reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
Lorelain to jutro razem sie wizytujemy:) ja o 12.20 takze okolo 14-15 zdam relacje:) ja karte chyba dopiero zaloze jak uslysze serducho:)

palu - u mnie nie istnieje karta ciazy, ktora dostaje sie do reki. Po usg 11-14 tydzien dostaje sie zaswiadczenie, wysyla do pracy i ubezpieczyciela i tyle. Do tego badania oficjalnego papierku nie ma, ze sie jest w ciazy
mendi - ciaza trwa 9 miesiecy, jeszcze Ci dokuczy, nie martw sie;-p

no nie słyszałam serduszka bo za wcześnie ale bardzo dobrze wysoko umieszczona w macicy. Mam brać jak na razie tylko folik bo wszystko ok. Termin mam na 3 października a następna wizyta 28 lutego.

a ja mam termin na 2 października a następną wizytę 27 lutego :-)

ja zostałam zważona, zbadana, zmierzone ciśnienie któe bylo tak wysokie ze robil raz jeszcze bo taka bylam zdenerwowana. A i mam kartę ciązy
Cala drogę do Warszawy siedzialam i myslalam, strasznie sie balam ze uslysze ze nie ma kropeczki, ze puste jajo. Wiem ze mam obsesję ale to silniejsze ode mnie.

dzis pelnego usg nie mialam tylko mi pokazal mojego kropka i mięniaka.

Widzialam na zblizeniu pulsujący punkcik :happy::happy::happy:. Pan doktor mi pogratulował więc jestem happy

Narazie mogę pracowac, powiedzial ze jak tylko bede chciala to mi wypisze zwolnienie ale jeszcze poczekam. Mam sie tylko oszczędzać

pokazalam wszystkie wyniki, na szczescie wszystko ok (w tym HIV, toxoplazmoza, cytomegalia, kila, wr przeciwciala i jeszcze kilka innych). Podobno morfologie ma super, tylko z moczem gorzej.
Z jednej strony wyszly bakterie w normie a dalej pisza ze liczne. Lekarz sam zglupial. Ale polecil zrobic posiew z moczu dla spokoju

a i wymienil mi zastrzyki ktore biore w brzuch bo mam koszmarne uczulenie po kazdym wstrzyknięciu wielkie, swędzace i czerwone kólko.

Syneczki co do problemu zatwardzen to mnie nie dotyczą wiec nie pomoge. Ja zawsze mialam dobrze z tym tematem.

Tunczyki ojj jak fajnie masz z tą teściową. pozazdrościc.
My tez pewnie odpuścimy wakacje w tym roku. Podobnie jak Lorein poszalelismy w tamtym roku i troche w poprzednim wiec ten musimy sie odkuc :-) zeby w przyszlym w dwojka maluszkow sobie gdzies polecieć

kurde strasznie duzo piszecie wiec nie dam rady wszystkim odpisywać. Niedawno wrocilam wiec ide juz spac

a mialam zapytac, jest tu ktoś z okolic Warszawy ?????

do uslyszenia mamusie!:-)

Ostatnia edycja:
Syneczki też miałam zaparcia w poprzedniej ciąży i lekarz zalecił mi syrop Normolac. Stosowałam go też podczas karmienia i było ok.Inne metody nie przynosiły efektu.Syrop jest naturalny i bezpieczny,chociaż dla pewności możesz zapytać lekarza.Na mnie działał bez zarzutu.
Azorek lekarz od hemoroidów to proktolog.Byłam u niego bo też mnie dręczyły.Ustalił mi dietę (zakaz mącznych, białego pieczywa i słodyczy).Nie chciał pomóc inaczej bo powiedział,że za młoda jestem i że po usunięciu nie ma gwarancji,że nie wrócą.Także na starość pójdę kolejny raz :-)

lorelain, palu &&&&&&&& za wizytki i szybko zdajcie relacje, teraz dopiero jest fajnie nasze kropki zobaczyc.
Kusi mnie zeby isc na wizytke w tym tyg ale chyba poczekam cierpliwie do nastepnej soboty.

Mi tez juz oczy na wieczór z orbit wychodza, a ogolnie o 20 byłam juz na maxa zmeczona a teraz mi przeszło:shocked2:

Witam wszystkie przyszłe październikowe Mamy,

GRATULUJĘ serdecznie i życzę zdrowia Wam oraz Pociechom

z uwagi na fakt, że siedzę na zwolnieniu;( czytam dziś cały dzień wasze wpisy i też się skusiłam aby coś napisać;

moje dzieciątko przyjdzie na świat (mam ogromną nadzieję) w październiku, chociaż według moich wyliczeń miało to nastąpić 30.09.2012 - jednak z uwagi na pewne perypetie i konieczność wykonania USG będzie to raczej (i tu znów mam OGROMNĄ NADZIEJĘ) 6.10.2012 - taką datę dał obraz pęcherzyka ciążowego

pozdrawiam cieplutko:)

z uwagi no to, że jest już późno i dopiero skończyłam czytać o waszych radościach i smutkach swoją historię opowiem jutro

dobrej nocki;)

mendi ja też nie mam prawie żadnych objawów ale czuję że gorzej widzę..może ten typ tak ma?:-)a serio to słyszałam że w ciąży robią się jakieś obrzęki w oczach i to dlatego
A tak wogóle to muszę się wybrać do dentysty bo przed ciążą nie załatwiłam tej sprawy:eek:Zadzwonie wcześniej do koleżanki stomatolog czy te wszystkie opatrunki,wypełnienia są obojętne dla fasolek bo jak nie to poczekam do 2 trymestru

Poza tym to widzę że chodzę z Was najpóźniej spać.Najem się na kolację to mi się spać nie chce bo organizm trawi:-)(dziś naleśniki ze szpinakiem+dużo śmietany)Muszę to zmienić bo się potem nie przestawię jak się dzidź pojawi!

Ostatnia edycja:
reklama
witam sie i ja dzis amelkowna dala pospac prawie do 8 :-D ja tez zasypiam pozno raczej bo zpracy wracam o 21 (w pl to 22) wiec zanim zjem wezme prysznic to juz jest 22.30 czasem 23 jeszcze chwile siedze i ogladam jakies seriale;-)

Azorek lekarz od hemoroidów to proktolog.Byłam u niego bo też mnie dręczyły.Ustalił mi dietę (zakaz mącznych, białego pieczywa i słodyczy).
wiesz tu raczej takiego lekarza nie zobacze hehehe chyba ze po porodzie jak bede w szpitalu to zapytam bo tak to ogolny lekarz wsio zalatwia tutaj:crazy:a o skierowania do specjalistow jest bardzo ciezko :confused2:

Do góry