reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

ja jestem już po dzisiejszej wizycie i niestety mój mały szkarb robił wszystko żeby się nie ujawnić i nadal nie wiem czy mam kupować rzeczy różowe czy niebieskie. Niestety szyjka macicy skróciła mi się i mam zakaz robienia czegokolwiek mam leżeć aż do następnej wizyty czyli do następnej środy, i wtedy okaże się czy gin będzie zakładał mi pesar na szyjkę macicy ;/ i jeszcze ta pogoda ech......
a co do kosmetyków to ja używam normalnie wszystkich takich jak przed ciążą, unikam tylko tych które mocno ingerują w skórę, no i na początku do 3 miesiąca smarowałam się kremem na rozstępy, ale skończył mi się, rozstępy się nie pokazały a ja stwierdziłam że starczy oliwka do ciała albo dobry balsam.

reklama
Hej laseczki

Kurcze co za depresyjna pogoda :baffled: nic mi się nie chce i pół dnia przespałam a późnie tylko leżałam. W taką pogode to najlepiej zaszyć się w łóżku ale i to nie bardzo bo czlowiekowi jakieś głupie czarne myśli przychodzą do głowy:zawstydzona/y:

Mam nadzieje że zaraz pogoda się poprawi to i humor wróci

Miłego wieczorku życzę

tallka daj spokój u nas też zimno brrrrr wczoraj to sobie w kominku napalilam i było miło a dzisiaj drewno się skończyło i nie ma komu przynieść :sorry:

Nieska to ja obstawiam dziewczynkę skoro taki wstydzioch:-) Za to ty musisz uważać na siebie, słuchaj lekarza, leż, odpoczywaj i dyryguj mężem;-) Trzymam kciuki, żeby było dobrze &&&&&&&&&&&

anć niesamowita historia, a jaka niespodzianka dla rodziców!
Nieska no to uważaj na siebie i leż grzecznie :tak:

Co do kosmetyków to ja musiałam zmienić w ciąży, bo skóra z tłustej zmieniła mi się w super suchą :shocked2: Ale jakieś wypryski robią mi się od czasu do czasu to przecieram tonikiem na trądzik. Jak by tak sprawdzić skład wszystkiego to by się okazało że nie możemy niczego używać, bo nie wiadomo czy nie zaszkodzi. Nawet do wody z kranu można by się doczepić :-D
No i przeciw rostępom używam specjalnych kosmetyków, ale ostatnio brzuch rzadko bo jednak przy tych moich skurczach to jest nie bardzo wskazane masowanie.
Aaaa i muszę się pochwalić że brzuch stwardniał mi dziś tylko raz mimo że byłam na zakupach i postałam trochę przy garach, więc postępy są duże :tak:
A ja narobiłam sobie cały dzbanek musu z truskawek i już połowę wypiłam, ale pycha :-)

Sonkaa my tez mamy ten Cabriofix po synku czyli 2 letni i byliśmy z niego zadowoleni, no i patrzelismy tez wtedy na wyniki testów.
Azorek trzymaj sie mam nadzieje ze maz szybko znajdzie prace i na lepszych warunkach :) My w sumie od półroku zyjemy w takim zawieszeniu ze nie wiadomo kiedy moga męzowi "podziekowac za prace" z dnia na dzień i przez to stiomy ze zmiana mieszkania i wogóle nie wiadomo co robić.
Anc całe szczęscie ze ten papierek miałaś i wywalczyłas swoje.Co do mamusi trojaczków to szok ze potrójnej ciąży nie rozpoznali ale niespodzianka.
Nieska to stosuj się do zaleceń i mam nadzieje ze więcej szyjka juz sie nie skróci.

U nas nadal pogoda do bani, zimno i góra 10 stopni, szok a tutaj juz powinna być pełnia lata.

ah i zapomniałam napisać. dostałam dziś rano telefon, że żona mojego kolegi urodziła. ciąża bliźniacza, ale do końca nie znali płci, wiadomo było, że jest chłopiec, ale to drugie raz wyglądało na dziewczynkę raz na chłopca. lekarze okazali się prawie nieomylni. dwóch chłopców :tak: i dziewczynka! :-D

wręcz niesamowite:szok::-D

Nieska - leż, odpoczywaj i wszystko będzie dobrze:tak:

witajcie,

rzeczywiście niesamowite Anć - wszystko na bliźnięta przygotowane, a tu nagle nie dwójka, a trójka :-)
a propos przygotowań - ja też sie kompletnie nie orientuje co powinnam kupić, nie znam sie na niczym (nawet w rodzinie nigdy u mnie dzieci nie było, więc moje doświadczenie jest zerowe), nawet wybór wózka jest dla mnie problemem, nie wspomne o odróżnianiu nazw ciuszków, gadżetów itp. A co do ciuszków stwierdziłam, że bede robiła na drutach/szydełku jakieś drobne ubranka i proste, bo nie wiem ile z dzieciństwa pamiętam :tak:
Jutro ide na wizytę - musze skonsultować morfologie i biocenozę, pewnie bez USG tym razem, bo miałam w niedziele, czy poprosić, jak sądzicie? wciąż dochodzą mnie sprzeczne głosy odnośnie szkodliwości/nieszkodliwości USG

która z Was nie widziała jeszcze programu "Obsesja karmienia piersią" polecam teraz na TVN Style - masakra, ośmiolatkę babka karmi:szok:

reklama
Anc ja place prywatnie za morfoogie 15 a krew 12. To w tej klinice niezle ceny maja :szok:

Nieska to odpoczywaj. Nastepnym razem sie napewno dowiesz

Majeczka niech lekarz zdecyduje

Do góry