reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Ja zażywam kąpieli ilekroć mam ochotę. Nie przesadzam tylko z temperaturą.
A za mną chodzi ciasto francuskie...
Tymczasem myję podłogi hehehe

reklama
w ciazy niepowinno sie brac goracej kapieli bo podobno moze wczescniej porod wywolać.

ciepla kapiel nie zaszkodzi, porodu nie wywola, a przy skurczac moze przynies ulge (w tygodniach przedporodowych, kiedy skurcze sa juz normalnoscia, bo teraz skurczy nie powinno byc). Z kapieli korzystam czesto i gesto, bo to super relaks:) Staram sie tylko nie przesadzic z temp wody i hamuje sia, aby nie przekrecic powyzej 38 stopni.

A za mną chodzi ciasto francuskie...
Tymczasem myję podłogi hehehe
w niedziele na kolacje robilazm kieszonki z ciasta francuskiego z nadzieniem krabowym - zjedlismy wszystkie!! Adas zajdl 2 nawet:)

Kasiorzyca - ciaza to dalej jest stan fizjologiczny, a my sie oslabiamy na wlasne zyczenie, niestety... Kiedys byli silniejsi, bo jak slabsi, to umierali. Teraz nie ma selekcji naturalnej... Nie ma co gdybac:)

nie moge sobie nijak poradzic z katarem, nawet 'naświetlanie' czoła, w ogóle twarzy taką lampą z czerwonym światłem niewiele daje :no: ale ide dziś do internisty niech spojrzy co sie dzieje.. mam nadzieje że bez antybiotyku sie obejdzie.
od czasow studiow nie mialam juz doczynienia z naswietlaniami, ale jesli dobrze pamietam, to czrwone swiatlo jest na problemy skorne i stany zapalne, a niebieskie na stany przeziebieniowe... poszukaj moze w gogglach, bo ja nie jestem pewna...

witajcie
nie wiem jak u was, ale u mnie wieje jakiś halny! i co z tego że słońce wyszło.. brr, zimnica okrutna i 5'C

ja mam ataki kichania od par dni i pękają mi naczynka w nosie. a tak to wszyscy zdrowi całe szczęście..
lenia mam oczywiście dalej. i dobrze mi z tym :-D
to u Ciebie alergia wiosenna:) U nas sie ochlodzilo, ale i tak jest prawie 20 stopni, z tym ze wiaterek chlodny i jakos milo sie na ogrodku nie siedzi wieczorkami

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam sie i ja.u nas snieg z deszczem i niezle wietrzysko dmucha:szok: zimno w chacie ze juz 3h ogrzewanie wlaczone bo zamarznac mozna normalnie:baffled:
Hejka,własnie odkryłam waszą stronke i chciałabym sie przyłączyć:-).Mam termin na 1.10.
witamy witamy jak masz problemy ze stworzeniem suwaczka zerknij na watek z regulaminem tam sa odnosniki i pomoc ajak bys nie mogla sie dokopac to pisz priv wszystko wyjasnie:tak:

ja tez z wanny korzystam i kapac sie bede tylko wode juz nie goraca taka jak wxzesniej lalam i tyle. nie zamierzam z tej przyjemnosci rezygnowac;-):-)
widze ze przeziebien ciag dalszy ale taka pogoda smieszna ze nic dziwnego....mam nadzieje ze ja sie jakos uchronie choc ciezko to widze wygladajac dzisiaj za okno:no: i do tego do pracy trzeba jechac to jeszcze w autobusach kontak z roznymi ludzikami ehhh

antylopka
chodzi mi własnie o temp wody, ja zawsze sie kapałam w gorącej wodzie ze az parowało w łazience, a teraz niestety trzeba w chłodniejszej. Wiem ze kapiel przy skurczach pomaga ale gdzies czytałam albo mi kotos mowilo tych goracych kapielach tylko teraz juz nie pamietam.

Mam jeszcze pytanie o to farbowanie włosów bo sobie kupilam farbe do wlosow z amoniakiem bo miala swietny kolor a inne te bez amonikau to takie ciulowe odcienie, czy takich tez uzywacie ?

ta lampa jest chyba 20letnia i rodzice ją kupili chyba specjalnie na zatoki ;) ufam, że to mi pomoze

Majeczka -jeśli ta lampa ma 20 lat -to jest Solux .
A tu wskazania i p/wskazania do jego stosowania:

Lampa solux

Zabieg wykorzystujący działanie promieniowania podczerwonego. Miejscowo poprawia krążenie i pobudza procesy metaboliczne. Przyspiesza gojenie stanów pourazowych stawów i części miękkich. Zmniejsza napięcie mięśni i działa przeciwbólowo.

Zabieg światłoleczniczy lampą sollux stosuje się w takich przypadkach jak:
sep.jpg
przewlekłe procesy zapalne i reumatyczne stawów
sep.jpg
stany pourazowe kończyn
sep.jpg
przewlekłe stany zapalne jamy nosowej, zatok przynosowych, ucha zewnętrznego i
stawów żuchwy
sep.jpg
przewlekłe i podostre stany zapalne nerwów obwodowych
sep.jpg
mięśniobóle
sep.jpg
zapalenie nerwów czaszkowych II i VII
sep.jpg
półpasiec
sep.jpg
odmrożenia
sep.jpg
oparzenia
sep.jpg
przykurcze
sep.jpg
trudno gojące się rany
sep.jpg
trądzik różowaty, młodzieńczy
sep.jpg
stany po zapaleniu bakteryjnym i uszkodzeniu skóry promieniami RTG.
sep.jpg
przygotowanie do masażu, kinezyterapii i zabiegów z zastosowaniem prądu.

Przeciwwskazaniami do tego typu zabiegów jest m.in.:
sep.jpg
czynna gruźlica płuc
sep.jpg
skłonność· do krwawień, miesiączka
sep.jpg
nadciśnienie tętnicze
sep.jpg
ciąża[jak widzisz nie stosować!!

sep.jpg
zaawansowana miażdżyca naczyń krwionośnych oraz niewydolność·
krążenia (bezwzględnie przeciwwskazane)
sep.jpg
niskie ciśnienie krwi
sep.jpg
nowotwory
sep.jpg
niewydolność· krążenia
sep.jpg
miażdżyca
sep.jpg
nadczynność· tarczycy
sep.jpg
obrzęki pochodzenia krążeniowego
sep.jpg
zakrzepowe zapalenie żył
sep.jpg
ostre stany zapalne

Majeczka dobrze mowisz :) 
Ja jak bylam mala to tez mialam naswietlania taka lampa na zatoki, wogule mialam ciagla angine i akurat wtedy mi pomagalo bardzo :)

Noi tak jak niektore z was mnie przeziebienie dopadlo, juz czwarte od lutego :// 
Kij tam z gardlem - bol wytrzymam - ale nienawidzeeeeeeeee kataru :/
dawniej to zawsze ze soba czy bylam chora czy nie nosilam buteleczke ksylometalizonu :// A teraz nie mozna i mecz sie tu babo :///

reklama
Sandy - a czy na Sollux nie zakladalo sie filtrow w kolorze wlasnie, aby dzialanie bylo takie a nie inne? Bo przeciez sollux to nie tylko podczerwone. Ja jestem typowa kine, a nie fizyko, ale tak mi swita, ze wlasnie przy bialym zaslablam na zajeciach, czerwone jest przeciez pobudzajace, rozgrzewajace... juz nie wiem, glupia jestem:-p I glodna!!

Do góry