reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
w ciazy niepowinno sie brac goracej kapieli bo podobno moze wczescniej porod wywolać.
ciepla kapiel nie zaszkodzi, porodu nie wywola, a przy skurczac moze przynies ulge (w tygodniach przedporodowych, kiedy skurcze sa juz normalnoscia, bo teraz skurczy nie powinno byc). Z kapieli korzystam czesto i gesto, bo to super relaks Staram sie tylko nie przesadzic z temp wody i hamuje sia, aby nie przekrecic powyzej 38 stopni.
w niedziele na kolacje robilazm kieszonki z ciasta francuskiego z nadzieniem krabowym - zjedlismy wszystkie!! Adas zajdl 2 nawetJa zażywam kąpieli ilekroć mam ochotę. Nie przesadzam tylko z temperaturą.
A za mną chodzi ciasto francuskie...
Tymczasem myję podłogi hehehe
Kasiorzyca - ciaza to dalej jest stan fizjologiczny, a my sie oslabiamy na wlasne zyczenie, niestety... Kiedys byli silniejsi, bo jak slabsi, to umierali. Teraz nie ma selekcji naturalnej... Nie ma co gdybac
od czasow studiow nie mialam juz doczynienia z naswietlaniami, ale jesli dobrze pamietam, to czrwone swiatlo jest na problemy skorne i stany zapalne, a niebieskie na stany przeziebieniowe... poszukaj moze w gogglach, bo ja nie jestem pewna...nie moge sobie nijak poradzic z katarem, nawet 'naświetlanie' czoła, w ogóle twarzy taką lampą z czerwonym światłem niewiele daje ale ide dziś do internisty niech spojrzy co sie dzieje.. mam nadzieje że bez antybiotyku sie obejdzie.
to u Ciebie alergia wiosenna U nas sie ochlodzilo, ale i tak jest prawie 20 stopni, z tym ze wiaterek chlodny i jakos milo sie na ogrodku nie siedzi wieczorkamiwitajcie
nie wiem jak u was, ale u mnie wieje jakiś halny! i co z tego że słońce wyszło.. brr, zimnica okrutna i 5'C
ja mam ataki kichania od par dni i pękają mi naczynka w nosie. a tak to wszyscy zdrowi całe szczęście..
lenia mam oczywiście dalej. i dobrze mi z tym
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Majeczka26
Fanka BB :)
ta lampa jest chyba 20letnia i rodzice ją kupili chyba specjalnie na zatoki ufam, że to mi pomoze
azorek84
mama Amelii 2009
witam sie i ja.u nas snieg z deszczem i niezle wietrzysko dmucha zimno w chacie ze juz 3h ogrzewanie wlaczone bo zamarznac mozna normalnie
ja tez z wanny korzystam i kapac sie bede tylko wode juz nie goraca taka jak wxzesniej lalam i tyle. nie zamierzam z tej przyjemnosci rezygnowac;-):-)
widze ze przeziebien ciag dalszy ale taka pogoda smieszna ze nic dziwnego....mam nadzieje ze ja sie jakos uchronie choc ciezko to widze wygladajac dzisiaj za okno i do tego do pracy trzeba jechac to jeszcze w autobusach kontak z roznymi ludzikami ehhh
witamy witamy jak masz problemy ze stworzeniem suwaczka zerknij na watek z regulaminem tam sa odnosniki i pomoc ajak bys nie mogla sie dokopac to pisz priv wszystko wyjasnieHejka,własnie odkryłam waszą stronke i chciałabym sie przyłączyć:-).Mam termin na 1.10.
ja tez z wanny korzystam i kapac sie bede tylko wode juz nie goraca taka jak wxzesniej lalam i tyle. nie zamierzam z tej przyjemnosci rezygnowac;-):-)
widze ze przeziebien ciag dalszy ale taka pogoda smieszna ze nic dziwnego....mam nadzieje ze ja sie jakos uchronie choc ciezko to widze wygladajac dzisiaj za okno i do tego do pracy trzeba jechac to jeszcze w autobusach kontak z roznymi ludzikami ehhh
antylopkaJa zażywam kąpieli ilekroć mam ochotę. Nie przesadzam tylko z temperaturą.
chodzi mi własnie o temp wody, ja zawsze sie kapałam w gorącej wodzie ze az parowało w łazience, a teraz niestety trzeba w chłodniejszej. Wiem ze kapiel przy skurczach pomaga ale gdzies czytałam albo mi kotos mowilo tych goracych kapielach tylko teraz juz nie pamietam.
Mam jeszcze pytanie o to farbowanie włosów bo sobie kupilam farbe do wlosow z amoniakiem bo miala swietny kolor a inne te bez amonikau to takie ciulowe odcienie, czy takich tez uzywacie ?
azorek84
mama Amelii 2009
arwen tak uzywam farb z amoniakiem dziecko nie urodzi sie rude ;-) taki zabobon kiedys slyszalam
ta lampa jest chyba 20letnia i rodzice ją kupili chyba specjalnie na zatoki ufam, że to mi pomoze
Majeczka -jeśli ta lampa ma 20 lat -to jest Solux .
A tu wskazania i p/wskazania do jego stosowania:
Lampa solux
Zabieg wykorzystujący działanie promieniowania podczerwonego. Miejscowo poprawia krążenie i pobudza procesy metaboliczne. Przyspiesza gojenie stanów pourazowych stawów i części miękkich. Zmniejsza napięcie mięśni i działa przeciwbólowo.
Zabieg światłoleczniczy lampą sollux stosuje się w takich przypadkach jak:
stawów żuchwy
Przeciwwskazaniami do tego typu zabiegów jest m.in.:
krążenia (bezwzględnie przeciwwskazane)
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Majeczka dobrze mowisz
Ja jak bylam mala to tez mialam naswietlania taka lampa na zatoki, wogule mialam ciagla angine i akurat wtedy mi pomagalo bardzo
Noi tak jak niektore z was mnie przeziebienie dopadlo, juz czwarte od lutego ://
Kij tam z gardlem - bol wytrzymam - ale nienawidzeeeeeeeee kataru :/
dawniej to zawsze ze soba czy bylam chora czy nie nosilam buteleczke ksylometalizonu :// A teraz nie mozna i mecz sie tu babo :///
Ja jak bylam mala to tez mialam naswietlania taka lampa na zatoki, wogule mialam ciagla angine i akurat wtedy mi pomagalo bardzo
Noi tak jak niektore z was mnie przeziebienie dopadlo, juz czwarte od lutego ://
Kij tam z gardlem - bol wytrzymam - ale nienawidzeeeeeeeee kataru :/
dawniej to zawsze ze soba czy bylam chora czy nie nosilam buteleczke ksylometalizonu :// A teraz nie mozna i mecz sie tu babo :///
arwen tak uzywam farb z amoniakiem dziecko nie urodzi sie rude ;-) taki zabobon kiedys slyszalam
to moje tez, hihi kupiłam sobie intensywny czerwony
reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
Sandy - a czy na Sollux nie zakladalo sie filtrow w kolorze wlasnie, aby dzialanie bylo takie a nie inne? Bo przeciez sollux to nie tylko podczerwone. Ja jestem typowa kine, a nie fizyko, ale tak mi swita, ze wlasnie przy bialym zaslablam na zajeciach, czerwone jest przeciez pobudzajace, rozgrzewajace... juz nie wiem, glupia jestem I glodna!!