki z samolotem...to bardziej dla chłopca jak dziewczynki. Dlatego na razie czekam az się młode ujawni.

musa - mógł zareagować na Twój nastrój, bo słyszy, ale nie przez słuchawki

mina - ja jeszcze nie tak dawno widziałam siebie tylko w czerni, nie miałam żadnych innych rzeczy (fiolet to byłoby niemałe ożywienie :-) ), ale to się zmieniło a u Majki króluje róż że sama się dziwię :-) oparłam się tylk różowym ścianom, bob bałam się, że nie dam rady :-D

Mój M od początku ciąży czyta wszystkie możliwe kalendarze na temat ciąży i już ostatnio stwierdził że będzie przystawiał słuchawki do brzucha, żeby Maleństwo lubiło taką muzykę jak tatuś :eek: A ze lubimy kompletnie co innego to nie bardzo mi to odpowiada, ale chyba na szczęście narazie zapomniał :-D

Musa czytałam, ze dziecko reaguje na muzykę i na głos mamy. Ja przykładam rękę do brzucha i gadam sobie z moim dzieckiem, znaczy... monolog prowadzę i proszę o kopniaki. Jak się Małe poruszy to jestem bardzo szczęśliwą brzuchatką i dziecko cieszy się chyba też, bo mocniej się wierci :-) Takie sobie prowadzimy dyskusje;-)
Jeeej... mózg w ciąży się chyba kurczy kobiecie :-D:szok::-D

oj ja chyba raczej nie... preferuję czerwień i fiolet.. sama mam zapędy gotyckie jeśli chodzi o styl ubierania. Jakby moi znajomi zobaczyli moje dziecko w różach to byłby wielki atak śmiechu..Poważnie.

powiem ci że ja tez uwielbiam czerwień ale naprawdę ciężko jest znalesc czerwone ubranka naprawdę dla dziewczynek w sklepach jednak przeważa róż wystarczy obejrzeć wystawy sklepowe........

ja dodatkowo tak jak powiedziałam odkąd moja Wiki potrafi samodzielnie określać co lubi pozwalam jej na to owszem wszystko w granicach rozsądku ale jednak ...nie chcę aby była moja kopią chce aby sama siebie potrafiła określić a mogę ją tylko tego nauczyć w jeden sposób pozwolić jej na wolność wyboru.....

bo powiedz mi mina co powiesz swojej 4-5 latce kiedy nagle stwierdzi że chce być różową księżniczka chyba jej nie zabronisz;-) .....

jak widze ze piszecie o laktatorze do szpitala to juz mi słabo,nie wiem jak bedzie z moim karmieniem,to moj pierwszy dzidzius i nie wiem jak to jest ale ogolnie to mam bardzo wrazliwe piersi,nawet czasem piżama pod ktora nie mam stanika mnie obciera:/
a swoja droga to myslałyście już o porodzie? ja jestem spanikowana,nie wiem co robic czy wybrac naturalny czy cc,każdy z nich jawi sie koszmarnie wiec boje sie coraz bardziej,kazda kobieta ma inne zdanie ktory rodzaj jest lepszy wiec wlasciwie to dalej nic nie wiem:)ale jedno jest pewne- boje sie tak,że co drugi dzień mam sny o tym że rodze:crazy:

reklama
debi codo karmienia to nie będzie tak źle jak będziesz bardzo źle znosić kup sobie silkonowe nakładki na sutki ja musiałam takich używać bo moje sutki nie są stworzone do karmienia czyli nie są zbyt duże i Wiki ciężko było je chwycić ale dzięki temu nie cierpiałam z powodu podrażnienia sutków.... a o porodzie to w zasadzie od początku myślę a dziś mi się śniło że mam pełne rozwarcie pre i już główka wychodzi i sie obudziłam:-)

Do góry