reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

U góry w domu sprzątanie załatwiam godzinę ,bo panele ,,meble też takie ,żeby nie było dużo zbierania ewentualnego kurzu ,małe w soboty robią z R u siebie porządki -dół idzie dłużej ,ale jak teraz wszystko wywalę jak będzie remont to też będzie minimalizm-jadalnia na 12 osób ,z szafą na całej ścianie -połączona z b. dużym salonem[odgradzać je będą drzwi lub roleta ,w salonie tylko 1 regał [szklany] na porcelanę ,ława ,2 sofy [najlepiej rozkładane] ,2 fotele ,panel tv na ścianie ,zero dywanów itp ,oraz gościnna sypialnia .
Łazienka tylko z umywalką i pralką plus wc, oraz 2 dolna łazienka -bardzo duża z prysznicem i duża rogową wanną.
W kuchni będą 2 kuchnie [elektr i gazowa],zmywarka ,chłodziarko zamrażarka -zlew -i tylko szafki na 1 ścianie .
.
Jak to zrobimy to na wiosnę 201 3 trzeba nowe auto ,otynkować i ocieplić dom ,zrobić bramę na pilota ,no i wtedy będzi miala Majka komunię.

Tak więc kupa roboty ,oby tylko zdrowie dopisało ,szczęśliwie urodzić w październiku :-) ,i potem już będzie z górki

Ostatnia edycja:
reklama
nikola - niektórzy lekarze wywodzą się ze szkoły "macamy jak trzeba" i ja ich uwielbiam. Stan szyjki mam określany na każdym usg i jest porządny - długaśna, zamknięta i sformowana więc nie widzę potrzeby aby jeszcze ją macać bez potrzeby ;) Jeśli nie ma bóli, plamień to po co ryzykować ;)

Do nas młoda przyplątała wirusa z przedszkola - gardło mam zapchane i do tego organizm próbuje pozbyć się wydzieliny przez odruchy wymiotne ( wyjaśniło się skąd nagle te wizyty w kibelku ). Masakra jakaś....

sandy no niestety dom to skarbonka bez dna my mieliśmy w tym roku właśnie ocieplać i tynkwać dom ale odłożymy to bo musimy pomyśleć o większym samochodzie
ard to zdrówka życzę

Ardhara też tak mam, mi spływa z nosa do gardła, fuj to jest okropne. Już jest lepiej, ale też miałam odruchy wymiotne i przy kaszlu to samo.

Jakoś się martwię, mam nadzieję że to tylko moja wyobraźnia. Jakąś pustkę w brzuchu czuję, wczoraj ze 2 razy zabolał mnie brzuch tak jak przy @ i schudłam kilogram, a brzuch nie jest już taki wysadzony jak wcześniej. Oby tylko to był wynik mojego braku apetytu przy przeziębieniu, a z maleństwem jest wszystko dobrze. Wizytę mam dopiero 29go...

Sandy, Nikolaa my też musimy iocieplić dom, zrobić elewację ale przed tym wymienić dach na nowy. Niestety budżet mi jeszcze w tym roku na to nie pozwoli, a nie chcę brać kredytu. Trochę szkoda bo przy maleństwu byłoby cieplej w domu przez zimę.

Ostatnia edycja:
My na razie pomieścimy się w moim -ja i dziewczynki z tyłu ,a bobas z przodu,ale jak by była okazja cenowa to zaraz zmieniamy na większy

teraz jeszcze można chudnąć :) u mnie na razie tylko 0.3 kg na plusie ( mogło by tak być do końca hi hi )

my zmieniliśmy auto zanim przytrafiła nam się mała niespodzianka więc na szczęście to nam odpada :) Udało nam się spełnić nasze małe marzenie jeśli chodzi o markę i ogólnie typ :)

U mnie waga pokazuje od 4 tygodni to samo...chyba sie zaciela ;) a tak na powaznie to ciesze sie, ze nic w gore narazie nie polecialo :) wiem, ze tego nie mozna zaplanowac, ale ja wg mojej poloznej powinnam do porodu przytyc 8-12kg...i tego sie trzymam :)

Witajcie.Jejku jak mi się chce spaćććććć
Ardhara ja też takiego grzebania nie znoszę,ale na szczęście mam gina takiego jak Twój i ostatnio też ogladaliśmy szyjkę poprzez USG.Zdrówka ,miałam identycznie z tą wydzieliną ,najgorsze dla mnie poranki były.
Sandy dom skarbonka i wiecznie coś trzeba będzie wymieniać ,remontować itd.Na szczęście u nas dużo porobione dach 2lata temu kładliśmy,wszystko poocieplane ,struktura położona.Poddasze się robi więc luzik, no,ale ile przy tym kasy idzie to inna droga.
Diana spokojnie,nie denerwuj się .Ja schudłam prawie 3kg,apetyt zerowy ,przeziębienie też przeszłam.A brzuch mam taki sobie ,prawie nie widoczny.
Azorek podejście do sprzątania mam takie samo.A poza tym przy moim dziecku to ciężko o ład i porządek ,klocki lego mam prawie wszędzie. Amelka może przechodzi jakiś skok rozwojowy i stąd te poranne pobudki ,na pewno nie długo jej przejdą. No,ale wierzę,że jesteś wymęczona.

no i u mnie waga od ponad miesiąca stoi nie ruchomo póki co 2 kg na plusie nie jest źle bo kilogram to mam w cycach:-D no i w porwaniu do pierwszej ciąży jest genialnie bo pierwszy trymestr wtedy przytyłam 7 kg :baffled:... teraz modle się o jedynie 10 kg przybytku

reklama
ja cos zle sie poczulam:-( boli nie jak przed okresem troche po stronie lewego jajnika i slabo mi sie zrobilo:zawstydzona/y::-( oby przeszlo samo z siebie bo juz nawet nospy nie mam w domu:zawstydzona/y:

wg tego co obliczylam pi razy oko miala bym miec teraz okres wiec moze to dla tego i mam nadzieje ze nic powaznego sie nie dzieje z dzidziorkiem

Do góry