reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Krak - ja cały czas modlę się że te objawy chwilowo przeszły żeby wrócić ze zdwojoną siłą :sorry2:... bardzo się boję :-(

Bellka - ach te ciążowe hormony ;-)

reklama
witajcie!

Krak to i tak super połozna Ci sie trafiła ze umówiła Cie na usg, w irl to nie do pomyslenia.Trzymam oczywiscie kciukasy zeby wszystko było ok.
Lorelain ja bym na Twoim miejscu tez nie ryzykowała pracując w takich warunkach, dzidzi przeciez najważniejsza!!!

My nikomu na razie nie powiedzielismy o ciazy, czekam na potwierdzenie od gina czyli za tydzien i wtedy fama pojdzie:-D

jak przyjdzie tata z zakupami to chce mu pwoiedzieć o ciąży bo moi rodzice jeszcze nie wiedzą :sorry2: a wy już mówiłyście?
moj maz zadzwonil do razu do jednych i drugich, wariat:tak:
Moja mame obudzil, bo wieczor wczesniej byla na babskim wieczorze kapeluszowym (czytaj imprezie pan w wieku 55-65) i tam pod talerzami kazda z nich miala ukryta wrozbe. Moja mama znalazla: "zostaniesz babcia", na co ona: "Przeciez juz jestem!" Kolezanka jej na to, ze jeszcze ma dwoch synow, wiec moze... Jak rano uslyszala o ciazy to mowie do niej, ze moze to nie o moja ciaze chodzilo, hehe i moze ktorys braciszek sie postaral o potomka:szok:

Dziewczyny i jak któreś mają jeszcze ochotę to poproszę o dane do tabelki, oprócz dziewczyn które czekają na potwierdzenie u gina ;-)
napisalam juz, nie wiem czy to co trzeba bylo...
gdzie bedzie ta tabelka?

Hej,

Dziekuje za Wasze odpowiedzi, jestescie nieocenione. U mnie objawow nadal brak wiec zadzwonilam do poloznej i powiedzialam, ze mnie to martwi, pytala czy mam jakies plamienia albo bole brzucha, odpowiedzialam, ze nie, ale i tak mnie to martwi, ze wszystkie objawy mi nagle zniknely. Umowila mnie na usg, ale ide dopiero w poniedzialek na 11, bo wtedy byl pierwszy wolny termin. Takze jeszcze 4 dni stresow zanim sie dowiem co i jak.
Spokojnie:) jestem w trzeciej ciazy objawow nie mam teraz zadnych. W poprzednich tez wiele nie bylo...

Hej Kobietki!
Pewnie już taki wątek się pojawił, ale nie doszukałam sie, więc piszę do Was. Chodzi o pracowanie w czasie ciąży. Jak to u Was jest z pracą? Pracujecie, czy od razu idziecie na L4?
DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ :-)
Mam zamiar pracowac co najmniej kilka miesiecy, jesli oczywiscie wszytsko bedzie dobrze.
W pierwszej ciazy pracowalam 7,5 miesiaca, w drugiej 7, teraz pewnie tyle nie pociagne, bo poki co jestem sama na oddziale i fizycznie nie dam rady. Chyba, ze zatrudnia mi kogos do pomocy, bo nie sadze, aby drugiego fizjoterapeute...

Antylopka - eeeee -8 to całkiem ciepło :rofl2: .... w Czechach niby było -40 :szok:
nawet mnie nei strasz!! my mieszkamy na mega gorce - widok piekny na caly Paryz, ale zejsc z tego cholerstwa...

Antylopka lista jest u mnie na blogu, zastanawiałam się czy gdzieś jeszcze jej nie wkleić, ale nie wiem gdzie :dry:

Bellka teraz się troszkę pozmieniało, mianowicie nie każdy może tworzyć nowe tematy w osobnych katalogach, zatem musimy wybrać moderatora a najlepiej dwóch (ponieważ na prawdę dużo pracy i zabawy jednocześnie z porządkowaniem) wysłać wiadomość do odpowiedniej osoby i dziewczyny z uprawnieniami które wybierzemy będa mogły otworzyć nowy temat a w nim Twoją listę umieścić. To tak w skrócie.

Generalnie po zalogowaniu można utworzyć nowy temat i osoba która go zapoczątkowała może edytować w każdej chwili ale moim skromnym zdaniem zdecydowanie przyda nam się szefostwo na październikowych mamach co to ogarnie cały galimatias jaki powstanie już niebawem. Wierzcie mi będzie mnóstwo tematów z doświadczenia wiem ze o połowę za dużo.

Ostatnia edycja:
hmmm może zapominajka by chciała? ... jest już moderatorem to ma doświadczenie :tak:

wrzuciłam zdjęcie kropka w temacie wizyt u lekarza :sorry2:

Moj waleczny syn obudzil sie po 20 minutach, wiec go wzielam w kocyk i zasnelam z nim na kanapie. Obudzilismy sie po godzinie, on zadowolony, ja zmarznieta:baffled: Gorace kakao poszlo w ruch!! I mala kawka na rozbudzenie:-D
. Wierzcie mi będzie mnóstwo tematów z doświadczenia wiem ze o połowę za dużo.
co najmniej o polowe za duzo:)

Syneczk napewno masz rację. W końcu dosyć długo jesteś na forum i masz już jakieś doświadczenie :tak: A później nie będzie problemy z edytowaniem takiej listy? Bo podglądnęłam sobie inne miesiące i mają właśnie one stworzone osobne tematy.

reklama
dziewczyny a myślałyście już o imionach ? macie jakieś swoje typy? ;-)
zartujesz?? Kochana, ledwo co sie dogadalismy co do synka, a tutaj juz od nowa dyskusje trzeba zaczynac. U nas imie musi byc w miare international, wiec wszelkie Katarzyny i Malgorzaty odpadaja... Do tego jestesmy zgodni, a reszta....???

Bellka - na sierpniowkach 2007 i grudniowkach 2010 mamy jako watek, jeden post od moderatorki z taka tabelka, bez odpowiedzi. Latwo dostepny jest.

ide mlodemu przygotowac jakas przekaske na podwieczorek i spadam bo wyniki krwi i odebrac Wikunie z przedszkola.

do zobaczenia po 17, mam nadzieje (na pewno!!) z dobrym wynikiem bety:tak:

Do góry