reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
antylopka wsio bedzie dobrze :tak: o imionach jeszcze nie myslałam :no: a ja dzisiaj umieram tak mi niedobrze caly dzień, ale dzisiaj moja mama przylatuje na 2 tygodnie w odwiedziny to moze trochę odpocznę :-p idę leżeć...

Witam :-)
Troszke mnie nie bylo, ale praktycznie codziennie czytalam Wasze wypowiedzi :)
U mnie nic sie nie pozmienialo, nadal mam plamienia (9 dzien) i pobolewa mnie brzuch wiec zapisalam sie na jutro do gin bo to juz chyba za duzo... Co do imienia jeszcze nie mamy pomyslow, pewnie bedziemy myslec jak juz bedzie znana plec ;)
Do tej pory nie mam mdlosci (moze tylko zaraz po przebudzeniu, ale zaraz przechodza) za to strasznie mecza mnie zawroty glowy :dry:

Ooo ale naskrobalzscie postow:szok:

Witam nowe mamusie:tak:

U mnie lekki dolek psychiczny. Popoludniami zaczyna mnie pobolewac brzuch a do tego te mecza meega wzdecia, czego bym nie zjadla
:no:
W przyszlym tygodniu mam umowiona wizyte w LuxM z abonamentu firmy bo chce badania chociaz porobic bezplatnie te co sie da. Myslicie, ze kolejne usg nie zaszkodzi?

Sciskam mocno i udanego popoludnia zycze.

P.S Przepraszam za brak polskich znakow..

My mamy wybrane imiona. Ale tak sobie myślę, że dużo jeszcze może się zmienić. Bardzo bym chciała, żeby dziewczynka miała na imię Joanna ale poczekamy, zobaczymy. Syn byłby Konrad.

Portia Ja praktycznie co wizytę (a tak się jakoś złożyło że już chyba 5 razy byłam u mojego gina) mam usg. Ktoś kiedyś napisał, że póki co nie wykryli żeby to szkodziło, ale kto wie. Za 10 lat mogą powiedzieć co innego.
Ja się jednak nie wzbraniam gdy mam zobaczyć mojego Groszka. Troszkę mnie to uspokaja, że się rozwija i jest większy. No i sam widok pozwala się przyzwyczaić do myśli, że naprawdę jestem w ciąży. :)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny...mam nadzieje że mnie przygarniecie tzn nas:) z tym że to jeszcze nic pewnego..nie robilam testu w poniedzialek ide do lekarza ..ale miesiaczki nie mam juz od 4 dni i nie zapowiada sie bym ja dostała.. brzuszek boli tzn pobolewa od 2 tygodni i ciagle czuje ze mam tam mokro..;/ i w dodatku dzis siedzac w pracy zjadlam wlasnie jogurta z buleczka i zrobilo mi sie potwornie slabo.czytając wasze wypowiedzi mój szef pracuje razem ze mna jestem instruktorem w studiu modelowania sylwetki i widzi ze jest mi źle i sam nawet kazał zrobic test :)ale te mdłosci.;/ mdli mnie od kilku dni z tym ze nie jest to tak jakbym miala wymiotowac a poprostu delikatne mdlosci.. mam nadzieje ze to upragniona dzidzia:)Pozdrawiam wszystkie mamusie..dodam ze to byłaby pierwsza moja ciąża:)

Ostatnia edycja:
tyna - jasne że cię przygarniemy :-):tak: .... może zrób test ? ... przynajmniej będziesz pewna .... ja to już bym dawno test zrobiła ..... ja to nasikałam na chyba 20 testów :-D

pesca - mi tez czesto wychodzi usg przez to ze puki co chodze do dwóch lekarzy ... mam nadzieje ze to kropce nie zaszkodzi :blink:

portia - ciesz się z objawów a nie zamartwiasz się :tak:

onatoma - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ... idź może do lekarza żeby popatrzył czy wszystko jest oki ... nie pamiętam czy sie pytałam, ale bierzesz jakiś dodatkowy progestreon?

dzis juz nie bede robiła ale jutro zrobie a co mi tam:) tylko troszke sie boje ze to nie to czego pragniemy... mam dziwne "plamienie" na wkladce takie w kolorze jasnego piwa... :-( trzymajcie dziewczyny kciuki :)

-Lorelain jutro ide na 18 a biore tylko witaminki dla kobiet w pierwszym trymestrze i tak szczerze mowiac nawet nie wiem co to jest progestreon :zawstydzona/y:

t_yna trzymam kciuki, sama tez dlugo wyczekiwalam na swoja fasolke

Ostatnia edycja:
reklama
tyna - jak jestes kilka dni po terminie @ to spokojnie wyjdzie ci test nawet o tej godzinie :) .... ja robiłam o 15:00 i kreski były mocne ;-)

onatoma - ciałko żółte produkuje progesteron dzięki któremu rozwija się dzidzia .... i jak są jakieś niepokojące bóle a tym bardziej plamienia to powinnaś brac luteine dopochwowo albo pod język lub duphaston...to Ci podtrzyma ciąże ... ty juz mialas plamienia wczesniej i bardzo sie dziwie ze ci lekarz nie przepisal...jak ci jutro nie da to moja rada zmienić gina w ogóle bez mrugnięcia okiem...cały czas powinnac brać dodatkowy progesteron :dry:

Do góry