reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Hej,
jak bylam na urlopie w pl na przelomie marzec kwiecien trafilam naprawde super pogode w uk jest jeszcze zimno bardzo ponizej 10stopni z regoly wiec pojechalam i musialam dokupic wiesenne ciuchy dla siebie i mlodej bo ja przegrzalam w pierwszy dzien:zawstydzona/y: i tez obce babiszcza na ulicy: ale pani porozbierana (t-shert krotki rekaw i jeansy) to jeszcze nie lato chora pani bedzie a dziecko!!! niech ze pani jej czapke zalozy i kurtke to jeszcze zazimno!! (+17+20stopni) masakra jakjas co ich to interesuje do jasnej anielki?? dla mnie +17 to juz upal bo nie ma tu takich temperatur czasem nawet latem jest chlodniej:confused2:

He, he, uwielbiam takie pańcie! Ja zwykle nie mam celnych ripost na poczekaniu, ale nie zapomnę, jak kiedyś bylismy z mężem na spacerze i z małym synkiem, był czerwiec, cieplutko, ponad 20 stopni, a jakaś emerytka zaczęła się nad nami użalać, że dziecko BEZ CZAPECZKI, że uszka przewieje, i dopiero będziemy problemy mieć. Na co mój mąż poradził tej pani bardzo grzecznie, ale stanowczo, żeby SAMA SOBIE CZAPECZKĘ ZAŁOŻYŁA :-D Zapamiętajcie ten tekst, może się jeszcze przydać ;-)

Mina, Krak bardzo się cieszę z dobrych wieści! Mina a ile Ty masz lat? Bo ja 35. Jeszcze nie wiem, czy będę robić Pappa, okaże się w poniedziałek, zależy, jak pójdzie USG genetyczne. Nie pamiętam Twojej historii, robiłaś, bo były jakieś wskazania (poza wiekiem), czy tak na wszelki wypadek?

Agata witaj! Gratuluję synka i trzymam kciuki, żeby sobie zdrowo rósł w brzuszku i wyszedł we właściwym czasie.

Majeczka26 ja komplet badań zrobiłam tydzień temu, a w piątek odebrałam wyniki. Uff, wszystko OK, tylko w niektórych wskaźnikach morfologii ciut poniżej normy, ale co to tak naprawdę oznacza, o to już zapytam lekarza. TSH nie robiłam, bo mój gin uznał, że wygląda na to, tak na oko, że wszystko u mnie z tymi hormonami OK, a to badane miałam akurat niecały rok wcześniej, więc sobie darowaliśmy.
Wiecie co, niezła akcja - zrobiłam też zgodnie z sugestią lekarza pro forma badanie w kierunku HIV. Bo a nuż, nigdy nic nie wiadomo, a podanie leków w czasie ciąży prawie w 100% eliminuje ryzyko zachorowania u dziecka. I choć naprawdę nie spodziewałam się, że mogłabym mieć HIV, to jednak tuż przed odebraniem wyników, przy okienku, obleciał mnie nagle taki strach, że aż gorąco mnie oblało. :-D Oczywiście jest OK. :cool2:A Wy robiłyście HIV, czy sobie darowałyście?

W poniedziałek idę na USG genetyczne. I cieszę się, i stresuję.

reklama
Majeczka26 ja komplet badań zrobiłam tydzień temu, a w piątek odebrałam wyniki. Uff, wszystko OK, tylko w niektórych wskaźnikach morfologii ciut poniżej normy, ale co to tak naprawdę oznacza, o to już zapytam lekarza. TSH nie robiłam, bo mój gin uznał, że wygląda na to, tak na oko, że wszystko u mnie z tymi hormonami OK, a to badane miałam akurat niecały rok wcześniej, więc sobie darowaliśmy.
Wiecie co, niezła akcja - zrobiłam też zgodnie z sugestią lekarza pro forma badanie w kierunku HIV. Bo a nuż, nigdy nic nie wiadomo, a podanie leków w czasie ciąży prawie w 100% eliminuje ryzyko zachorowania u dziecka. I choć naprawdę nie spodziewałam się, że mogłabym mieć HIV, to jednak tuż przed odebraniem wyników, przy okienku, obleciał mnie nagle taki strach, że aż gorąco mnie oblało. :-D Oczywiście jest OK. :cool2:A Wy robiłyście HIV, czy sobie darowałyście?

