reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witajcie dziewczyny:-)

sandy - za taki rogalik z serem oddałabym nawet moją ukochaną bułeczkę z kaszą gryczaną :-), normalnie prawie czuje jak pachną...

właśnie będę pędzić na śniadanko

reklama
witajcie wtorkowo :)

Karola.M. ja juz tydzien sie zmagam z przeziebieniem i marze o naprawdę gorącej kąpieli, ale w ciąży chyba należy takowych unikać :baffled: nie moge sobie nijak poradzic z katarem, nawet 'naświetlanie' czoła, w ogóle twarzy taką lampą z czerwonym światłem niewiele daje :no: ale ide dziś do internisty niech spojrzy co sie dzieje.. mam nadzieje że bez antybiotyku sie obejdzie.

witajcie
nie wiem jak u was, ale u mnie wieje jakiś halny! i co z tego że słońce wyszło.. brr, zimnica okrutna i 5'C

ja mam ataki kichania od par dni i pękają mi naczynka w nosie. a tak to wszyscy zdrowi całe szczęście..
lenia mam oczywiście dalej. i dobrze mi z tym :-D

dziewczyny ja mam noc z głowy moja Wikunia całą noc wymiotowała nigdy jeszcze tak nie miała na szczęście od 5 jest spokój zajadła nawet kawałek kromeczki z masłem popiła herbaty i zasneła
ja padam na ryjek ale z nerwów nawet nie mogę zasnąc
malionova kobiety może jakieś mocniejsze były albo my po prostu przesadzamy ;-):-)
malionova w tamtych czasach nie nawozili ziemi chemią.
Nie było kwaśnych deszczy.
Choroby wściekłych krów i zmutowanych wirusów.
Wszystko było zdrowe.
Wolne od modyfikacji genetycznej.

Ciąża była stanem fizjologicznym.
Dzieci też rodziły sie w polu i było dobrze :-)

Kiedyś było inaczej
no wiesz ja mieszkam na wsi i u mnie nikt nie nawozi nawozami upraw tylko po prostu gnojem, teściowie mają krowę i karmią ją naturalnie a nie paszami a dawniej tez były różne zagrożenia może nawet i gorsze niż obecnie tylko ludzie o nich niw wiedzieli umarł bo umarł nitk sie nie roztrząsał dlaczego czy to był rak czy zwał i o ile kobiety rodziły dużo dzieci to tez spora była umieralność wśród noworodków wiec różowo nie było mimo zdrowego trybu życia po porstu była selekcja naturalne w tej chwili tej selekcji praktycznie nie ma i dlatego jesteśmy słabsi niż nasi dziadkowie i babcie ....
krak zdrówka
sandy pożycz mi trochę swojej energii
evela odpoczywaj a plamienie to pewnie od podróży

Witajcie
Sandy przepis na te rogalki dodałaś na wątek kulinarny???Ale smaka narobilaś mi :cool:
Majeczka gorącą kąpiel raczej odradzam.Mnie katar trzymał ponad tydzień i nic nie podziałało.Robiłam inhalacje i ulga była tylko na moment,przyklejałam plasterki aromactiv i też nic nie dało.Trzeba po prostu to wyleżeć i przeczekać.
KarolaM też tak uważam,chemia i tak się przedostanie.

No i zaczęło się, złapałam zapalenie pęcherza, a już nawet sobie gratulowałam, że już II trymestr, a ja jeszcze nic :-( . Mam tendencję od dzieciństwa, w ciąży z Majką miałam prawie ciągle a 2 razy nawet brałam antybiotyk, to samo po porodzie :-(. No i teraz to paskudztwo znowu... Ale próbuję najpierw uroseptem (żeby nie ładować od razu furaginy), mój gin powiedział, żebym brała też żuravit po 1 tabletce, brała któraś z Was ten żuravit?

reklama
sonka wspołczuje Ci, ja miałam w poprzedniej ciazy pod koniec, ale dostałam antybiotyk. tego zuravit nie znam.

w ciazy niepowinno sie brac goracej kapieli bo podobno moze wczescniej porod wywolać.
mnie katar tez meczy dzis jakos sie lepiej czuje ale w sobote byla masakra, słowa nie mogłam powiedziec, ale lezalam w łóżku przez dwa dni to sie wygrzałam.

Do góry