reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Nikolaa, tak bardzo mi przykro. Jestem w ogóle w szoku, ze tak szybko, w 16tyg. :-(
Nie wiem nawet jak Cię pocieszyć kochana.. Trzymam kciuki mocno zaciśnięte żeby wszystko skończyło się dobrze.
Nie poddawaj się i walcz, my tu wszystkie jesteśmy z Tobą!
Przytulam.

reklama
o siebie się nie martwie skórę to mogę mieć zdrapana ale co będzie z dzidzia jeszcze tyle tygodni do bezpiecznego terminu zazwyczaj cholestaza się pojawia sie w III trymestrze a u mnie w 16 tygodniu wiec w razie przedwczesnego porodu dzidzia nie ma szans a już nie wspomnę że przecież może umrzeć w brzuszku......... nie wiem co będzie jak będę musiała iść do szpitala co z Wiki zrobię

nikomo no wyniki mówią same za siebie niestety do tego objawy te wymioty weekendowe to był chyba początek wczoraj się zmartwiłam bo mocz miałam rano w kolorze normalnie ciemno pomarańczowym i od dwóch dni mnie swędzi skóra na całym ciele a wew dłoni i na podeszwach stóp to już maskara ...tak mnie coś tchneło wczoraj żeby zrobić sobie te próby bo dzis ide do gina

Ostatnia edycja:
Nikola nie myśl tak daleko,najpierw skonsultuj te wyniki z lekarzem . Może zaproponuje jakieś leczenie i będzie dobrze-trzymam kciuki kochana.
Nikamo zgadzam się z Tobą ,ciąża to piękny stan,ale te ciągłe zamartwianie itd jest najgorsze
Ja wstałam z bolącą głowę i karkiem,musiałam źle spać.Dzidzię czuję od wczoraj inaczej ,nie jakby się rozpychała tylko takie puknięcia delikatne i wyżej
Mina kiedyś wklejałaś w której części brzucha znajduje się maluch w danym tygodniu.Masz to jeszcze gdzieś pod ręką?

Witam was dziewczyny
Miałam się rozpisać ale mi się odechciało jak przeczytalam wieści od Nikoli:-(
Kurcze może panikuje i sobie coś wmawiam ale powiedz NIkola jak rozpoznałaś to paskudztwo i jakie są jeszcze obiawy cholestazy.
Wiem ze to głupie ale mnie od jakiegoś czasu też bardzo swędzi skóra :zawstydzona/y: marudze mojemu m że muszę się ciągle drapać i jak na początku nie miałam mdlości tak teraz dziwnie rano mnie muli niby nie wymiotuje ale malo brakuje
Sorki za marudzenie

Nikolla trzymam bardzo mocno kciuki żeby wszystko bylo dobrze z Toba i dzidzią!! Czekam na wieści co powie gin.

Kurcze ja jeszcze nie czuje specjanie dzidzi a strasznie bym chciała bo to zawsze uspokaja że wszystko jest ok!

aguga leczenie na pewno jakieś dostanę je sie najbardziej boje przedwczesnego porodu bo te co mają cholestazę w III trymestrze mają już taki konfort że dziecko ma duże szanse na przeżycie a u mnie kurna tak wcześnie jakby coś sie działo to co zrobią cały czas mam nadziej że leki pomogą i wartości spadną bo jak czytałam i takie przypadki sie zdarzały staram sie być dobrej myśli ale mnie to przytłacza tyle czekałam na tego dzidziusia i jakbym go teraz straciła to bym chyba tego nie przeżyła.......
patrycja pierwsze te wymioty co zjadłam to zwróciłam ale to mogło być od wszystkiego przed wczoraj zaczęły mnie swędzieć dłonie i stopy wczoraj resztę ciała ale to tez sobie tłumaczyłam że to nic ze może progesteron ale zmartwił mnie najbardziej wczorajszy kolor moczu jednak cały czas miałam nadzieje że to coś innego pojechałam specjalnie do Krakowa bo tam wyniki w ciągu godziny i przez net mam ... no i załamka ..............

Ostatnia edycja:
Patrycja drapać to i ja się drapie ,najgorzej na plecach ,brzuchu,biodrach itd,ale u mnie to skóra się naciąga.Wystarcza,że wetrę w skórę balsam i pomaga.
Nikola rozumiem Cię doskonale kochana.Dobrze,że masz dzisiaj wizytę u gina.Czekamy na dobre wieśći
TRZYMAM KCIUKI

reklama
cześć dziewczynki.
Dziś udało mi sie nadrobić wszystkie zaległosci i mam nadzieje że będę już na bierząco :)
Nikola mam nadzieje że będzie wszystko ok. Trzymam kciuki :)
Cole to ja też pije:-D i to nawet duuużooo:zawstydzona/y: ale nic innego mi nie smakuje:zawstydzona/y:
Powodzenia na wizytach i miłego dzionka:-)

Do góry