reklama
netika ja wiem że to nie wyrok i cały czas staram się być naprawdę dobrej myśli.... w poprzedniej ciąży też mnie trochę swędziały ręce przy końcu ale nie miałam prób wcale robionych wiec szczerze to nie jestem w stanie powiedzieć na 100% że nie miałam cholestazy...
teraz siedzę jak na szpilkach byle do 16 chyba jajo zniosę do tego czasu
teraz siedzę jak na szpilkach byle do 16 chyba jajo zniosę do tego czasu
azorek84
mama Amelii 2009
witam wreszcie nadrobilam nieco.
nikola strasznie mi przykro ale lekarz na pewno jakos pomoze dadza raczej jakies leki sprawdza wszystko dokladnie. tylko cholipka wczesnie jakos to cholerstwo wyszlomimo wszystko trzymam mocno kciuki zeby sie wszystko dobrze ulozylo
hmm moja babcia z tamtych rejonow...ukraincy ich mordowali...ale takich pierozkow nie znalam ale znam i po powrocie z urlopu nalepie takichkochana ja pochodzę z lubelskiego bliżej Ukrainy i tam pierogi z miętą są jak najzupełniej normalną zwykłą sprawą..
nikola strasznie mi przykro ale lekarz na pewno jakos pomoze dadza raczej jakies leki sprawdza wszystko dokladnie. tylko cholipka wczesnie jakos to cholerstwo wyszlomimo wszystko trzymam mocno kciuki zeby sie wszystko dobrze ulozylo
cebularz to podstawa.. kiedy studiowałam w Lublinie cebularz cieplutki był codziennie w jadłospisie. albo z gorącym kubkiem barszczykiem czerwonym..a znasz cebularze? to dopiero jest poezja,
super, gratulacjeWczoraj byłam na wizycie u gina, wszystko ok z dzidziolkiem:-):-):-)
kochana, tyle dobrego w złym że masz te badania i lekarz zarządzi odpowiednie leczenie..jestem totalnie załamana dziewczyny mam cholestazę ...
pij herbatki z pokrzywy i jedz mielone nasiona ostropestu plamistego. To są rzeczy naturalne i nieszkodliwe dla dziecka a tobie pomogą.
Nikolaa, przecież wiadomo, że się martwisz, wcale się nie dziwię i ani trochu nie próbuję tego bagatelizować. Będziemy czekały na wieści po wizycie! Mam nadzieję, że jak najbardziej optymistyczne! Trzymam kciuki!
Wrzućcie przepis na tego cebularza, bo czuję, że zaczynam mieć na niego ochotę...
Wrzućcie przepis na tego cebularza, bo czuję, że zaczynam mieć na niego ochotę...
Ostropest plamisty
[h=1]Działania niepożądane, przeciwwskazania, stosowanie w czasie ciąży[/h] [h=2]Działania niepożądane / skutki uboczne[/h] Przy większych dawkach, sporadycznie może działać lekko przeczyszczające.
[h=2]Toksyczność / szkodliwe działanie[/h] W zalecanych dawkach przetwory z ostropestu nie wykazują szkodliwego działania nawet po długotrwałym stosowaniu.1
[h=2]Przeciwwskazania[/h] Nie znane.
[h=2]Stosowanie w okresie ciąży i karmienia piersią[/h] Nie ma danych o szkodliwym wpływie ostropestu plamistego na matkę lub dziecko ani w okresie ciąży, ani w czasie karmienia piersią. Część źródeł odradza stosowanie ostropestu w okresie ciąży i karmienia piersią, ze względu na brak badań potwierdzających bezpieczeństwo jego przyjmowania w tym okresie. Inne źródła podają, że ostropest plamisty może być stosowany w okresie ciąży i laktacji.2
[h=2]Interakcje z lekami[/h] Nie odnotowano negatywnych interakcji między ostropestem plamistym a innymi ziołami i lekami.3
Bibliografia:
[h=1]Działania niepożądane, przeciwwskazania, stosowanie w czasie ciąży[/h] [h=2]Działania niepożądane / skutki uboczne[/h] Przy większych dawkach, sporadycznie może działać lekko przeczyszczające.
[h=2]Toksyczność / szkodliwe działanie[/h] W zalecanych dawkach przetwory z ostropestu nie wykazują szkodliwego działania nawet po długotrwałym stosowaniu.1
[h=2]Przeciwwskazania[/h] Nie znane.