W poniedziałek idę na USG genetyczne. I cieszę się, i stresuję.

hej,
ja tez mam zrobic na HIV - ponoć od jakiegos czasu jest to wymóg i lekarze mają kierować na to badanie, ale mozliwe ze to kolejny wymysł :> ja narazie zrobilam tylko morfologie, mocz, VDRL i grupa krwi. Oprócz nich zostało mi jeszcze kilka zleconych przez dr, ale jak juz sie bede kłuć to za jednym zamachem - tez tego niecierpię :-(

miłej niedzieli! w KRK śnieg pada:szok:

W Warszawie był wczoraj grad, i śnieg i co tylko chcieć (albo raczej nie chcieć).

HIV nie jest póki co obowiązkowy, ale jest zalecany. Ja myślę, że to sensowne, skoro podanie leków w ciąży może uchronić dziecko przed przejęciem wirusa.

Miłej niedzieli!

Cześć dziewczyny!

U nas biało:szok: Wczoraj poszłam na zakupy, jakaś wędlinka na weekend, chlebuś, bułeczki i w połowie zakupów taka ulewa się puściła, że ulicami płynęła rzeka. Ja oczywiście zanim schowałam się do sklepu byłam cała mokra, parasol mi połamało... Dziś już mam nochal zawalony, zapomniałam, że w ciąży tak szybko się łapie przeziębienia...

Ja komplet badań (ale nie miałam hiv) robiłam na wizytę w ósmym tygodniu i wtedy też lekarz dopiero założył mi kartę ciąży. Wszystko miałam w normie i jak na razie nie muszę powtarzać :-)

witam i ja :-)
też miałam zlecone HIV ale pani doktor powiedziała mi że to badanie jajo jedyne z tych które zapisała jest nieobowiązkowe i zależy od mojej woli :tak:
a że okazało się że nie jest wcale takie drogie (ok 20 zł) to zrobiłam :-D tak że nie wierzcie że jest ono obowiązkowe bo jakby tak było to babka by mi o tym napewno powiedziała bo przez godzinę którą mnie trzymała w gabinecie zdążyła bardzo dużo rzeczy przekazać :-)

to prawda -w Krk niezbyt ciekawa pogoda ;)
Majeczka a w której części Krk mieszkasz??

Prokocim, a TY? ;)

Hej dziewczyny :-) Mnie wczoraj cały dzień nie było i trochę mam do nadrobienia. My wczoraj zabraliśmy się za porządki, mąż umył okna, porobiliśmy zakupy a potem odpoczywaliśmy sobie i bawiliśmy z Olusiem. Dzisiejszy dzień mija nam dosyć leniwie. Ostatnio mam coś okropnego lenia.

Co do badań to ja wszystkie robiłam zaraz po pierwszej wizycie w połowie 6 tyg. Wszystkie wyszły książkowo :-) na hiv nie robiłam.

A i u nas wieczorem też padał śnieg!! A mieszkam pod Warszawą. A teraz niby czasami słońce, ale wieje i zimno, brr.

Dzien dobry dziewczynki.

Od maja 2007 roku badanie na hiv jest obowiązkowe.
Wiem bo akurat jak byłam w 7 miesiącu z sebkiem to weszło wtedy.
Teraz też miałam zlecone.
Czekam na wyniki :-)

Co się dzisiaj źle czuje to masakra.
Jakbym miała mega kaca.
Boli mnie głowa, żołądek, niedobrze mi.

A żeby nie było nudno moja mama na dzisiaj imieniny a teściowa urodziny.

Rewelacja

reklama
Mina a ile Ty masz lat? Bo ja 35. Jeszcze nie wiem, czy będę robić Pappa, okaże się w poniedziałek, zależy, jak pójdzie USG genetyczne. Nie pamiętam Twojej historii, robiłaś, bo były jakieś wskazania (poza wiekiem), czy tak na wszelki wypadek?

w tym roku skończę 36lat. Oprócz wieku wskazaniem były 3 poronienia - 2 zatrzymane i 1 samoistne.
Ale pappa to tylko statystyka, u mnie USG nieciekawe a krew rewelacyjna. Dziwne.

Do góry