reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Witam was serdecznie... chciałam do was dołączyć. Wczoraj test pokazał dwie grubaśne krechy i jesteśmy jeszcze w niewielkim szoku... zwłaszcza że nasza córcia ma dopiero 6 miesięcy a tu już nowe dzidzi :) No ale jakoś damy radę... moja mama dała radę rok po roku to i my damy :)
Termin mam prawdopodobnie na 13 października, ale nie wiem dokładnie gdyż mogę wnioskować jedynie z daty poczęcia gdyż owulację miałam poprzedzającą miesiączkę. Tak więc ostatni mój okres był 10.10.10 jak zaszłam w pierwszą ciążę no i krwawienie poporodowe więc się nie liczy :) Mam nadzieję że usg potwierdzi moje obserwacje.
Pozdrawiam

reklama
Witam nowe przyszłe mamusie i gratuluję Fasolinek.
Dziewczyny lista jest u mnie na blogu.
A ja narazie czuję się dobrze, ale to pewnie dlatego że nie jadłam jeszcze śniadania.
Widziałyście że już jest listopad 2012 stworzony?

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki :-) troche mnie nie było bo byłam chora :angry: ale juz lepiej. Wczoraj wieczorem moj brzuch był twardy jak kamien ale to chyba dlatego ze miałam trochę stresów, dowiedziałam sie ze kolezanka w pracy poroniła w 9 tyg przyczyna ,,konflikt krwi'' ona ma - dzidzius miał + a u mnie jest to samo :-( tylko ze ja po urodzeniu córeczki dostałam immunoglobulinę a u niej to była pierwsza ciąża i nie zdążyli. Nie odbiera tel od nikogo , kompletnie sie odizolowała od ludzi :-(

A ja wczoraj byłam u lekarza potwierdził ciążę i napisał na kartce ze jestem w ciąży wiec w sobotę informuje szefową pewnie powie ,,no nie kolejna :-D bo ja jestem 4 w kolejce i jak narazie ostatnia.

Też mnie ten listopad zdziwił, coś szybko chyba. Ja mam termin na 7.10, a wiem od niecałego tygodnia...

Witajcie mamuśki
Mdli mnie dalej ,imbiru nie mogę bo żołądek mi uciska.Myślicie ,że mogę pić miętę?
Zapominajka ,a w którym jesteś tygodniu?

Z moich wyliczeń wynika, że w 6. A do lekarza idę dopiero w poniedziałek.
To był pierwszy wolny termin.

witajcie,

rzeczywiście szybko pojawił się listopad, ale z tego co tam zajrzałam to pusto jeszcze

co prawda ja o swojej ciąży wiem od 2 i pół tygodnia, ale termin na 6 października

a tak z innej beczki to do tej pory tylko czytałam o mdłościach i waszych sposobach radzenia sobie z nimi
- ale chyba w końcu będę musiała je wypróbować bo i mnie chyba już dopadły:baffled:

dziś od 5.30 spać nie mogłam tak mi niedobrze było - na szczęście udało mi się coś przekąsić około 10 i chyba trochę lepiej jest - ale ciągle mi się coś odbija

dziś mam ostatni dzień zwolnienia i wizytę u lekarza, mam nadzieję, że dostanę jeszcze zwolnienie bez problemów bo nie wyobrażam sobie swojej pracy i biegania do toalet między jednym a drugim klientem:)

Witam!

Bellka ja tez jestem za taka lista, chyba jest bardziej czytelniejsza niz takie posty osobne i super ze sie zglosilas zeby sie nia zajmować :) Mysle ze najlepiej pogrupowac albo nickami wg alfabetu lub wg terminów porodów.
dahmarrka witamy wsród październikowych mamuś i &&&&&&&&&& za fasolke zeby pieknie rosła do października :)
Palu ale Ci sie narobiło z ta opryszczka mam nadzieje ze jednak nie zagrozi Twojej fasolce i gin cos na to poradzi.
the white one witaj wśród nas ale wam fasolka niespodzianke zrobiła.

Mi od rana żoładek bardzo ciazy i mam nadzieje ze na spotkaniu z kibelkiem sie nie skonczy.Za chwilke szykujemy sie z młodym na spacerek, oby swieże powietrze troszke pomogło.

Tak, też zauważyłam z samego rańca listopad 2012 a brak stycznia 2012. Jak na moje oko styczeń przeniesiony został na dół i automatycznie dodano listopad który czeka na swoje mamusiowe okazy :tak:
Jak ja lubię patrzeć gdy nasz miesiąc nie jest już ostatni a przesunął się o jedno miejsce. Jak bosko będzie obserwować systematyczne przesuwanie się a tym samym pojawiające się nowe miesiące :-D

Witam was serdecznie... chciałam do was dołączyć. Wczoraj test pokazał dwie grubaśne krechy i jesteśmy jeszcze w niewielkim szoku... zwłaszcza że nasza córcia ma dopiero 6 miesięcy a tu już nowe dzidzi :) No ale jakoś damy radę... moja mama dała radę rok po roku to i my damy :)
Termin mam prawdopodobnie na 13 października, ale nie wiem dokładnie gdyż mogę wnioskować jedynie z daty poczęcia gdyż owulację miałam poprzedzającą miesiączkę. Tak więc ostatni mój okres był 10.10.10 jak zaszłam w pierwszą ciążę no i krwawienie poporodowe więc się nie liczy :) Mam nadzieję że usg potwierdzi moje obserwacje.
Pozdrawiam
to u mnie jeszcze lepiej, bo ostatnia @ byla w lutym 2010:) zaszlam w ciaze z adasiem i teraz udalo sie w przed-pierwszym cyklu:) Termin tez obliczam z zaplodnienia, ale ja po odstawieniu od piersi i cerazzette robilem systematycznie co 3-4 tyg test ciazowy i poprzedni z 14 stycznia byl negatywny. Poza tym po dniach plodnych (jak przypuszczam po sluzie) obliczylam przypuszczalny termin zaplodnienia

hej dziewczynki :-) troche mnie nie było bo byłam chora :angry: ale juz lepiej. Wczoraj wieczorem moj brzuch był twardy jak kamien ale to chyba dlatego ze miałam trochę stresów, dowiedziałam sie ze kolezanka w pracy poroniła w 9 tyg przyczyna ,,konflikt krwi'' ona ma - dzidzius miał + a u mnie jest to samo :-( tylko ze ja po urodzeniu córeczki dostałam immunoglobulinę a u niej to była pierwsza ciąża i nie zdążyli. Nie odbiera tel od nikogo , kompletnie sie odizolowała od ludzi :-(
a na jakiej podstawie koleznaka wie ze dzidzius mial grupe krwi rh +?? przeciez przy pierwszej ciazy organizm kobiety dopiero wytwarza p/ciala przeciwko czynnikowi rh+, dlatego podaje sie immuno. Mogla jedynie tak przypuszczac, jesli tata maluszka ma Rh +

Boże dziewczyny ale mam parcie na koreczki śledziowe, banany których nienawidzę i rabarbar :szok:
koreczki przyjeżdżają do mnie codziennie wraz z mężem, kilogram bananów to działka mojego taty a ten rabarbar jest niemożliwy do odszukania. Proszę cokolwiek czy mrożony czy w słoikach czy chociaż placek z rabarbarem no nie ma nic... JA CHCE RABARBAR ... oszaleje :baffled:

reklama
Do góry