reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Witaj mamusiu :-)

Z moderatorką można poczekać, pewnie zaraz pojawi się ogłoszenie adminów.
Ja akurat na grudniówkach 2008 nie mam żadnych problemów :-D

Mi wszystkie objawy przeszły jak na razie. Jakoś mi z tym dziwnie i zaczęłam się niepokoić...

gin mi tylko napisal, zebym masc kupila zovirax i tyle ale tez sie boje stosowac..hmm....

ale mi sie chce spac;//////// caly dzien jestem snieta i budze sie o 6 rano na kupke jak w zegarku;]

piersi to mnie strasznie bola nawet na boku nie moge lezec ale to pewnie dlatego, ze biore sztuczny progesteron

Krak mnie piersi nie bola i nie bolały, czuje je tak jakby pełniejsze ale nawet przy dotyku nie bola.

Za to dziś załozyłam spodnie które zawsze miałam tak dopasowane i spoko dalam rade dopiąc ale cos czuje ze niedługo tak da rade.Chyba w tej ciązy szybciej mi sie figura zmienia, choc wagowo niby tak samo.W pierwszej ciąży zaczeło byc widac brzuszek dopiero około 4-5 m-ca.

Aguga ja wczoraj zajadałam sie pomaranczami, ogólnie mam ochote na cytrusy,kapusniaczek.

Megicarpenter witamy :)

Witam po przrewie.Fajny pomysł ze stworzeniem listy,dopiszę się mam nadzieję po wizycie u gina.
Palu,współczuję opryszczki,paskudna sprawa.Jak lekarz zalecił smaruj tym Zoviraxem,żeby paskudztwo trochę przystopować.
Witam nowe Mamusie,trzymam za nas wszystkie kciuki,żebyśmy razem dotrwały do pazdziernika i urodziły zdrowe maleństwa.
U mnie też już widać brzuszek,ale to moja czwarta ciąża,więc chyba tak musi być:)
Nie mam mdłości wcale,ale w poprzednich ciążach też nie miałam,tylko w tej ostatniej odrzucało mnie od jedzenia.Wczoraj miałam mega ochotę na kiełbasę smażoną z cebulką,mój mąż był zachwycony:)

Antylopka to miałysmy podobnie. :) Ja mierzyłam temperaturę i miałam 2 tygodnie przerwy w obserwacji. Powróciłam do pomiarów a tu wysoka jest... no i stwierdziłam że zrobię test bo albo jestem w ciąży a jak nie to miesiączka mnie czeka. A tu niespodzianka :)

Lori81 ja też mam bardzo ochotę na pomarańcze i kapustę kiszoną :) Myślę że to organizm się domaga witamin i wzmocnienia.

ja również zmagam się z opryszczką na wardze... to już trzecia w tym miesiącu. No i była dla mnie jednym z objawów ciąży. Taki nagły spadek odproności to juz przerabiałam za pierwszym razem.

Wy się już przyzwyczaiłyście do myśli że wasze dzieciaczki będą juz w październiku? Jejku to tak niedlugo. A do mnie nie dociera jeszcze. Pozdrawiam :)

Goka a co się stało z Twoją ostanią ciążą?Byłaś już bardzo wysoko.Mam nadzieję,że nie jestem wścibska jeśli nie chcesz nie odpowiadaj ;-)

reklama
Goka jak już wiadomo po naszych opowieściach ta ciąża też jest moją czwartą i ku mojemu zaskoczeniu też widać że jest inaczej. Wczoraj myślałam że to tylko moje złudzenie ale dziś znajoma w przedszkolu wystrzeliła "czy ty jesteś w ciąży? " hmmm chyba jednak mi się nie wydaje.

Do góry