reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam was serdecznie... chciałam do was dołączyć. Wczoraj test pokazał dwie grubaśne krechy i jesteśmy jeszcze w niewielkim szoku... zwłaszcza że nasza córcia ma dopiero 6 miesięcy a tu już nowe dzidzi :) No ale jakoś damy radę... moja mama dała radę rok po roku to i my damy :)
Termin mam prawdopodobnie na 13 października, ale nie wiem dokładnie gdyż mogę wnioskować jedynie z daty poczęcia gdyż owulację miałam poprzedzającą miesiączkę. Tak więc ostatni mój okres był 10.10.10 jak zaszłam w pierwszą ciążę no i krwawienie poporodowe więc się nie liczy :) Mam nadzieję że usg potwierdzi moje obserwacje.
Pozdrawiam

reklama
Witam nowe przyszłe mamusie i gratuluję Fasolinek.
Dziewczyny lista jest u mnie na blogu.
A ja narazie czuję się dobrze, ale to pewnie dlatego że nie jadłam jeszcze śniadania.
Widziałyście że już jest listopad 2012 stworzony?

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki :-) troche mnie nie było bo byłam chora :angry: ale juz lepiej. Wczoraj wieczorem moj brzuch był twardy jak kamien ale to chyba dlatego ze miałam trochę stresów, dowiedziałam sie ze kolezanka w pracy poroniła w 9 tyg przyczyna ,,konflikt krwi'' ona ma - dzidzius miał + a u mnie jest to samo :-( tylko ze ja po urodzeniu córeczki dostałam immunoglobulinę a u niej to była pierwsza ciąża i nie zdążyli. Nie odbiera tel od nikogo , kompletnie sie odizolowała od ludzi :-(

A ja wczoraj byłam u lekarza potwierdził ciążę i napisał na kartce ze jestem w ciąży wiec w sobotę informuje szefową pewnie powie ,,no nie kolejna :-D bo ja jestem 4 w kolejce i jak narazie ostatnia.

Też mnie ten listopad zdziwił, coś szybko chyba. Ja mam termin na 7.10, a wiem od niecałego tygodnia...

Witajcie mamuśki
Mdli mnie dalej ,imbiru nie mogę bo żołądek mi uciska.Myślicie ,że mogę pić miętę?
Zapominajka ,a w którym jesteś tygodniu?

Z moich wyliczeń wynika, że w 6. A do lekarza idę dopiero w poniedziałek.
To był pierwszy wolny termin.

witajcie,

rzeczywiście szybko pojawił się listopad, ale z tego co tam zajrzałam to pusto jeszcze

co prawda ja o swojej ciąży wiem od 2 i pół tygodnia, ale termin na 6 października

a tak z innej beczki to do tej pory tylko czytałam o mdłościach i waszych sposobach radzenia sobie z nimi
- ale chyba w końcu będę musiała je wypróbować bo i mnie chyba już dopadły:baffled:

dziś od 5.30 spać nie mogłam tak mi niedobrze było - na szczęście udało mi się coś przekąsić około 10 i chyba trochę lepiej jest - ale ciągle mi się coś odbija

dziś mam ostatni dzień zwolnienia i wizytę u lekarza, mam nadzieję, że dostanę jeszcze zwolnienie bez problemów bo nie wyobrażam sobie swojej pracy i biegania do toalet między jednym a drugim klientem:)

Witam!

Bellka ja tez jestem za taka lista, chyba jest bardziej czytelniejsza niz takie posty osobne i super ze sie zglosilas zeby sie nia zajmować :) Mysle ze najlepiej pogrupowac albo nickami wg alfabetu lub wg terminów porodów.
dahmarrka witamy wsród październikowych mamuś i &&&&&&&&&& za fasolke zeby pieknie rosła do października :)
Palu ale Ci sie narobiło z ta opryszczka mam nadzieje ze jednak nie zagrozi Twojej fasolce i gin cos na to poradzi.
the white one witaj wśród nas ale wam fasolka niespodzianke zrobiła.

Mi od rana żoładek bardzo ciazy i mam nadzieje ze na spotkaniu z kibelkiem sie nie skonczy.Za chwilke szykujemy sie z młodym na spacerek, oby swieże powietrze troszke pomogło.

Tak, też zauważyłam z samego rańca listopad 2012 a brak stycznia 2012. Jak na moje oko styczeń przeniesiony został na dół i automatycznie dodano listopad który czeka na swoje mamusiowe okazy :tak:
Jak ja lubię patrzeć gdy nasz miesiąc nie jest już ostatni a przesunął się o jedno miejsce. Jak bosko będzie obserwować systematyczne przesuwanie się a tym samym pojawiające się nowe miesiące :-D

Witam was serdecznie... chciałam do was dołączyć. Wczoraj test pokazał dwie grubaśne krechy i jesteśmy jeszcze w niewielkim szoku... zwłaszcza że nasza córcia ma dopiero 6 miesięcy a tu już nowe dzidzi :) No ale jakoś damy radę... moja mama dała radę rok po roku to i my damy :)
Termin mam prawdopodobnie na 13 października, ale nie wiem dokładnie gdyż mogę wnioskować jedynie z daty poczęcia gdyż owulację miałam poprzedzającą miesiączkę. Tak więc ostatni mój okres był 10.10.10 jak zaszłam w pierwszą ciążę no i krwawienie poporodowe więc się nie liczy :) Mam nadzieję że usg potwierdzi moje obserwacje.
Pozdrawiam
to u mnie jeszcze lepiej, bo ostatnia @ byla w lutym 2010:) zaszlam w ciaze z adasiem i teraz udalo sie w przed-pierwszym cyklu:) Termin tez obliczam z zaplodnienia, ale ja po odstawieniu od piersi i cerazzette robilem systematycznie co 3-4 tyg test ciazowy i poprzedni z 14 stycznia byl negatywny. Poza tym po dniach plodnych (jak przypuszczam po sluzie) obliczylam przypuszczalny termin zaplodnienia

hej dziewczynki :-) troche mnie nie było bo byłam chora :angry: ale juz lepiej. Wczoraj wieczorem moj brzuch był twardy jak kamien ale to chyba dlatego ze miałam trochę stresów, dowiedziałam sie ze kolezanka w pracy poroniła w 9 tyg przyczyna ,,konflikt krwi'' ona ma - dzidzius miał + a u mnie jest to samo :-( tylko ze ja po urodzeniu córeczki dostałam immunoglobulinę a u niej to była pierwsza ciąża i nie zdążyli. Nie odbiera tel od nikogo , kompletnie sie odizolowała od ludzi :-(
a na jakiej podstawie koleznaka wie ze dzidzius mial grupe krwi rh +?? przeciez przy pierwszej ciazy organizm kobiety dopiero wytwarza p/ciala przeciwko czynnikowi rh+, dlatego podaje sie immuno. Mogla jedynie tak przypuszczac, jesli tata maluszka ma Rh +

Boże dziewczyny ale mam parcie na koreczki śledziowe, banany których nienawidzę i rabarbar :szok:
koreczki przyjeżdżają do mnie codziennie wraz z mężem, kilogram bananów to działka mojego taty a ten rabarbar jest niemożliwy do odszukania. Proszę cokolwiek czy mrożony czy w słoikach czy chociaż placek z rabarbarem no nie ma nic... JA CHCE RABARBAR ... oszaleje :baffled:

reklama
Do góry