[h=2]Stosowanie w okresie ciąży i karmienia piersią[/h] Nie ma danych o szkodliwym wpływie ostropestu plamistego na matkę lub dziecko ani w okresie ciąży, ani w czasie karmienia piersią. Część źródeł odradza stosowanie ostropestu w okresie ciąży i karmienia piersią, ze względu na brak badań potwierdzających bezpieczeństwo jego przyjmowania w tym okresie. Inne źródła podają, że ostropest plamisty może być stosowany w okresie ciąży i laktacji.2
[h=2]Interakcje z lekami[/h] Nie odnotowano negatywnych interakcji między ostropestem plamistym a innymi ziołami i lekami.3
Bibliografia:
- 1. Ożarowski A. (1987) Rośliny lecznicze i ich praktyczne zastosowanie. Instytut Wydawniczy Związków Zawodowych, Warszawa. ISBN 83-202-0472-0.
- 2. Duke J. (2008). Duke's handbook of medicinal plants of the Bible. CRC Press, Boca Raton, FL.
- 3. (2008) The Gale encyclopedia of alternative medicine, Gale Cengage. ISBN 1414448724
Witam Was ciepło, nareszcie nadrobiłam
Nikolaa -trzymam kciuki za lepsze wieści, dobrze, że masz wyniki porobione, to ze zdiagnozowanym dziadostwem można walczyć
nikha - gratulacje
mina - no te cebularze to machnę w przyszłym tygodniu, ale w zamrażarce mam jeszcze bułeczki z kaszą gryczaną !!! :-)
ja dzisiaj od rana w biegu, świtem zapłakanym poleciałam do laboratorium i strzeliłam krew i mocz (a jak) no i toksoplazmozę IGM (kontrola, bo mi wyszła dwukrotnie ujemna) i od siebie cukier, bo mam zawsze w górnej granicy normy, jutro wyniki, a w poniedziałek rano do gina :-) - już się nie mogę doczekać
Ugotowałam już obiadek - zupka nie szczawiowa, lecz ze szparagówki , mieloniaczki (znowu mięsko :-) ) i mizeria z młodymi ziemniaczkami i koperkiem, do tego kompocik aroniowo - jabłkowy z mrożonych owoców... czuję się dziś jak dobra żona , co nie każe już małżowi wcinać obiadu z gorącego kubka :-) , choć puree ziemniaczane Knorra ze smażoną cebulką i boczkiem jest cudne .... mniam
Nikolaa -trzymam kciuki za lepsze wieści, dobrze, że masz wyniki porobione, to ze zdiagnozowanym dziadostwem można walczyć
nikha - gratulacje
mina - no te cebularze to machnę w przyszłym tygodniu, ale w zamrażarce mam jeszcze bułeczki z kaszą gryczaną !!! :-)
ja dzisiaj od rana w biegu, świtem zapłakanym poleciałam do laboratorium i strzeliłam krew i mocz (a jak) no i toksoplazmozę IGM (kontrola, bo mi wyszła dwukrotnie ujemna) i od siebie cukier, bo mam zawsze w górnej granicy normy, jutro wyniki, a w poniedziałek rano do gina :-) - już się nie mogę doczekać
Ugotowałam już obiadek - zupka nie szczawiowa, lecz ze szparagówki , mieloniaczki (znowu mięsko :-) ) i mizeria z młodymi ziemniaczkami i koperkiem, do tego kompocik aroniowo - jabłkowy z mrożonych owoców... czuję się dziś jak dobra żona , co nie każe już małżowi wcinać obiadu z gorącego kubka :-) , choć puree ziemniaczane Knorra ze smażoną cebulką i boczkiem jest cudne .... mniam
reklama
Marteczka23
Fan(ka)
Nikola biedaczysko!Dobrze,że w ogóle miałaś przeczucie i zrobiłaś te badania,kurcze ja to nawet nie miałam takich nigdy robionych,ciekawe czy teraz mi zleci.Trzymam mocno kciuki,żeby to paskudztwo się wyniosło i mam nadzieję,że nic złego wam tam nie narobi:-(
Teraz pewnie wszystkie nas coś swędzi...
Teraz pewnie wszystkie nas coś swędzi...